Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez ugye nem ciki? Vagy ki...

Ez ugye nem ciki? Vagy ki hogyan kezelné az alábbi helyzetet?

Figyelt kérdés

Következő hétfőn megyünk egy négy napos táborba, amelynek egyik programja a strandolás. Én felügyelőként leszek ott (szakmai gyakorlat keretében). DE a menzeszem éppen ezekre a napokra esik, és biztos, hogy nem tolódik, mert már érzem, hogy lesz, és akkor. Viszont soha nem használtam még tampont és nem is áll szándékomban. (Így azt ne mondja senki, h "Használj tampont!") Betétet használva pedig ugye nem lehet vízben fürödve strandolni.

Szerintetek elfogadható az, ha ebből az okból kifolyólag a strandolásban nem veszek részt? De minden más, nem vizes dologban igen, mert érdekel, csak most így alakul a helyzet.

Elfogadható az, hogy azt mondom, "Egészségügyi okokból" nem megyek strandolni a vízbe? (Szerintem ezt egy normális ember megérti, hogy egy lány esetében mi lehet az, ha nem betegség...)

23L

2010. júl. 3. 13:16
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
40%

A kérdésedből egyértelműen kiderült, hogy csak azért nem akarsz vízbe menni, mert betétet használsz (azzal nyilván nem is lehet), "viszont tampont még nem használtál", azaz azzal bemennél, utólag már ne magyarázd.

Nekem amúgy teljesen mindegy mit csinálsz.

2010. júl. 3. 14:40
 32/42 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Szerintem egyáltalán nem ciki, hogy nem mész be a vízbe, mikor megvan a menzeszed. Én ugyan tampont használok, de még így se mennék be a vízbe, és nem is szoktam. (Mondjuk egyébként sem vagyok nagy strandrajongó.) Könnyen el lehet kapni egy szép kis fertőzést, a tampon mindent magába szív.

Szóval akkor most ki az igénytelen? Az aki betétet használ, vagy aki bemegy a tisztának látszó, de valójában baciktól hemzsegő vízbe, mikor megvan neki? Hm?

2010. júl. 3. 15:03
 33/42 anonim ***** válasza:
Ugyan magánügy, ki mit használ, de a tamponnal nem értem, mi a gond, én betétet maximum éjszaka itthon használok. Tampon és betét között ég és föld a különbség, betéttel én már az utcára sem mennék ki, tamponnal viszont akár nyugodtan pancsolok is.
2010. júl. 3. 15:15
 34/42 anonim ***** válasza:
82%

Nem ciki és a tampon alapból is egészségtelen orvos is megmondta,megmondja (bár akinek.. :))).. Én sem használnám soha és ettől nem vagyok én se még igénytelen mert mosakodom :)

24/L

2010. júl. 3. 15:54
 35/42 anonim ***** válasza:
19%
azért igénytelen a betét mert hiába mosakodsz ülsz a saját véredben egész nap, ami ott megalvad büdös ráragad a bőrödre. pfejjj
2010. júl. 3. 18:09
 36/42 A kérdező kommentje:

18.09-kor írónak

Tudod mit jelent az, hogy rendeltetésszerűen használod? Elmondom: azt, hogy időben váltod. Meg egyébként is vannak olyan típusúak, amelyek magukba zárják, amit magukba kell zárni. Tehát ha rendeltetésszerűen használod, akkor nem tocsogsz benne. Ha a tampont nem váltod időben, az ugyanúgy engedni kezd...erről ennyit.

2010. júl. 3. 19:37
 37/42 anonim ***** válasza:
78%

"Szerintem ciki, hogy nem bírsz tampont használni 23 évesen! Márpedig mindenki tudni fogja, hogy emiatt nem mész vízbe! Hacsak nincs valami jó indokod rá, hogy miért nem használsz tampont, körbe fognak röhögni :S"

Szerintem pedig az a ciki hogy az emberek olyan buták, hogy képesek az egészségüket a kényelemért cserébe feláldozni!!!

2010. júl. 3. 22:04
 38/42 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsó válaszolóval. A tampon biztos hogy sokkal kényelmesebb, meg diszkrétebb, de egészségtelen. Én is használtam egy ideig, és utána nem győztem orvoshoz járkálni, mert állandóan hüvelygombám volt. Eleinte nem is gondoltam hogy köze lehet hozzá, de olvastam hogy sokszor a tampon miatt van. Miután áttértem a betétre szinte egyszer sem volt ilyen problémám. Sajnos aki hajlamos az ilyesmire, annak nem szabad tampont használni szerintem. Szóval amiatt elitélni valakit, mert nem használja azt a vackot, a legnagyobb hülyeség. Mondd meg hogy eü okok miatt nem tudsz bemenni, és mindenki meg fogja érteni, ráasásul a többi részlethez nincs semmi közük.
2010. júl. 4. 23:11
 39/42 anonim ***** válasza:
tudod tampon felhelyezés előtt minden esetben kezet kell mosni, lehet hogy nálad ez kimaradt azért voltak gondok. érdekes módon én hírből sem ismerek olyat akinek bajt okozott a tampon.
2010. júl. 5. 08:45
 40/42 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem hallottál róla, de nálunk mikor középsuliba jöttek felvilágosítást tartani, akkor mondták hogy a betét sokkal egészségesebb, mivel engedi hogy a vér ami tele van bacikkal kifollyon, a tampon meg bent tartja a hüvelyben, ráadásul melegben. Hiába cseréled rendszeresen és mosol kezet, attól még simán kialakulhat valami gyulladás. Nálam ez volt.
2010. júl. 5. 11:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!