Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Jó az orvos diagnózisa,...

Jó az orvos diagnózisa, tényleg bakteriális fertőzés lehet?

Figyelt kérdés

Mikor elmentem nőgyógyászhoz,csak megnézett majd azt mondta ez bakteriális fertőzés.Ambuláns lapomra heveny hüvelygyulladást írt.Klion-d 100-at(hüvelybe helyezendő tabletta) kaptam partnerem pedig canesten krémet.Azt mondta,ha nem múlik el,menjek vissza és csinál tenyésztést.Amúgy az orvos elvileg a város egyik legjobb orvosa,mindenki szereti és tényleg rendes.

Viszont félek,hogy nem fog elmúlni,mert akkor újabb idő,mire megvan a tenyésztés eredménye majd jöhet egy újabb kúra...szexmentesen...

Páromnak amúgy szex után apró piros pöttyös szokott lenni a pénisze,nekem meg a folyásom néha túrós,néha csak sima amolyan tejfölszerű.Van,hogy fehér de van hogy sárgás.Valamikor kevés valamikor nagyon nagyon sok.Kérlek segítsetek!

2015. ápr. 12. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hogy a Canesten gombaölő?
2015. ápr. 12. 17:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Én nem értek hozzá:(

Orvos mondta,hogy a párom ezt használja...

2015. ápr. 12. 18:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Jaj kérdező...

A gyulladás, a hüvelyed, méhnyakad kinézete és a folyás milyenségéből lehet következtetni már, hogy milyen a gyulladás. Ezt sokszor akkor is meg lehet mondani, ha csak egy feltárás történik, és nem csinál tenyésztést. Valószínű, hogy egy kevert bakteriális fertőzésed van. Ha bakteriális fertőzés van, az azt jelenti, hogy kevés a normál hüvelyi flóra, kevés a laktobacillus, nincs, ami meggátolja a gombák elszaporodását. A gombás fertőzést pedig a párod ugyanúgy hordozhatja, anélkül, hogy tünetei lennének.

Szóval a javaslatom:

1. Bízz meg az orvosban. Tudom, hogy baromi sok a nemtörődöm nőgyógyász, de valóban nem a szomszéd néni kompetens a témában, hanem egy olyan orvos, aki látott már sokféle fertőzést, folyást, és tudja, hogy milyen lehet.

2. Használd a Kliont, párod pedig kenje a Canestent- a visszafertőződés megelőzése végett. Amíg tart a kúra, tényleg ne éjetek szexuális életet.

3. Ha nem javul, akkor menj vissza. A párodban igazán lehetne annyi, hogy megérti a problémát. Ha ezen múlik a kapcsolatotok, akkor ott valami tényleg nem oké.

2015. ápr. 12. 18:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ #15-ös.

Sajnos nagyon nem vagyok jártas ebben a témában,pedig többször volt már fertőzésem.Orvosokkal rossz a tapasztalatom,bár akinél most voltam tényleg rendesnek tűnik...csak furcsa volt hogy nem csinált rögtön tenyésztést,ugyanis mindenhol azt olvasom,hogy az lenne az első.

Amúgy ha kevert bakteriális fertőzésem van,arra is hathat a Klion?:O

Párom tökéletesen megérti a helyzetet,van olyan jó és régi a kapcsolatunk,hogy mindent meg tudunk beszélni.Csak tényleg nehéz ez mindkettőnknek,pláne ha eddig gyakori volt a szex:) De természetesen betartjuk majd az orvos utasításait és ez idő alatt nem élünk nemi életet.

Amúgy visszatérve ahhoz,hogy valószínű kevert a fertőzés,nem pont emiatt kellene tenyésztést csinálni?Hogy kiderüljön konkrétan melyik bacit kell kezelni?Vagy a Klion minden baktérium által okozott fertőzésre hat?

2015. ápr. 12. 18:49
 15/16 anonim ***** válasza:

A Klion elég széles spektrumú antibiotikum a hüvelyi fertőzésekre, de ha lenne valami extra rezisztens baktériumod, amire ennél speciálisabb szer kell, akkor jön jól a tenyésztés. Remélem azonban, hogy hatni fog, és nem kerül rá sor.

Amit még az én nőgyógyászom javasolt: a bakteriális fertőzésekre igen fogékonnyá tesz a tampon. A vér nagyon jó táptalaj a fertőző ágenseknek, éppen ezért ha lehet (mondjuk otthon, éjszaka), kerülni kell a használatát. Ha mégis szükség van rá, akkor a menstruáció elmúltával jó hatású a hüvelyflóra helyreállító tabletta (ő a Vagilactot ajánlotta).

2015. ápr. 12. 19:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mégegyszer is!Hüvelyflóra visszaállítót mindenképpen veszek majd és a kúra után használni fogom.Nekem a Lactofeelt ajánlották.
2015. ápr. 12. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!