Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi történik ott? Mit csinál?

Mi történik ott? Mit csinál?

Figyelt kérdés
Sosem voltam még nőgyógyásznál és amiket hallottam nem nyugtattak meg. Sőt... Mit csinálnak ott velem? Mit mond? Mihez van joga és nekem mihez van jogom? Engedélyem nélkül hozzám nyúlhat egyáltalán csak úgy szó nélkül?Valaki segítsen mert lehet hogy muszáj lenne elmennem de nem tudom rávenni magam. Pánik rohamot kapok ha csak megpróbálom magam rávenni erre. Mondjátok el részletesen mire számítsak és mit tapasztaltatok.

2016. febr. 8. 15:13
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%
Mihez van joga?? Megvizsgálni van joga, hisz ezért mész. Kikérdez a panaszaidról, majd vetkőzés alulról, ujjal felnyúl vizsgálat céljából, utána ultrahangot csinál, és megvizsgálhatja a melledet, hogy nem csomós-e. Hisztinek nincs értelme, Naponta sok 100 nő esik rajta túl és még mind megmaradt. Nem fáj, inkább kellemetlen. De biztos nem ok nélkül mész oda.
2016. febr. 8. 15:25
 2/30 A kérdező kommentje:
Nekem mihez van jogom? Mondhatok nemet a vizsgálatra? Pl: Arra hogy felnyúljon.
2016. febr. 8. 15:27
 3/30 anonim ***** válasza:
52%
De miert mondanal nemet, nem ertem? Felsz az ujjazastol?
2016. febr. 8. 15:45
 4/30 A kérdező kommentje:
Ez nem ujjazás..... Akaratom ellenére nem nyúljon hozzám. Nekem ez megalázó. Nem értem mi szükség van erre. Az ókorban sem voltak ilyenek még is szaporodtak és éltek az emberek.
2016. febr. 8. 15:54
 5/30 anonim ***** válasza:
77%

Vizsgálat nélkül nem megy sokra, főleg ha még sose voltál (szűz vagy? elmúltál 18?), azt fogja mondani hogy gyere vissza ha készen állsz rá...

Megtagadhatja a gyógyszer felírását, hisz nem tudja mire írja fel, az ő felelőssége.

A nőgyógyászat ilyen, bent vannak a szervek, meg kell nézni, tapogatni.

Gondolom ha fáj a torkod akkor is kinyitod a szádat és hagyod hogy benézzen, lenyomja a nyelved a háziorvosnál, ez is kb ugyanolyan.

15mp az egész és naponta legalább 15 nőt néz meg (időponttól függően) aki közül a legtöbb általában terhes is.

2016. febr. 8. 16:12
 6/30 A kérdező kommentje:
18 vagyok. Nem vagyok szűz de nem élek nemi életet és nem is éltem. Nem tudom hogy tudjátok ilyen lazán venni az egészet. Én az egész testemet szégyenlem úgy ahogy van és még az is rátesz hogy valaki akaratom ellenére hozzámérjen olyan helyen ahova még a saját kezemet se teszem. Nem tudom rávenni. Bepánikolok ha csak rá gondolok.
2016. febr. 8. 16:27
 7/30 anonim ***** válasza:
53%

Először mindenki fél tőle, de csak az első rossz (ha mondod a dokinak, rendesek, elmagyarázzák a dolgokat), utána tudjuk mi vár ránk.

Nekem a nőgyógyász a kevésbé kellemetlenek közé tartozik, évente egyszer kell és gyorsan megvan.

A fogorvost gyűlölöm, annál nyugtatóra volt szükségem, az csiszol, injekcióz brr és nem 1 perc!

2-3 havonta vérvételre járok, azt is meg kell szokni, nem kellemes, de muszáj.

Az egészség olyan dolog, hogy amíg nincs vagy kicsi a gond, addig kell megelőzni, ha valami gond van, akkor sokat kell járni és sokkal kellemetlenebb vizsgálatok vannak, amik fájdalmasak is.

18 felett évente ajánlott elmenni a rákszűrésre, mert sajnos tünetmentes, máshogy nem vehető észre időben és napjainkban igen elterjedt rák.

Azt szokták kérdeni hogy éltél-e már vagy élsz-e már nemi életet, mikor jött meg először, utoljára és milyen. Ha nem voltál még férfival, akkor szűz vagy és más a vizsgálat.

2016. febr. 8. 16:45
 8/30 anonim ***** válasza:
77%

Mondhatsz nemet persze, de ő meg azt fogja mondani szerintem jogosan, hogy akkor most mi van? hogyan segítsen, ha nem vizsgál meg? paradoxon

Vagy elmondod neki a kérésedet (mondja el részletesen, mit tervez csinálni)elmondod az aggodalmadat és megbeszélitek.Hm?

2016. febr. 8. 16:46
 9/30 anonim ***** válasza:
51%
Mindenképpen keress egy kedves női orvost és az nem lesz annyira kellemetlen talán.
2016. febr. 8. 18:36
 10/30 anonim ***** válasza:
77%

Én ezt nem értem. Ha odamész, akkor az nekem = azzal, hogy nem akaratod ellenére történik veled valami. Ha az egészet nem akarod, akkor ne menj oda.

Amúgy semmi borzalmas nem fog veled történni ott. Több millió nő jár nőgyógyászhoz a világon, és még senki sem halt bele. Hidd el, a nőgyógyásznak te nem egy nő vagy ott az asztalon, aki csinos, vagy nem csinos. Őt nem érdekli. Neki te egy vizsgálandó kliens vagy, aki pont olyan, mint az előtted, vagy az utánad jövő. Ha elmész hozzá, és kimész a vizsgálat után, el is felejt. Rá 10 percre ha találkoztok a folyosón, nem fog rád emlékezni. Persze ha magánorvoshoz mész (amit ajánlok!) akkor más a helyzet. A magánorvosnak megveszed az idejét, és a türelmét.

Szerintem ezt az egész nőgyógyászati vizsgálat dolgot nem a helyén kezeled. Valamiért úgy gondolod, hogy a vizsgálat olyan, mint egy megerőszakolás. Nem az.

Képzeld úgy el, ahogy van. Mégpedig: Neked panaszod van, mindegy milyen. Elmész hozzá, és a segítségét kéred, hogy megszabadulj a problémádtól. Nem Ő akar téged megvizsgálni mindenáron, hanem te kérsz tőle szívességet. Ő pedig legjobb tudása szerint igyekszik segíteni rajtad. Szóval a te érdekedben tesz mindent. Igen, talán más a helyzet, mint mondjuk a szemészeten, vagy az ortopédián. De hidd el, hogy az orvosnak nem te vagy az első, és nem is az utolsó. Ami neked ciki, az neki mindennapos.

Ne szégyeld a tested. Másnak sem biztos, hogy szebb van. Ne a modellek testéről álmodj. Ha ahhoz méred magad, örökké boldogtalan leszel. Mindenki úgy szép, ahogy van. A párodnak hidd el, a Tiéd lesz a legszebb, akármilyen is az. A nőgyógyászodat meg nem érdekli. A nőgyógyásznak meg kell vizsgálnia a lógós mellű és csüngő hasú 80 éves nénit is, meg az 50 kg-os 20 évest is. Látott már mindent, nem kell parázni. Egy császár vagy egy szülés sokkal bizarabb látvány, és neki az is megszokott.

Bátorság!

Ha kell, írj rám, és mondok szuper nőgyógyászt.

2016. febr. 8. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!