Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Eltörhetett a bokám? Mit...

Eltörhetett a bokám? Mit tehetnék ilyen helyzetben? (többi lent)

Figyelt kérdés

17 éve fiú vagyok! Nagyjából 1 órája a családi házunk emeletéről lejöttem vízért. Az utolsó lépcsőfokról lecsúszott a lábam és magam alá bicsaklott. Abban a pillanatban, mintha reccsent is volna egyet. Mire visszaértem a nappaliig, addigra már lépni alig tudtam. A bokám háromszorosára dagadt. Mostanra enyhe véraláfutások is megjelentek rajta. Jelenleg a nappaliban fekszem. A bokámat elkezdtem borogatni, jegelni, ill. felpolcoltam. A fájdalom nem csillapodik.

A szüleim dolgoznak, 7 után érnek haza. A kisebb (4-13 éves) testvéreimre én vigyázok. Havonta max 2 este van ilyen, amikor így jön anyuéknak a beosztás.

Mi lehet ez? Eltörhetett a bokám vagy valami más?

2023. aug. 29. 05:28
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a 29-hez.

A törés alapesetben 4-6 hét gipsz és min ezzel megegyező gyógytorna/fizioterápia. Ez általában 3 hónap. Ha viszont a csontosodás nem indul kellően el, vagy nem tartod be az orvosi javaslatot, akkor akár ez is lehet hosszabb.

A szalagra is standard 3 hónapot mondanak, viszont sajnos az 90%-ban ennél jóval hosszabb.

2023. aug. 29. 16:54
 32/39 anonim ***** válasza:
Érettségizel? Lesz időd most tanulni. Kitartás
2023. aug. 29. 17:03
 33/39 anonim ***** válasza:
Az iskolába járást eleinte - amennyiben van rá lehetőség - történjen autóval. De ez is nagyjából 1 héttel a járógipsz feltétele után 2 mankóval ajánlanám. A sportot a gyógytorna/fizioterápia lezárása után, vagyis legkorábban 3 hónap múlva. De sajnos a szalag miatt még ez is nagyon kérdéses.
2023. aug. 29. 17:32
 34/39 anonim ***** válasza:
Ez bizony egyáltalán nem jó. Várhatóan legalább 3 hónap lesz. A suliba járás talán októbertől reális.
2023. aug. 29. 17:44
 35/39 anonim válasza:
Jobbulást!
2023. aug. 29. 17:55
 36/39 anonim válasza:
50%

Ha jól gondolom, akkor azért fel van írva otthon a szüleid munkahelyének a telefonszáma. Ráadásul logikátlan, hogy ez ne kézközelbe legyen a nappaliba, mert akár a kicsikkel is történhet valami, ami miatt értesíteni kell őket.

Szerintem a legnagyobb probléma a halogatás volt. Azonnal értesíteni a szülőket, ill. hívni a mentőket. Onnantól már a szülők felelőssége, hogy mit csinálnak.

Iskola szeptember második fele, de inkább október eleje, de még 2 mankóval és lehetőleg ne tömegközlekedéssel.

Sport legjobb esetbe januárban vagy februárban.

Jobbulást!

2023. aug. 29. 18:00
 37/39 anonim ***** válasza:
Az legyen az első, hogy vizsgázz le (vélhetően érettségire/szakunkásra készülsz) és arra tanulj. Most lesz időd néhány kötelezőt elolvasni, tanulni. A kellő időben jöhet a sport. De ez hónapok.
2023. aug. 29. 20:35
 38/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
2023. aug. 30. 18:30
 39/39 anonim ***** válasza:
Hol tartasz a gyógyulással?
2023. szept. 17. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!