Eltörhetett a bokám? Mit tehetnék ilyen helyzetben? (többi lent)
17 éve fiú vagyok! Nagyjából 1 órája a családi házunk emeletéről lejöttem vízért. Az utolsó lépcsőfokról lecsúszott a lábam és magam alá bicsaklott. Abban a pillanatban, mintha reccsent is volna egyet. Mire visszaértem a nappaliig, addigra már lépni alig tudtam. A bokám háromszorosára dagadt. Mostanra enyhe véraláfutások is megjelentek rajta. Jelenleg a nappaliban fekszem. A bokámat elkezdtem borogatni, jegelni, ill. felpolcoltam. A fájdalom nem csillapodik.
A szüleim dolgoznak, 7 után érnek haza. A kisebb (4-13 éves) testvéreimre én vigyázok. Havonta max 2 este van ilyen, amikor így jön anyuéknak a beosztás.
Mi lehet ez? Eltörhetett a bokám vagy valami más?
Pont leszrnám, és elbicegnék orvoshoz. Az non sense, hogy az Ő gyerekeik pesztrálása miattotthon kell b...ni az eget.
Írnék nekik, mivan, MOST jöjjenek haza, vagy a gyerek megy a szomszédhoz én meg az orvoshoz.
Kérdés persze, hogy mi lenne a kicsikkel. - 13-as, ezt nem a kérdező dolga eldönteni.
Vagy anyja-apja annak a gyereknek, nem a legidősebbet kell ingyen bébiszitternek nézni. Persze, tök könnyű, csak éppen ktsgség.
A kicsikkel kapcsolatban:
Havi 2 napba alapesetbe én sem halok bele, hogyha vigyáznom kell az öcséimre és húgomra. 4 szomszédházból 3 üres. A negyedikbe egy idős (80 körüli) házaspár él. A férfi nem lát, a felesége nehezen mozog.
A mentők kiérkezésekor is a 13 éves öcsém nyitott kaput, mert nem tudtam lábra állni. Anyuékat hívtam, közölték is, hogy kb. 10 perc múlva otthon lesznek és szeretnének a mentősökkel beszélni. Így is volt. Mire a beadott morfiumtartalmú fájdalomcsillapító hatott, ill. a mentőorvos a tőle telhető vizsgálatot elvégezte, anyuék is otthon voltak. Beszéltek velük és közölték, hogy "bokatörés gyanúval" szállítanak kórházba. (ahogy írtam a 23-as hozzászólásomban, hogy lényegében bokatörés, bokaszalag-szakadás a megállapított dolog. Közölte az orvos, hogy törés sajnos ritkán jön létre szakadás nélkül.)
Köszönöm!
Most a vérömleny miatt gipszsínt kaptam. Nem kelhetek fel és még szúrnom is kell magam.
A tapasztalataitok szerint úgy általában (átlagban) mennyi idő alatt jön helyre egy ilyen sérülés? Mikor mehetek suliba? Sport mikortól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!