Achilles fájdalom 1 éve tart. Mi lehet az oka?
1 éve futás után éjszaka éreztem hogy nagyon be van állva az achillesem, szinte nem hajlott, nyomásra fájt. Másnap pihentettem de utan kipróbáltam a futást de nem javult. Ezt 2-3 naponta ismételgettem, aztán rájöttem hogy nem fog begyógyulni. Többé kevésbé azóta is tart, csak futáskor, felfelé sétakor, ellipszis trainernél fáj. Az orvos azt mondta gyulladas.
Nemrég csinaltak egy mr vizsgálatot:
Elvileg a piros rész a gyulladas.
Annyit mondtak hogy Pihentessem, jegeljem. De egy éve pihentetem, semmit nem javul. Ötlet?
Sajnos segíteni nem tudok, esetleg reményt adhatok.
Perpill nekem is a bokám fáj ugyanúgy, ahogy te is írtad. Gugolásból kiugráltam a fürdőszobából a konyhába, ahogy szoktam, de ritkán. Még büszke is voltam magamra, hogy 70 fele közeledve ilyenre még képes vagyok. A bokám máshogy gondolta. Január vége óta fáj, ha pihentetem is. Nem jegeltem, orvosnak se mondtam. Bízom benne, hogy el fog múlni. Furcsa, hogy a lábcsavargatásra nem fáj, de a lépcsőn alig tudok lemenni (4.-en lakom).
A reményt mi adja? Tavaly nyáron múlt el egy 13 hónapig kínzó vállfájdalmam. Nem igazán tudom, mitől fájdult meg, és azt sem, mitől múlt el. De ez is eltörpül a több évtizedes derékfájáshoz képest. A munkámat is elvesztettem emiatt. Nem a munka elvégzésével volt gond, hanem az új főnök hozzáállásával.
- Miért jár kerékpárral egy gyalogos körzetben?
- Fáj a derekam.
- Menjen üzemorvoshoz.
Mentem, és kaptam egy pecsétet, "Alkalmatlan."
Más munkakörben dolgoztam ezután. Csontkovács, meg egyebek nem hatottak a derékfájásomra. Gondoltam, biztos így maradok életem végéig. Aztán dehogy.
Még egy darabig fájt a derekam, aztán szép lassan abbahagyta.
Semmi sem biztos ebben az életben, a rossz dolgok is lehetnek mulandók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!