Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Most főzés közben elvágtam az...

Most főzés közben elvágtam az ujjam mélyen. Nem akar elállni a vérzés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
S.O.S! A sebtapszt is át áztatta a vér és már 2 perce legalább. Mit tegyek??

2016. ápr. 21. 16:26
 1/3 anonim ***** válasza:

szoríts rá papírtörlőt vagy rongyot pár percig,és addig ne nézegesd. el fog állni.ha nem patakokban folyik vagy spriccel,nem lesz baj.

aztán fertőtlenítsd,kösd be.ha tényleg olyan mély,akkor gézlappal,gézzel,a sebtapasz nem valami stabil.

2016. ápr. 21. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyomókötés! Kösd be az ujjad steril gézzel, és tegyél rá egy nagy gézcsomó gézt, azt szorosan kösd rá! Az is segít, ha az ujjadat a fejed fölé tartod.

Ha így sem áll el, orvoshoz kéne menni.

2016. ápr. 21. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Mosd ki, betadine-nal fertőtlenítsd, kösd be, és várj. El fog állni a vérzés, ha csak nem vagy vérzékeny. A sebtapasz nem biztos, hogy elég, de egy mull lap + géz már elég lehet. Ilyen persze nincs minden háztartásban, ha nálad sincs, akkor papírzsepi is megteszi. Fél óra múlva meglátod, mi az ábra. Ha nagyon vérzik, mély és nagy a seb, akkor tetethetsz bele egy öltést az ügyeleten, de arra készül fel, hogy ha valami nagyobb kórházban van az ügyelet, a triázsnővér kb. mindenkit eléd fog besorolni. Fél napot is ott ülhetsz. Vagy fél éjszakát.
2016. ápr. 21. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!