Miért nem tudom a tampont feltenni?
Én mikor először megjött, akkor próbálkoztam vele, nekem sem sikerült, igaz akkor 12 voltam :)
Pár évvel később már egyből sikerült.
Ha még szűz vagy, akkor amiatt lehet, hogy nehezen megy fel.
Mini tampon? Az első napokban vagy? Milyen pózban próbáltad feltenni?
Ez a megakadt vmiben... Ha a tampon csak épphogy elkezdett felmenni, akkor nem a méhszájad az, másban meg nem tud elakadni. (Egyébként előfordulhat, hogy "nekitolod", de ahhoz rendesen fent kell lennie és nem jó szögben megy fel a tampon, de azt csak igazítani kell.)
Lehangolódni mg nem kell, majd menni fog. :)
Ha fáj, akkor ne próbáld újra, várj vele pár órát.
Mini tampon, a ciklus első napjaiban próbáld, amikor a legjobban vérzel. Vagy fekve, felhúzott lábbal, vagy állva, vmire (kád széle) feltett egyik lábbal próbáld.
Miközben tolod fel, akkor lassan fújd ki a levegőt, ez is segíthet.
Mi az, hogy nincs köze? Van akinek olyan pici a rés a szűzhártyáján, hogy nem tud tampont feltenni anélkül, hogy ne sértse azt meg. Szóval kivitelezhető, de nem lesz egy kellemes dolog.
Amit előttem írtak az jó tanács. Lassan engedd ki a levegőt. Ha az izmaidat megfeszíted, akkor az is okozhat problémát. Szóval ki a levegőt és lazíts- akkor próbáld tolni fel de lassan! A másik..ha szűz vagy, akkor el is kell találni a helyet..szóval próbálj kicsit ráérezni. Amikor bent van, akkor told fel egészen, mert ha a "bejáratnál" hagyod, akkor érezni is fogod és kellemetlen lesz.
"Az lehetséges, hogy azért fáj, mert első nap elég kevés a vérzésem és nehezen csúszik?"
Naná, hogy azért fáj. Várj vele, amíg rendes mennyiség nem lesz, akkor próbáld újra.
És jó lenne, ha beruháznál egy minire. Úgyis elfogy, a menzesz végén a minit szokás használni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!