Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális az, ha ilyen volt a...

Normális az, ha ilyen volt a nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

kb 1 percet voltam a rendelőben.

Egy gyors vizsgálat (rákszűrés) volt, meg csak annyit kérdeztek, hogy mikor jött meg utoljára, ill hogy szedek-e fogamzásgátlót. Semmi mást.

Tehát le sem ültünk beszélgetni, csak ágyra fel, majd le, aztán szia.

Éves szűrés volt, panasz nincs és fogamzásgátlót sem szedek.

2015. júl. 8. 11:30
 1/9 Kései Sirató ***** válasza:

A szűrés lényege az, hogy elküldik egy laborba, azt amit levesznek, a hüvelykenetet. A laborvizsgálatból derül ki az eredmény. Így szokott zajlani, már vagy 4-5 különböző dokinál is voltam, de ez ennyi, igen: 1-2 perc.

Ha van kérdésed, akkor tedd fel a dokinak, ha pl gyereket szeretnél, akkor leültet és 20 percig tart, mire kifejti a atanácsait. Ha pl van valamilyen panaszod, akkor meg arról. Ha azonban nincs se panaszod , se kérdésed, akkor nem fog tovább vizsgálni a szükségesnél. Ha fogamzásgátlót akarsz majd felíratni, az is hosszadalmasabb lesz.

2015. júl. 8. 11:37
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

Nem nem normális.

Elöször is leül az ember a dokival az asztalához, ahol megkérdezi a doki a paciens közérzetét, van-e baj, mikor jött meg a mensi, szed-e gyógyszert...

Majd a vizsgálatkor megnézi belülröl, a méhet, megtapogatja kivülröl a petefészkeket, és vesz egy kenetet a rákszüréshez.

Ezekután bugyi fel, melltartó le, és megvizsgálja részletesen a mellett.

Ez a minimum.

2015. júl. 8. 11:41
 3/9 A kérdező kommentje:

A rákszűrés eredményről még tudtok valamit mondani? Hogy hogyan zajlik.

Fel kell hívni, hogy van-e eredmény, majd bemenni érte.

Vajon a dokival fogok beszélni vagy csak annyi hogy az asszisztens ad egy cetlit és mondja hogy minden renben?

2015. júl. 8. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Én fel szoktam hívni a dokit, és telefonban megmondja, hogy oké-e. Ha nem az, akkor szerintem be kell menni úgyis személyesen.
2015. júl. 8. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Elfogadható, sőt most már egyre több helyen az aszisztens fogja a kenetet levenni.
2015. júl. 8. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
Még csak az hiányozna, hogy az asszisztens vegye le! Ezért járok magándokihoz. Ő alapos. Tapintás kívül-belül, ultrahang, kenetvétel.
2015. júl. 8. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért, mi bajod az aszisztensekkel? A kenet levétele pedig sokkal hétköznapibb rutin mint pl. a vérvétel. Nem hiszem hogy van hely ahol az orvos veszegeti a vért.
2015. júl. 11. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor neked vegye asszisztens. Nekem vegye le az orvosom. Ő nézi át közben azt is egy nagyító eszközzel,hogy van-e elváltozás. Ő tanulta.
2015. júl. 11. 10:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen igen, tényleg néz elváltozást is.
2015. júl. 12. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!