Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan szerezzek tesifelmentést?

Bogi0713 kérdése:

Hogyan szerezzek tesifelmentést?

Figyelt kérdés
2 hónapja nagyon csunyány megsérült a bokám. Szerencsére már tudok menni rajta fájdalom nélkül. De ha kicsit is megerőltetem bedagad és nagyon fáj is. Azt mondta az orvos hogy csak pihentetni kell de ez ugye mindennapos tesi óra mellett elég nehéz. A háziorvosom igazolta az elmúlt 4 hetet de ő már ezt meghaladó felmentést nem adhat nekem. 2x voltam ortopédián ahol az orvos közölte velem hogy jobban kellene rá ügyelnem de ő nem adhat tesiből felmentést. Ilyen lábszorítót adott és ennyi. Az sajnos nem opció hogy szoljak a tesi tanárnak hogy leülhessek vagy hogy ne csináljak mindent mert ma megpróbáltam és leordított hogy eddig se vettem részt az óráján és most is kifelé húzom magam alóla. Van valami ötletetek hogy mit csináljak?
2018. okt. 8. 16:43
 1/3 anonim válasza:
100%
Nekem is volt hasonlò bajom, én mikor a többiek futottak csak sétàltam és amikor ràmszólt a tanàr, hogy miért nem futok megmondtam neki, hogy nem birok azért. Igaz kaptam is érte pàr egyest de az nem nagyon érdekelt, nekem fontosabb az egészségem mint pàr egyes, ha a tanàr nem is képes megérteni.
2018. okt. 8. 16:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Velem is volt ilyen, csak térddel, amikor fájt akkor nem csináltam az adott feladatot, 2-3 szaktanárit kaptam, utána békén hagyott.
2018. okt. 8. 16:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Iskola orvossal beszélj feltétlenül. Ilyen esetekben ha hosszú távon gond van akkor tesióráról kivesznek és helyette gyógytestnevelésre kell járnod, vagy úszásra. Vagy ha annyira nem súlyos a helyzet akkor könnyített testnevelésre sorolnak be.

Egyébként ameddig nincs lepapírozva hogy hosszú ideig nem tesizhetsz tehát nincs erről semmi orvosi papír addig sem a háziorvosod, sem a tanárod nem tehet semmit, mert nekik megvan adva mit hogyan tehetnek. Az iskola orvos is első körben a háziorvosodhoz vagy szakorvosodhoz küldd el papírért amit neki az iskola orvosnak viszel vissza, ő ez alapján besorol téged, és akkor a tanárod is megkapja erről a papírt és már másképp fog veled bánni. Én gerincműtét után 2 évig nem vehettem részt normál tesiórákon. Gyógytornára jártam, meg terápiás kezelésekre, nekem ezekről minden tanév elején papírokat kellett vinnem az iskola orvosnak hogy besoroljanak engem gyógytestnevelésre, de mivel nekem a városomban a helyi SZTk-s alapú testnevelésre kellett bejárnom így ott csinálták az értékelést amit az iskolának elküldtek, és így volt lezárva az évem tesiből. Amikor tesizhettem akkor könnyített fajtára tettek be ami azt jelentette hogy részt vehettem az órákon, sőt részt kellett vennem, de egyes feladatokat nem kellett megcsinálnom, amiről a tanárom is kapott papírt, illetve amiből emiatt nem bírt osztályozni azt simán kihúzta, és amit tudtam csinálni abból kaptam értékelést.

2018. okt. 10. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!