Félek a nőgyógyásztól, szégyellem a bajaim. Hogy lehet ezt legyőzni? Mi könnyíti meg?
első lépésként válasz egy szimpatikus dokit ( bemész megnézed, beszélsz vele, vagy az asszisztenssel, nem fog kidobni
2. bővebb szoknyában mész, nem kell levenni, csak az alsóneműt ( én a cipőm leveszem, de húzok egy zoknit és nem kell mezítláb mászkáljak az öltözőrészből a vizsgálóasztalig)
3. a vizsgálat szar, szerintem minden nő utálja, de nem tart sokáig és a megbeszélnivalókat már felöltözve beszéli meg az ember
Én pl nő előtt kevésbé érzem magam kellemetlenül, ezért nő nemű nőgyógyászt választottam. De hallottam már olyanról is, aki soha nem menne nőhöz:) De azért talán ez is segít:)
Másrészt olyan helyet keress (ismerősöktől érdeklődj), ahol el van szeparálva az öltöző (mondjuk szerintem legtöbb helyen így van), és esetleg van vmi köpeny, amit fel tudsz venni, amíg kimész a vizsgálóasztalhoz. Vagy húzz szoknyát, akkor elég a bugyit levenni, és csak fel kell hajtani.
Tudom, hogy nehéz, nekem is az volt, de ha egyszer túl vagy rajta, utána már nem gáz:)
És hidd el, az orvosok azért választották ezt a pályát, mert segíteni szeretnének. Ők nem tartják cikinek, mert tudják a betegségek hátterét is. Tisztában vannak vele, hogy nem csak attól lesz vkinek pl. hüvelygombája, ha nem mossák rendesen, hanem csomó olyan dologtól, amiről nem tehet az illető. Én is nőgyógyásznak készülök egyébként, szóval a saját meglátásomat írtam le:)
Remélem kicsit megnyugtattalak:)
simán bugyiban is oda lehet menni a vizsgálóba,én az első vizsgálatomnál így mentem és csak ott vettem le a bugyit,meg a zoknit is fennt hagytam és hosszú poló volt rajtam,mindenképp mond el hogy most vagy először,ha szűz lennél azt is és merj kérni is,én pl megkértem hogy a vizsgálat alatt ne tartozkodjon más bennt,mert szokott olyan lenni,hogy az ápolónő csak oda ül és néz,hát az tök szar érzés.
Utána meg már találtam egy másik dokit,ott a rendelőn belül volt egy függönnyel elkülönített vizsgáló rész és ott kellett levetközni és rajta kívül nem ment be más,de a hosszú felső az jött be nálam.Szóval ha véletlenül külön lenne az öltöző és úgy kellene bemenni a dokihoz,akkor is nyugodtan maradhat az alsónemű és elég ha a vizsgáló asztalnál veszed le,nyugodtan mond el hogy nagyon izgulsz,és először vagy és akkor normális lesz,lehet még magyaráz is.
Szia.
Én csak most találtam rá a kérdésedre, de már eltelt egy hét, mióta feltetted.
Nos kértél már időpontot? Esetleg túl is vagy rajta???
Kérlek jelentkezz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!