Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy mondjam meg apukámnak...

Hogy mondjam meg apukámnak hogy megjött?

Figyelt kérdés

Vele élek már egészen kis korom óta,de eléggé szégyenlős vagyok :(

Zsebpénzem meg nincs,tehát abból nem tudnék betétet venni :S

(délután adott egyet a barátnőm,hogy ne vérezzek össze mindent :) )

2010. jún. 7. 17:54
1 2 3 4 5
 41/49 anonim válasza:

Ez de aranyos történet:D.Minden lánynak átkell esnie ezen.ÚÚÚ:D

14/F

2010. jún. 8. 19:53
 42/49 anonim ***** válasza:

Magassarkú: hál Istennek, hogy tornacsukát hordasz. Én 12,5 éves koromban értem el a jelenlegi magasságom, ami 180 centi, úgyhogy én mellőztem a magas sarkakat, és nem tanultam meg.

Cicifix: hát, amíg nincs is nagyon szükség arra, hogy tartson, csak arra, hogy takarjon, elég egy vékony pamut szerintem. És még sportoláshoz is jó. Viszont lehet, hogy ha sok a tornaórátok, érdemes egy váltást magaddal vinni, hogy ne legyél egész nap abban, amibe beleizzadtál. Vannak egyébként speciális, kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett melltartók. Ezek közül vannak ronda vastagok, de vannak kifejezetten csinosabbak is.

itt van egy példa: [link] . Tehát nem varrott, hanem előformázott, kerek a kosara, oldalt, a hón alatt szellőző anyagból van, nincs benne merevítő, szivacsbetét, és erősek a pántjai :)

Egyébként a menstruációról még annyit, hogy nekem 6 napig tart általában. Az első két napban a legerősebb a vérzés, olyankor fáj a legjobban az ember hasa, aztán a harmadiktól hirtelen kezd elviselhetővé válni a helyzet, és már nem nagyon kell átázástól sem tartani. A negyedik nap meg szuper! Hirtelen elmúlik a fájdalom, és akkor lehet a hajat a legjobban beszárítani! Ezt a napot mindig várom, mert tuti frizurát lehet készíteni :DDD Tényleg!!!

És hát miért várják a nők a menzeszt? Mert a gyerekek állandóan felnőttek akarnak lenni, aztán a felnőttek meg milliókat fizetnek plasztikai műtétre, hogy gyerekeknek nézzenek ki :DDD Félretéve a tréfát: mert ez a nővé válás egyik fontos lépcsője - enélkül nem lehetne később kisbabád.

Még nem vagy felnőtt, még a tested is sokat fog változni, úgyhogy még azért ne legyen nagy arcod, mert megjött ;) ez csak azt jelzi, hogy megindultál a felnőtté válás útján. vár még rád egy csomó dolog, ami tök természetes: pl. szőrnövekedés (hónalj, végtagok), cicinövekedés (de ezt tudjuk ;), zsírlerakódás (nem sok, csak egy leheletnyi a csípőn, belső combokon), sajna, valszeg elég sok pattanás meg ilyenek. ami még változik, és a női dolgok közé tartozik: két menstruáció között megjelenik az ún. hüvelyváladék. Ez tök normális dolog, akkor kell vele orvoshoz menni (nőgyógyászat), ha hirtelen nagyon sok lesz, vagy más lesz a színe, vagy szaga lesz, vagy fájdalmat okoz, viszket. Amúgy normális, ez is a felnőtt élethez kell.

ezektől sem kell megijedni.

én, ha a gyerekem kérdezne ezt a tanácsot adnám a testi dolgokkal kapcsolatosan: ne csináljon visszavonhatatlan módosításokat a testén, mert meg is gondolhatja magát, és örökre ott is maradnak a jelek. Pl. tetkó, piercing, vagy például az anorexia, ami belső testi károsodásokat okozhat.

A testi változások, amelyekről idáig beszéltünk, jók, felnőttnek is jó lenni, legyél békében magaddal (bár szerintem ezzel nincs is probléma :))))) Lesz, hogy rossz passzban leszel majd olyan 15 éves korod körül, de nyugi, el fog múlni, ezek a rossz érzések is kellenek ahhoz, hogy majd egy egészséges lelkű felnőtt legyél. Ezeken át kell eseni :)))

2010. jún. 9. 04:52
 43/49 anonim ***** válasza:
ó, már rajongóid is vannak :))) lásd a fél nyolcas férfikollégát :))))
2010. jún. 9. 05:21
 44/49 anonim ***** válasza:

Nagyon sok jó tanácsot kaptál:)

még annyit tennék hozzá, hogyha a következő hónapban nem jön meg, netán az első 1-2 évben rendszertelenkedik, késik/előbb jön meg..stb. ne rémülj meg, mert ez természetes. a szervezeted nagy változáson megy át ezzel, hogy most megjött, idő kell míg beáll rendszeresre. nekem is 13 évesen jött meg először, aztán úgy emlékszem, a következő elég sokat késett, meg csak valami barnás izé volt a bugyimban. kb 16 éves koromtól lett rendszeres, de néha még most is elfordul egy kis késés. menstruációs naptárat meg tényleg érdemes vezetni.

írj nyugodtan, ha van még valami kérdésed. apukád meg nagyon rendes:)

2010. jún. 9. 12:54
 45/49 A kérdező kommentje:

86%os,tényleg nagyon köszi a sok tanácsod :)

Nem lesz nagy arcom,csak mert megjött,sőt plasztikáztatni sem akarom magam :D

Piercing sem kell,megelégszem az egy pár fülbevalómmal :)

Hirtelen nagyon meleg lett,és eléggé megizzadtam "ott" is,szóval a mai napom pokoli volt... :( Alig várom,hogy elmúljon :D

Beszélnék róla apuval,de ő nem tud hozzászólni a témához, úgyhogy ezzel inkább hagyom :)

2010. jún. 9. 21:41
 46/49 anonim ***** válasza:

igazán nincs mit, én köszönöm neked, hogy visszaadtad a hitem a mai kamaszokba. ti fogtok minket idős korunkban eltartani, és a sok emósból nem néztem ki sok jót :DDDD

valószínűleg műanyagosabb a betét hatása, mint ami neked jó (mert te sportolsz). itt vki ajánlotta a libresse sensitive-et. legközelebb próbáld ki. én nem ismerem, de lehet, hogy jó :)

ezek majd a nagy élettapasztalatgyűjtésbe tartoznak majd.

igen, az apukák sokmindenhez hozzá tudnak szólni, de ehhez speciel nem annyira :)))

plasztikát se? :DDDD ezen jót nevettem. helyes!

még néhány nap-óra, és elmúlik. vezesd a menzesznaptárat, és hamar hozzászoksz a szervezeted ritmusához.

2010. jún. 10. 09:07
 47/49 anonim ***** válasza:
86-os vagyok: van még jó néhány praktikám, de szerintem elsőre ennyi elég :)))
2010. jún. 10. 10:29
 48/49 anonim ***** válasza:

Irigyellek..nekem most jött meg vasárnap, és képtelen vagyok apa elé állni és elmondani nekünk, mert soha nem volt jó a kapcsolatunk,ezek tabuk nálunk. :((

De nekem sincs zsebpénzem, a legjobb barátnőm messze lakik, mástól meg nem tudok kérni...

Többször elhatároztam már hogy na most oda megyek, de nem megy.. :'(

2011. febr. 15. 18:20
 49/49 anonim ***** válasza:

*neki

nem nekünk xD

bocsi nemitt járt az eszem :(

2011. febr. 15. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!