6 napja késik a menstruációm, még soha nem volt ilyen,
mitől lehet? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Figyelt kérdés
A ciklusaim szabályos 30-32 naposak szoktak lenni, az utolsó ciklusom azonban ehhez képest furcsán rövid volt, 25 napos.
Több, mint 10 éve menstruálok, a kamaszkori rendszertelenségen kívül sosem késett még. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? A premenstruációs tüneteim is gyengébbek. Bejelentkeztem nőgyógyászhoz, de csak jövő hétre tudott időpontot adni és nagyon aggódom.
Biztosan nem számoltad el magad? Volt valamilyen erősen szokatlan helyzet, történés stressz az életedben? Szedsz fogamzásgátlót? Rendesen szedted? Más gyógyszer? Sokat fogytál hirtelen? Van más panaszod?
2016. jan. 20. 23:48
3/9 anonim válasza:
Még valami: ha nem lehetsz terhes, akkor ez mennyire 100%?
2016. jan. 20. 23:50
4/9 A kérdező kommentje:
óvszerrel védekezünk, az utolós együttlét a ciklus 30. napján volt. Csináltam két tesztet, mindkettő negatív lett, de mostmár aggódom, hogy mi van, ha azon a 30. napon csúszott hiba a rendszerbe és akkor még nem mutatja ki........
2016. jan. 21. 08:52
5/9 anonim válasza:
Maga az aggódás is tolhatja, de terhes is lehetsz, mostani negatív tesztek ellenére, óvszer használata mellett (pl. kilyukad a körömtől, lejárt, nagyon ráhúztátok a péniszre és a spermatasaknál már nem maradt hely majd túlnyúlt, kirepedt, kiszakadt), de más is szerepet játszhat. Vagy megvárod a kövi hetet, amikorra van időpontod a dokihoz vagy elmész most egy magánrendelésre vagy veszel egy érzékenyebb tesztet (igaz, ezek jóval drágábbak).
2016. jan. 21. 10:08
6/9 A kérdező kommentje:
és ha most elmegyek magánrendelésre, akkor a doktor úr már tud mondani valami biztosat? Úgy tudtam, a terhesség csak a 4.-5. héten mutatható ki az ultrahangon.
2016. jan. 21. 10:20
7/9 anonim válasza:
Nyugi. A 30. napon már nagy valószínűséggel rég elhalt a petesejted, hiszen az ovuláció után csak 24 órán át életképes. Ha meg egy kóbor peteérésed lenne, annak is kellett volna egy hét, mire leér a méhbe, és beágyazódik. Ha ezt nem észleli a szervezet, akkor ledobja a méhnyálkahártyát, és nincs hova beágyazódni. Tehát nagy valószínűséggel előbb ledobta volna, min ahogy észleli a megtermékenyült petesejtet.
Én inkább valami kis hormoningadozásra tippelnék, ami miatt a múltkor rövidebb, most meg hosszabb a ciklusod.
2016. jan. 21. 12:52
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, remélem igazad van, teljesen ki vagyok...
2016. jan. 21. 12:58
9/9 anonim válasza:
Nekem is a legutóbbi késett 4 napot és nagyon ideges voltam miatta, de végül megjött. Én is rögtön a legrosszabbra gondoltam, de a stressztől már korábban is késett! Ellenőrizzétek mindig le a gumit előtte és utána is, az megnyugtató tud lenni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!