Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Eltörhetett a térdem, ha 2...

Eltörhetett a térdem, ha 2 napja ráestem vele egy éles kőre, de azóta járok rajta?

Figyelt kérdés
Járok ugyan rajta (nagyobb távot is), de fáj, minden lépésnél érzem. Kívülről a bőr sérülése látszik, és egy picit duzzadt, de más nincs. Holnap megpróbálok kérni egy röntgent, de nagyon félek, hogy esetleg eltört és kiesek a munkából. Mennyire reális ez mindezek alapján?
2023. aug. 26. 19:48
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Igen lehetséges repedés, törés. Tényleg csak a rtg adna erre választ.
2023. aug. 26. 19:58
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Ha tudod terhelni, akkor biztos nem törés, ettől függetlenül sok másféle sérülésed lehet, amivel nem kellene dolgoznod.

De ezt majd a doki elmondja, a leírtak alapján szerintem nem fognak ágyba parancsolni, maximum ajánlani fogják, hogy kíméld egy pár napig.

Jobbulást!

2023. aug. 26. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
A Sürgősségi Betegellátó Osztály mielőbbi felkeresését javaslom. Az orvos azonnal továbbküld röntgenre. Ott minden kiderül.
2023. aug. 26. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

2-es vagyok, annyit javítanék, h VALÓSZÍNŰLEG nem törés (az emberi szervezet csinálhat fura dolgokat...).

Nekem viszont még "csak" a bokám és a combom tört el, mindkettőnél egy fél perc alatt dagadt az eredeti mèret háromszorosára.

A bokatörésnél "nem voltam szomjas", nem hittem, hogy annyitól eltörhet, így kitalàltam, hogy majd én besétálok a kórházba 😀

Gyorsan letettem róla, már attól üvöltöttem volna, ha csak hozzáért a talpam a földhöz...

A combtörésnél meg bemorfiumozva is sírni tudtam volna, mikor a hordágyon tolva egy pár mm szintkülönbséghez értünk.

Szóval durvàn magas fájdalomküszöböd lehet, ha töréssel sétálsz :)

2023. aug. 26. 20:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát legyen igazad! Sajnos a patella zúzódásról, toresrol olvasni hasonló csodákat. De ma pl. lépcsőztem 2 emeletet és sétáltam vagy 3 km-t. Szóval holnap kiderul. Most járt le a próbaidőm a munkahelyen... Hajtós, de ülő munka, ráadásul szeretem, nem szeretnék hetekre kiesni. :(
2023. aug. 26. 20:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Van olyan bokatörés (és ezt magam tapasztaltam), amivel betudsz sétálni saját lábadon a kórházba.

Igaz, hogy a térd és combcsont teljesen más.

2023. aug. 26. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

&5

Jobb lesz, hogyha esetleg rásérült, hogy nem 4-6 hét lesz belőle, hanem 5-6 hónap?

2023. aug. 26. 20:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Ma van a házassági évfordulónk, a térdemnek meg eddig nem tulajdonítottam jelentőséget, gondoltam, ha rá tudok állni, nagy baj nem lehet. Most olvastam utána, hogy ez sajnos nem biztos. Szerencsére sose tört semmim, nincs erről tapasztalatom. Nem kihívást kerestem, csak ünnepelni szerettem volna a férjemmel.
2023. aug. 26. 20:36
 9/12 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon sok boldog házassági érfordulót kívánok! Így már érthető, hogy miért nem akarsz orvoshoz menni. Bár ezt sajnos nem úszod szerintem meg!
2023. aug. 26. 21:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Te a térdeden jársz? Fura lehetsz🤔

Én a porcleválástól jobban félnék. Nem hinném, hogy törés.

2023. aug. 26. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!