Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kérek szépen mindenkit, hogy...

Kérek szépen mindenkit, hogy segítsen! Mit tegyek? El vagyok keseredve!?

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok, egy éve menstruálok, és a menstruációm tegnap jött meg. Tegnap nem volt vele semmi baj, de viszont ma reggel azt vettük észre anyukámmal, hogy átütött a nadrágomon is, emellett még rengeteg vért vesztettem. Nagyon megijedtem, anyukám megnyugtatott, hogy ez ezzel jár, és cseréltem is betétet. Kb egy órával ez után megint azt vettük észre, hogy tiszta véres a nadrágom is, és megint rengeteg vért vesztettem. Nagyon durván elkezdtem sírni. Anyukám meg csak mondta, hogy nincs semmi baj, de viszont most betétet is meg vattát is raktunk be. Nagyon félek, hogy megint át fog ázni, ez nagyon kellemetlen, a hasam is kegyetlenül fáj, folyamatosan csak sírhatnékom van. A tampont azt nem akarok használni, mert nem szeretem viselni, nagyon rossz, és anyukám sem akarja. Nagyon kérek szépen mindenkit, hogy segítsen, mit tehetnék ilyenkor? Rengeteg menstruációm volt már , de ilyen hogy át ázzon még soha..:( Nagyon Félek!!! Segítség!? :(

Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. máj. 8. 09:44
1 2
 1/11 anonim válasza:
A beteteknek is kulonbozo a felszivo kepessege lehet csak erosebbet kell venni vagy gyakrabban cserelni. Meg nem.mindig egyforma a verzes sem.van.mikor.erosebb van.mikor.kevesebb
2016. máj. 8. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is sokszor átáztam fiatal koromban. Vegyél világoskék csomagolású Tena betétet. Hasfájásra Algoflex M.
2016. máj. 8. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Az erős vérzés a 2. és 3. napon normális.
2016. máj. 8. 09:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segítettetek! Aki tud még valamit, az írjon! Hálásan köszönöm! :)
2016. máj. 8. 10:02
 5/11 anonim ***** válasza:

Anyukádnak igaza van, hogy nem kell aggódnod.

Én is átáztam már, nem is egyszer. Aztán amint észrevettem, hogy valamikor több a vérzésem, éjszakai betétet tettem be (ez elég széles és több mennyiségű vért is befogad) és két óránként megnéztem magam.

A suliba vigyél ilyenkor váltóruhát, több vastag betétet, sűrűbben nézd meg magad és szükség esetén cserélj betétet és legyen nálad görcsoldó.

Időnként a vérmennyiség hol kevesebb, hol több, hol jóval több, de érdemes sűrűbben cserélni a meglévő betétet és egyáltalán nem aggódni, mert nincs is miért és ez egy természetes folyamat.

Amúgy meg anyukáddal továbbra is érdemes megosztanod a dolgaidat és kérni tőle tanácsot, mert most is látom, teljesen jót mondott, miszerint nyugtatott téged és azt mondta, semmi baj nincs. Igaza van!

Nincs baj! Megoldások vannak :)

2016. máj. 8. 10:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Eddig még nem áztam át, de megint rengeteg vér jött. :(
2016. máj. 8. 12:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Én suliban is áztam át, az cikibb. Vegyetek vastagabb betétet, akár éjszakait is tehetsz be, ha tényleg ennyire sok van. De egyébként nem lehet, hogy rosszul teszed bele a betétet a bugyidba? Túl előre vagy túl hátra? Mert akkor is könnyen átázik. Vagy a vér egyenletesen oszlik el rajta? Mert ha azt látod, hogy az eleje csupa vér a betétnek, de a hátsó fele totál tiszta, akkor túlságosan hátra raktad, előrébb kell tenni. Ezt majd kitapasztalod, sajnos nem tudsz mit tenni.

Egyébként a mini tampont kipróbálhatnád, azt ritkábban kell cserélni, nem érzed, hogy folyik a vér, és sokkal "gusztusosabb", hogy nem véres a feneked és a combod sem. Nyilván fiatal vagy még, de ennyi idősen is nyugodtan lehet használni, semmi problémád nem lenne belőle.

19L

2016. máj. 8. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem is tegnap jött meg! :)

Első este és reggel, délelőtt nekem is rengeteg van. Egyre kevesebb lesz utána napokban. Következő este már nem vészes. Ez mindig így van velem. Enlékszem első éjjel mindig átáztam, de mióta áttértem tamponra tovább kibírja. Betétből is van szuper, éjszakai, ami tovább bírja. Cseréld 2 órànként vagy ha kell gyakrabban. Járj óránként WC-re! Egyszer iskolában én is átáztam, mert kisebb betétet használtam. Vegyél többféle méretben!

2016. máj. 8. 17:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Én 19 éves vagyok, nekem a 2. és a 3. napon van több. Ez szerintem változó :)
2016. máj. 8. 17:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerencsére már nem ázok át mert vastagabb betétet használok. A mini tampont lehet majd kipróbálom!
2016. máj. 9. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!