Nem tudom hogy mit tegyek, mert 12 éves voltam mikor bántottam a mellemet, és már nagyon megbántam, emiatt szinte nagyon gyakran félek, szerintetek mit tegyek?
a mellben talált csomó nem vicc, ha ezt mondod Anyudnak, csak el visz orvoshoz, de akár iskolában a védőnőhöz nem tudsz evvel fordulni?
amúgy havi dologgal hogy álsz? ha meg van/előtte vagyok, nekem is fájnak melleim, vagy nekedállandóan fáj?
Ne izgulj, ebben a korban szinte teljesen kizárt hogy rákos legyen valaki. A rák NEM FÁJ !!! csak a legvégén amikor már sebes, stb...
A korodban a fejlődés velejárója a csomók időszakos kialakulása, figyeld meg, hogy a menstruációs ciklusoddal hogy változnak. A mellek mérete sohasem egyforma, van akinek majdnem, de előfordulhat jelentős különbség is.
Szóval semmi bajod sincs, ne félj, és semmiféle butaságot ne gondolj azért mert "bántottad" a melleidet!
Az a csomó amit találtál valószínűleg csak egy mirigy lesz.(de nem vagyok szakember)
Kérd meg anyukádat,hogy vigyen el szakorvoshoz,hogy megnyugodjál.
Engem jobban aggaszt az,hogy miért "bántottad a melleidet"?Mert ez sem természetes dolog.
Ezt sem ártana elmondani valakinek.
Szerintem is a pszichés indíttatás a legvalószínűbb. A bűntudat, hogy a tetteidnek beláthatatlan következményei lehetnek...
Azt valóban nem ártana tisztázni, hogy mi volt a "bántás" valós oka, és hogy ez miben nyilvánult meg - hogy az esetleg még fennálló okokat meg lehessen szüntetni.
Mivel a lelki problémáid, és a félelmeid között szoros összefüggés van, ezért a biztonság kedvéért célszerű lenne szakorvoshoz fordulni, aki végigtapogatva a melleidet nagy biztonsággal megállapíthatja, hogy van-e okod a félelemre? Ha ő sem tudná biztosan, akkor további különböző vizsgálatokra is beutalhat.
Ha meg lesz a szakvéleménye, akkor meg fognak szünni a félelmeid.
A melled növekedése korod jellemzője, sok érdekes tünetet tud produkálni, amelyek csak látszólag veszélyesek, különben a növekedés velejárói.
Az a legfontosabb, hogy mielőbb megnyugodj!
Teljesen nyugodj meg, semmi bajod sincs, ebben a fiatal korban mindenkinek alakulnak ki mirigy duzzanatok, csomók, amik elmúlnak, majd újabb alakul ki.
Ez abszolút normális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!