Eltörhetett a bokám? Mit tehetnék ilyen helyzetben?
(többi lent)
Figyelt kérdés
17 éve fiú vagyok! Nagyjából 1 órája a családi házunk emeletéről lejöttem vízért. Az utolsó lépcsőfokról lecsúszott a lábam és magam alá bicsaklott. Abban a pillanatban, mintha reccsent is volna egyet. Mire visszaértem a nappaliig, addigra már lépni alig tudtam. A bokám háromszorosára dagadt. Mostanra enyhe véraláfutások is megjelentek rajta. Jelenleg a nappaliban fekszem. A bokámat elkezdtem borogatni, jegelni, ill. felpolcoltam. A fájdalom nem csillapodik.
A szüleim dolgoznak, 7 után érnek haza. A kisebb (4-13 éves) testvéreimre én vigyázok. Havonta max 2 este van ilyen, amikor így jön anyuéknak a beosztás.
Helyedben felhívám az ügyeletet, de akár a 112 t is. Egész éjjel dolgoztak a szüleid, most az ambulancián várni kb 2-3 órát nem kellene, teljesen kimerülnének, még karambol is lehetne. A mentő egyből bevinne, nem kellne várni, szakszerűen fektetve lennél , délután mikor hazaengednek, addigra ők is pihennénnek.
2023. aug. 29. 07:36
12/39 anonim válasza:
Egyre rosszabbul hangzik. Lehet szalagszakadás, de az még rosszabb, mint a törés. Nehezebben regenerálódik.
2023. aug. 29. 07:36
13/39 anonim válasza:
A 11-nek igaza van. Kérdés persze, hogy mi lenne a kicsikkel.
2023. aug. 29. 07:37
14/39 anonim válasza:
Kb egyszerre ér a mentő ha 8kor hívja ki, mint a szülei. Még tudnának is velük beszélni h mi a menetrend, talán 14 órára lenne kész, lassan haladnak ott Szerintem ez a legjobb megoldás.
2023. aug. 29. 07:40
15/39 anonim válasza:
14-es Ebben igazad lehet.
Sajnos egyáltalán nem hangzik jól a dolog. Tapasztalatom szerint jobb a törés, mint a szakadás. A csont még ha lassan is, de összeforr. A szalag erre képtelen. Sajnos a szalagsérülést az orvosok sem kellőképpen veszik komolyan.
2023. aug. 29. 07:45
16/39 anonim válasza:
A mentők értesítése és irány a kórház. Egyáltalán nem jó az időhúzás.
2023. aug. 29. 07:47
17/39 A kérdező kommentje:
Nagyjából 5 perce hívtam a mentőket. Nagyjából 45-50 perc mire kiérnek.
A bokám sajog. A lábamat mozgatni nem tudom a fájdalomtól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!