Vannak másnak is ilyen problémái a betétekkel?
A normal méretű betétek kicsik. Ha előrrébb teszem, hátul ázok át, ha hátrébb teszem, akkor elöl ázok át. A super métertű betétek pedig hatalmasak. Olyan, mintha pelenkába lennék. Nagyon kényelmetlen. Nincs valami köztes méret? Eddig ezeket a betéteket próbáltam: Always normál méret, Always super méret, Libresse normál méret, Libresse super méret, Bella perfecta normal méret (rózsaszín-sárga csomagolású, virágos), Naturella normál méret. Mit csináljak?
15/l
egyébként csak azért "kötözködtem" veled, mert mindenki úgy beszél a tamponról, mint vmi kánaánról, de hát nem mindenkinek az. amikor én voltam annyi idős, mint a kérdező, egyáltalán nem volt divat a tamponhasználat a serdülőknél (80-as évek vége, 90-es évek eleje). arra akartam csak felhívni a figyelmet, hogy azért a tamponhasználat se annyira tuti azért. nem beszélve arról, hogy ott is meg kell tanulni, milyen időközönként kell cserélni, hogy kell cserélni, hogy kell bemenni a sloziba úgy, hogy ne érj semmihez, és tiszta maradjon a kezed stb.
de persze, aki nem kezdi el, annak sose lesz rutinja :)))))
Én nem ajánlgatom úton-útfélen, mert én is azt gondolom, hogy nagyon oda kell figyelni a higiéniára + bár a szakemberek állítják, hogy ugyanúgy tisztul vele a szervezet, valójában, ha megtelik, de nincs mód cserélni igenis pang egy kicsit odabenn, még ha el is kezd "leszivárogni". Azt gondolom, hogy fontos az akadály nélküli távozás, ezért éjszakára csak betétet használok, pedig tudom, hogy jó eséllyel nem csak a bugyimat, de az ágyneműmet is összekenem majd.
Viszont, hidd el, ha valakinek olyan poblémái vannak a betéttel, mint nekem és a kérdezőnek, annak megváltás a tampon. (én nem akartam használni - egyébként épp higiéniai megfontolásból szerettem volna inkább a betéteknél maradni - de egyszerűen tarthatatlan volt, hogy matekórán az első 10 perc után már csak arra tudtam gondolni, hogy óra végén kiszaladhassak és megnézhessem, hogy átáztam-e. Nem akartam kikéredzkedni, hátha tényleg megjelent a folt és akkor mindenki látja, hogy mizu.... Hidd el, ez nagyon szar egy fiatal lánynak. Megtanultam, hogy használjak tampont úgy, hogy tökéletesen tiszta legyen a kezem, semmihez se érjek és legyen elég időm nyugisan felhelyezni... én vékony kicsit sápatag alkat vagyok, ennek megfelőlen kevés vért veszítettem menzeszkor, így a mini pont elég volt a legdurvább napokon is, bár szerintem a normál még simán aklalmazható egy tini számára is.
hidd el, tényleg vannak ilyen típusok, sajna. a legmodernebb szárnyas hiperszuper betétet is oldalt vérzem ki a mai napig, pedig én sem tegnap serdültem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!