Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » SOS! Szűz lány esetében...

SOS! Szűz lány esetében nőgyógyászat?!

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az kb az ezredik kérdés de csak a gondolattól halálközeli élményeket élek át😣😭

A fő kérdésem az lenne, hogy szűz vagyok és ez esetben használják-e ezt a "kacsát"??! mert én mindent hallottam róla csak jót nem. És magamhoz viszonyítva ide a legeslegeslegkissebb dolog sem fér be nem hogy egy fém dolog ami ki kéne h tágítson. Ott tartok ha az orvos használná én 100%, hogy nem engedném. Oldalakon olvasgattam, legtöbbször szűz lánynál ha tampont használ megpróbálhatják de én meg azt sem próbáltam... Így akkor most mi lesz? Fertőzés és/vagy gyulladás gyanújával mennék. Nagyon hálás lennék ha megválaszolná egy ilyen téren tapasztalt ember:( Előre is köszönöm!

14L.

2017. febr. 2. 13:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem használják.

Nyugi.

Elmondod, hogy szűz vagy, és nem tesznek olyat, az erőszak lenne. Másképpen vizsgálnak, nem "dugnak be" semmit úgy, hogy ártson.

Ha ez megnyugtat, én is átestem ezen. Nem lesz baj. Ezer százalék.

2017. febr. 2. 13:29
 2/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Remélem igy lesz:/
2017. febr. 2. 13:35
 3/21 anonim válasza:
80%

Mindenképp szólj a dokinak, hogy szűz vagy! Egyébként nem lesz semmi baj! Nyugi! Nem olyan horror egy nőgyógyászati vizsgálat.

Tampont nyugodtan használhat szűz lány is.

2017. febr. 2. 13:35
 4/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem fogják használni, de közöld egyértelműen, hogy szűz vagy még, és nem járt benned még sem farok, sem más. Gondolom, anyukáddal mész úgyis, beszélj vele róla!
2017. febr. 2. 13:36
 5/21 anonim ***** válasza:
53%

Előző, ne tájékoztasd félre a kérdezőt! Én is voltam szűzen orvosnál, és használta a kacsát. Direkt van vékonyabb, szűz lányoknak való. Anélkül nem is tudja megvizsgálni a méhnyakat, mert a hüvely össze van tapadva, azt szét kell nyitni, hogy belásson.

Kérdező: semmi extra, nem kell félni. A szűzhártyádon amúgy is van lyuk, ott jön ki a vér, hüvelyváladék. Nem fáj a vizsgálat, csak ha görcsölsz, és ha nagyon szégyellős vagy. Ez így van. ha el tudsz vonatkoztatni a dolgoktól, egy pillanat alatt megvan.

Az a baj, hogy túl sok félinformáció kering a nőgyógyászati vizsgálatokról, és a fiatalokat elijesztik. Nem lenne szabad.

Ja, és nem használok tampont, csak 10 évente 1x, mert utálom. És mégis kibírtam...még élek, nem lettem lelki roncs, semmi. Minden évben elmegyek ellenőrzésre.

2017. febr. 2. 13:36
 6/21 anonim ***** válasza:
55%
Főleg ha fertőzés gyanúval mégy, akkor kenetet kell vennie. Azt meg végbélen keresztül nehezen fogja...mert amúgy, ha nem használ kacsát, akkor végbélen keresztül tapintja a méhet és egyebeket. De fertőzés gyanúnál muszáj látnia a dolgokat.
2017. febr. 2. 13:38
 7/21 A kérdező kommentje:

3# 4#: Hat nagyon remélem, nem fogja alkalmazni és nektek lesz igazatok. Egyértelműen le fogom szögezni, hogy szűz vagyok és semmi sem járt bennem köszönöm a valaszotok!.

5# nagyon remélem hogy nem fogja alkalmazni. De ha megis, én nagy valószínűséggel elutasítom. Köszönöm hogy őszinte voltal es a válaszod is köszönöm! De én nem úsznam meg annyival hogy kellemetlen én ugy érzem..

2017. febr. 2. 13:44
 8/21 A kérdező kommentje:
6#. Hát akkor majd eldől de két centinél mélyebbre nem fog menni és automatikusan ellenkeznék ha fáj. Már pedig érzem, hogy fog😭
2017. febr. 2. 13:47
 9/21 anonim ***** válasza:
66%
A kacsát nem használják ha valakinek megvan a szűzhártya, és az aggodalmaidat is nyugodtan elmondhatod neki. Egyébként a rutin nőgyógyászati viusgálatok nem járnak fájdalommal, sőt nekem a spirál felhelyezése sem okozott fájdalmat. A kacsa sem fájna, ha neked lenne, mert csak a hüvelybe helyeznék be, és azt tágítanák. A méhszáj jár enyhe görcsökkel csak, ha azt tágítanák, de azt meg kacsával nem is lehet, nem arra való. Ne aggódj a vizsgálat miatt, mert semmi olyat nem tesz az orvos, amit te nem akarsz. Megmondhatod neki. Szerintem téged megultrahangoz, alul pedig rádnéz. Én 12 évesen voltam először nődokinál, alul rámnézett, és csinált 1 ultrahangot. Akkor annyi volt. Neked is szerintem ennyi lenne, 1 ultrahang, és egy külső vizsgálat, a szűzhártyád nyugi, nem piszkálja. Meg amúgy is annyira természetes, hogy odafekszel, mintha fogorvosnál lennél, szalagon mennek oda is a páciensek, és fel is fogsz oldódni valamennyire a vizsgálat alatt.
2017. febr. 2. 13:48
 10/21 A kérdező kommentje:
9# köszönöm remélem megúszom annyival. En is úgy tervezem hogy előre mondom majd neki hogy ettől nagyon tartok és hogy első vizsalatom. De egy kenet Elvileg szükséges lesz a folyás miatt:/ azt gondolom kacsa nélkül is meg lehet oldani a nyilasnál. (?)
2017. febr. 2. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!