Hányingerem van magamtól, mert nő vagyok. Mit lehetne tenni? (több lent)
#9: Vannak emberek bőven, akiket zavar, hogy a szemükbe süt a nap. Felnőtt emberek rinyálnak az idokep.hu-n, hogy miért nincs hó egész télen, miért esik az eső hétvégén, miért nincs már nyár vagy tudomisén, óvoda az egész, kivéve, hogy az ovisokat nem zavarja ennyire az időjárás... :D Amúgy egyetértek, kissé érzékeny a kérdéző.
Nos, kérdező. Vannak erős, löketszerű vérzéssel rendelkező nők is, meg lehet oldani. Ha muszáj lenne, én szereznék intim tölcsért, az sokat bír, plusz betét és igyekezném megoldani a gyakori cserét, ha kell. Amúgy én se örülnék. Nekem a világon semmi bajom a mensesemmel (bár sokkot kaphatnék, amikor egy erős éjszaka után mosnom kell, de valamiért nem szoktam, a friss vér amúgyis hamar kijön, ez legyen a legnagyobb gondom, sőt ne, akkor túl unalmas lenne az élet. tényleg kéne intim tölcsér, hátha bejön, hmmm), s ha azt mondták, hogy a 4.-5. napon alig van valami, ez jóhiszemű, általános tapasztalatot használó kijelentés volt, mivel ez a normális.
Amúgy még az ilyen szerencsésebbel is történhetnek ciki balesetek néha, de még ez is túlélhető. Rutinosan pedig már eléggé elkerülhetők :D
Azt írod, trauma volt, nos, ilyen van, nagyon sajnálom. nem lehet könnyű. Tudod, ez olyan, hogy mondhatják, hogy milyen kis buta vagy, emiatt ne aggódj, de mindenkinek a maga keresztje a nehéz. A fóbiásoknak még értelmetlenebb gondjaik tudnak lenni (pl. valaki fél a kezektől... vagy az örömhírektől. van ilyen. de ha már itt tartunk, vérfóbiád is lehetne, az még rátenne egy lapáttal), de nekik az kegyetlenül nagy gond. De az idő s a rutin bizonyára segít, szokott. Ha meg tudod csinálni, vond el a figyelmed, csak van valami jó kis hobbid... Most még extra érzékeny vagy, mert közeli a traumatikus esemény, ha folyton ezen kattogsz, majdnem vagy teljesen beleőrülsz... Sajna ennél jobbat nem tudok mondani, ez nem egy könnyen megoldható dolog...
Kérdező, ebben igazad van, azok a lányok, akiknek pl. kegyetlenül fáj (milyen igazságtalan már az élettől... nekem egyáltalán nem fáj s más mellékhatásokat sem okoz), sokszor vágynak arra, hogy ne lenne ez az egész. Gyermekkoromban a Pajtásba sokszor beírtak, hogy úgy szeretnének fiúk lenni. Nem tudom, mit tennék, ha ebben a cipőben lennék, de kegyetlenül zavarna engem is, jó hogy, napokig fájni évtizedekig át minden hónapban? Van, aki ülni se tud olyankor, kegyetlen. Mi van, ha vizsgája, versenye van? Nem mehet bírónak, mert nem tud tárgyalni, de más normál munka is problémás így... Igazán sajnálom az ilyeneket.
A bő vérzésen még lehet segíteni valamit, a fájdalom a durva. Pocsék fájdalomtűrő képességem van. Utálok fájni, hedonista alaptulajdonság.
bocsánat, nem olvastam el a sok választ. hány éves vagy? szerintem keress fel a problémával nőgyógyászt. nekem kamasz koromban iszonyat mennyiségű vérzésem volt és fájt is nagyon, aztán elkezdtem fogamzásgátlót szedni és normalizálódott a helyzet. azóta már abbahagytam a szedést (bár jó sokáig éltem vele, bő 10 évig) és most már normális vérzésem.
lehet, hogy kicsit korai, de ha ennyire nagy problémát jelent egy nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszer megoldja a problémát. a nőgyógyász biztos tud ajánlani valamit.
"Úgy könnyű dumálni, hogy neked nincs ilyen gondod."
Nem vagyok szarkasztikus, s nem könnyű dumálnom.
Az rémlik, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, problémája, és mindenkinek a saját problémája a legsúlyosabb?
