Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet az oka a visszatérő...

Mi lehet az oka a visszatérő hüvelygombámnak?

Figyelt kérdés
Először is tudom, orvos. El fogok menni, de kíváncsi vagyok, hátha valaki tudna-e segíteni, mert hasonló cipőben járt. A legelső ilyen alkalommal voltam orvosnál, használtam kúpot, szépen kb azonnal enyhült, 2 nap múlva el is múlt, utána még kenegettem a 100%-os gyógyulás érdekében, és aztán egy ideig semmi baj nem volt. Eddig minden egyes alkalommal pár (1-2) nappal a barátommal való valamilyen féle szexuális együttlét után alakult ki, emlékeim szerint kb mindegy volt a fajta, de talán a legtöbb előtt szerepelt a barátom ujja. Nem minden egyes együttlét után lett bajom, de amikor volt, az tuti utána volt. Egyszer arra gyanakodtam, hogy intimlemosó hiánya lehet, mert egy ideig nem volt a páromnál, csak itthon, de amióta van, azóta is kb 2-3x volt gombám. (Tünetek mindig ugyanazok, biztos vagyok benne, hogy ez tényleg gomba, mindig elmúlik ha camestennel, meg mellé kúppal kezelem) 3-4 havonta egyszer, 3-5 napra érzem a tüneteket, aztán egy ideig semmi. Cukorbeteg nnem vagyok, egyéb betegségről sem tudok. Ötletek?

2019. jún. 5. 22:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A barátod mindig visszaadja, mert ő sose lett kikezelve. Pasiknál többnyire nincs tünet.
2019. jún. 5. 22:18
 2/15 A kérdező kommentje:
Gumival védekezünk, bocsi, ezt nem írtam.
2019. jún. 5. 22:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha szedsz fogamzásgátlót, az hajlamosíthat rá. Egyébként meg szimplán ilyen labilis a hüvelyflórád. Vannak nők, akik csinálhatják akárhányszor, akárhogy, fürdőzhetnek, kétpofára szedhetik az antibiotikumot, akkor sem lesz gombájuk, és vannak olyanok, akiknek az is elég, ha a szex borítja a pH-t. Visszatérő fertőzés esetén mondjuk érdemes kezelni a férfit is, bár jellemzően gombás fertőzést nem szoktak hordozni egyébként.

Szex után használj valami hüvelyflóra helyreállító készítményt, az segíttet.

2019. jún. 5. 22:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a választ is! Nem szedek fogamzásgátlót sem:( de akkor lehet tényleg csak alapból ennyire rosszul vagyok összerakva.
2019. jún. 5. 22:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Gumival is simán elkaphatod, hiszen kézzel is összevissza matatjátok egymást.
2019. jún. 5. 22:21
 6/15 A kérdező kommentje:
Most ez megmozgatta a fantáziám. Elképzelhető, hogy neki volt először és mivel ő egyszer sem lett kezelve, egy két tapitól néha elkapom én. Hmmmm
2019. jún. 5. 22:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A gombát nem "elkapja" az ember...ez nem influenza. A férfiak nem szokták hordozni, pláne nem az ujjukon.

A nők hüvelyében alapból van valamennyi kórokozó, csak nem tudnak gondot okozni, mert a lactobacillusok kiszorítják őket. Akkor szaporodik el a gomba, ha a lactobacillusok eltűnnek, felborul a hüvelyflóra.

2019. jún. 5. 22:25
 8/15 A kérdező kommentje:
Persze persze, de hogy borul fel egy kis ujjazástól vagy szextől? Én csak ezt nem értem. Szerintem intim higiénia terén mindent megteszek, soha nem mosom magam tusfürdővel, szex után is figyelek arra, hogy tiszta maradjak, szóval tényleg nem értem.
2019. jún. 5. 22:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne a következő dokilátogatás alkalmával a barátodnak is felírni valamit. Ha utána is fennáll a probléma, akkor pedig kikérni több doki véleményét.
2019. jún. 5. 22:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
barátod is menjen el
2019. jún. 6. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!