Hogy mondjam el anyukámnak hogy nem menstruálok? Még soha nem jött meg 16L
És ez baj? Orvoshoz kell mennem? Mit fog csinálni?
Anyukám elmondott nekem erről mindent 12 évesen és ad pénzt betetre is hogy vegyek magamnak ha kell. És azóta nem beszéltünk erről nincs is sokat itthon mindig dolgozik
Egyszerűen: anya, még soha nem jött meg, de már elmúltam 16. Eljönnél velem egy nőgyógyászhoz? Ennyi.
16 éves kor után el KELL menned. Kapsz egy injekciót, és annyi, megjön.
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy anyukád kezeli inkább tabuként a témát. Négy éve nem tűnt fel neki, hogy még nem jött meg? Nekem ez az "ad pénzt betétre, hogy vegyek, ha kell" is elég fura...
Nekem is kamasz lányom van, ovis kora óta tud róla, hogy mi a menstruáció, 10 éves korától alaposabban felkészítettem (nekem akkor jött meg először, ezért arra számítottam, hogy neki is korán fog, de nem így lett).
Most 12 és fél éves, és ha nem is napi szinten téma, de azért havonta legalább egyszer beszélünk róla, hogy lassan már esedékes lesz, bármelyik pillanatban várható (a kamaszodás minden más testi jele megvan).
12 éves kora van a táskájában egy betét, mert tudom, hogy ha megjön neki, akkor az valószínűleg hirtelen fog, nem lesz lehetősége vásárolgatni. De azt is elmagyaráztam, hogy ha véletlenül nincs kéznél betét, mit tud tenni (pl. az iskolában).
A lényeg, hogy folyamatosan téma nálunk, tudom, hogy még nem menstruál és azt is tudnám, ha menstruálna. A szükséges kellékekkel pedig én láttam el.
A fentiek alapján azt mondom, nem csodálkozom, ha nehezen tudsz erről beszélni vele (bár gondolom, akkor másról se nagyon tudtok...)
Szerintem elég annyit mondanod, hogy még nem jött meg a menstruációd és szeretnél elmenni nőgyógyászhoz. Valószínűleg lesz egy ultrahang, illetve egy vérvétel, ahol hormonokat néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!