Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj 12 évesen fogyókúrázni?

Baj 12 évesen fogyókúrázni?

Figyelt kérdés
12 és fél és vagyok 160 cm és 47 kg. 1 hónappal ezelőtt 50 kg voltam és fogytam 3 kg-t. Szóval káros?

2015. aug. 22. 19:45
 1/8 szamo77db ***** válasza:
Én nem csinálnám a helyedben. Hamarosan fejlődésnek indulsz, szüksége lesz energiára a szervezetednek. Persze azért elhízni sem kell!
2015. aug. 22. 19:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Baj:( ne fogyókurázz, egyél nyugodtan. Fiatal vagy ahhoz, hogy fogyókúrázz. Süket duma, de egyél rendesen, meg néha mozogj, de ne a fogyás miatt. Szép csaj lesz belőled és nem leszel duci, de ne fogyózz:)!
2015. aug. 22. 19:52
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

A diéta nem gond, amennyiben gondok vannak a súlyoddal.

De a leírt adataid alapján nem vagy túlsúlyos. Az esztelen kiskegyedes diétákat pedig ne próbálgasd. Csak a jojó effektust idézik elő, és egy fejlődésben levő test számára káros a koplalás.

2015. aug. 22. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, káros, ha lány vagy, akkor pláne, mivel a női nemi hormonok jelentős része a zsírszövetben tárolódik.
2015. aug. 22. 20:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Fejlődő szervezetet fogyókúráztatni nem csak baj, hanem káros is! És már bocs, de 53 kg-al is normál testsúlyod lenne, viszont ha így haladsz, akkor lassan az alultáplált kategóriába fogsz tartozni.

Ettől többet nem kéne fogynod!

És ha valaki netán még fejlődő szervezet, de valóban túlsúlyos, ott sem fogyókúrázni kell, hanem bizonyos ételeket, amik nagyon sok cukrot és szénhidrátot tartalmaznak, azokat kell lecsökkentetni, vagy elhagyni és helyettesíteni más, egészséges dolgokkal. Fogyókúrázni még felnőtt ember esetében sem feltétlenül jó, csak meg kell válogatni, hogy az ember mit és mennyit eszik, ugyanakkor a kellő tápanyagnak, ásványi anyagnak az egészség érdekében be kell kerülni a szervezetbe, fejlődő szervezetnél meg pláne. Fogyókúra esetén meg ezt nem történik igazán meg.

2015. aug. 22. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne fogyókúrázz, azonnal hagyd abba! el fogsz jutni egy olyan szintre, amikor már nem tudod abbahagyni.

Megdöbbenve hallgattam egy igazgató helyettest, hogy a középiskolában a fiatal lányok majdnem fele anorexiás, rosszul lesz az órán, stb.

2015. aug. 22. 20:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A fogyókúrától akár a növekedésben is megállhatsz. Hagyd abba!
2015. aug. 23. 13:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 23. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!