Na, akkor mindez a TE fejedben dől el. Senki sem mondta, hogy fűzz erős érzelmeket eseményekhez, vagy hogy engedd, hogy az érzelmeid uralkodjanak rajtad. Kezeld semlegesen a dolgokat, amiken nem tudsz változtatni, fogadd el.
Gondolhatsz még éveken át arra, hogy bárcsak elmúlna ez. Nem múlik el, ezt kaptad, ebben az életben most ez van. S emiatt az egész életedből szenvedést kell csinálnod? Miért csinálod ezt magaddal? Miért nem engeded el ezt az egészet?
Átvérzel 8 réteget, ettől még nem kellene boldogtalannak lenned, vagy idegesnek. Ha pedig az egész már egészségügyi problémának számít, fáj, akkor próbáld ki a cink kezelést, vagy paleózzál, vagy keress szakértőket akik ezen segíthetnek. Ha ez eü. probléma akkor keress valami jó csikungot ami segíthet, egy jó keleti orvoslás szemléletű orvost akiben bízni tudsz.. eddig mit tettél a problémád ellen, azon kívül, hogy nagyon utálod?
Elnézést kérek mindenkitől, ha valahol félreérthetően, bántóan fogalmaztam.
Tisztelem a nőket, világnézetemben fontos, hogy segítsük, gondozzuk a nőiességet, a társadalom komoly hibájának tartom, hogy a nők a nőiességüket nyomásnak élik meg, hogy bizonyos populáris nézetek, vallások gyakorlatilag nő-ellenesek.
Én nem szándékoztam ilyen hatást kelteni, őszintén csak a saját depresszióm és problémáim leküzdéséből kiindulva szerettem volna egy másik, egy életpárti, egy egészségesebb megközelítést vagy látásmódot képviselni. Egyáltalán nem akartam senkinek több idegességet vagy feszültséget okozni.
Csak sajnos ez az a probléma utolsó, amit nem leher virtuálisan tanácsadással megoldani. Még pszichológusnak is több hónapos, éves terápiás munkája ennek a helyrehozatala.
Egy lány, nő, nem ok nélkül éli meg ezeket érzelmileg. Egészséges személyiség nem küzd öngyilkossági gondolatokkal, fóbiás félelemmel, énkép deformitással, alacsony hangulati szinttel.
Szakemberhez kell fordulni! A szülőket meg előszedni.
Én is ezekkel küzdöttem, mindenkinél más váltja ki.
Szerintem is a tényleg jó szakember és a terápiás célú beszélgetés a jó módszerek, de a szemléletváltást és a gondolatminták változtatását addig is elő lehet segíteni. Én pl. egyszer voltam pszichiátrián, a segítség annyi volt, hogy rájöttem maximum én tudom megoldani a problémámat. Ettől még hiszek benne, hogy jó szakember segíthet, irányíthat.
Ugyanakkor ott van az is, hogy vajon értelmes-e másoktól várni, hogy megmondják mi jó nekünk, mire van szükségünk? Kényes téma.
Persze én is 'megmondom' a kérdezőnek, hogy saját magában keresse meg a problémákat és a szemléletén változtasson. De szerintem fontos felhívni a figyelmet rá, hogy alapvetően nem másokat kell követni, jó tanácsokat bölcs lehet megszívlelni, de mindenkinek magának kell rájönnie végső soron mit akar, mi a célja, mi áll a boldogságának az útjában, mennyire rabjai az érzelmeinek (hajjaj..) s hogy miért. Hogy akar-e ezeken változtatni stb.
Nem olvastam végig a válaszokat,de kedves kérdező velem is ez volt.Osztálykirándulás!Jupi,pont elmúlt!
Ja mégsem.
Mivel már úgy tűnt hogy elmúlt,ezért csak tisztasági betétet tettem be.Teljesen átáztam,a tanár azt mondta így jártam vele is volt ilyen..(azóta is utálom azt a tanárt.)Én is borzasztó paranoiás lettem hogy átázok a suliban,de nem lett traumám azért.
Ha megoldható akkor legyen a táskádban,valami váltó nadrág és bugyi,ja meg persze a neszeszered Mindig!El sem tudom képzelni,a barátnőimnél csak akkor van amikor kell nekik!Pedig nekik még rendszertelen...Ettől még nem veszik el az élet értelme,túl kell élni ezt az egészet,gondolj arra mennyire boldog leszel minden menszesz végén!:) Jó magam is ugrálok örömömben...
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!