Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Esely van ra (csaladi halmozod...

Esely van ra (csaladi halmozodas miatt), hogy mell-es petefeszekrakra erosen hajlamosito geneket orokoltem. Ilyen esetben szures utan preventiv petefeszek-es melleltavolitast csinalnak itthon?

Figyelt kérdés
Amerikaban ez bevett dolog, hogy a meg egeszseges szerveket ilyenkor eltavlitjak, megelozeskeppen. MIvel a hajlamosito gen 90%kal noveli meg a mellrak, es 50%kal a petefeszekrak kialakulasanak eselyet, nekem ez eleg logikus lepesnek tunik. 33 eves vagyok. Ha orokoltem a betegseget, szinte biztosan megbetegszek. Mik a lehetosegeim itthon?
2015. ápr. 3. 00:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
64%
Hmmm...lehet jobb is ha nem szülsz,ilyen gondolkodással..A méhedet se felejtsd el kivetetni,mert az is elrákosodhat!
2015. ápr. 4. 13:23
 22/29 anonim ***** válasza:

ha nem vetted volna észre, az előző kommentet nem is én írtam.

egyébként a hormonrendszered összeomlik, ha kiveteted a petefészkedet. tehát pl. ez is gond lehet, de természetesen csinálj, amit akarsz.

mindenesetre akármit is csinálsz, mindenképpen terápiára van szükséged, mert az írásaidból teljesen világos, hogy egyáltalán nem vagy jól lelkileg.

mindenkinek megvannak a családi halmozódásai, ilyen alapon én is kivetethetnék pár dolgot egyébként, de én szerencsére nem vagyok ilyen lelkiállapotban, mint te.

sok sikert, mielőbbi megnyugvást kívánok.

2015. ápr. 4. 13:42
 23/29 A kérdező kommentje:
terapiara annak van szuksege, aki orokletes betegeket is szulesre biztat. sot ezeket elmebetegnek kene nyilvanitani, es elzarni oket a tarsadalomtol, mert kartekony szemetladak.
2015. ápr. 4. 17:08
 24/29 A kérdező kommentje:
"igaz, hogy boldogtalan leszel, de legalább morális leszel" megdobbento, hogy vannak emberek, nem is kevesen, akinel ez a ketto nem jar egyutt...ok csak akkor boldogok, ha ellenek, mindegy mi van. gratulalok. ezert aztan erdemes volt lejonni a farol tenyleg. ti akar vissza is mehettek akkor, a csimpanzok szintjet sem utitek meg :D
2015. ápr. 4. 22:04
 25/29 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem Te egy megkeseredett vénlány vagy...Hogy irhatsz ilyeneket,amikor az emberek csak tanacsot irtak...Tudod nekem van egy 5eves lanyom..Tavaly mehdaganattal műtöttek...Akkor felelőtlen vagyok mert szültem,es most beteg lettem??
2015. ápr. 4. 22:19
 26/29 A kérdező kommentje:
retard alert. ezt most mire irtad? orokletes volt, tudtad elore? ha igen, akkor lasd feljebb. Ha nem, akkor meg ugy megis mirol beszelsz
2015. ápr. 4. 22:33
 27/29 A kérdező kommentje:
egeszen elkepeszto amugy, hogy ha komolyan kerdezted egyaltalan amit most idehanytal, akkor meg magat a felvetest sem erted. funkcionalis analfabeta lehetsz vagy direkt adsz szavakat masok szajaba. mindket esetben meltosagon alulinak erzem a veled valo barminemu kommunikaciot.
2015. ápr. 4. 22:36
 28/29 anonim ***** válasza:
44%
Az a lényeg hogy mindenki hülye csak te nem.Sok sikert az öncsonkitáshoz.
2015. ápr. 4. 22:54
 29/29 anonim ***** válasza:
A BRCA mutaciot hordozók melle NEM egészséges, hanem gyakorlatilag egy időzített bomba. Aki hordozza a mutációt, az biztosan mellrákos lesz, és jellemzően az egymást követő generációkban egyre fiatalabb és fiatalabb életkorban jelenik meg a daganat. Tehát ha a nagymama 50-60 év közt halt meg, az anya 40-50 éves kora körül számíthat a betegség megjelenésére, a lányunoka meg már pont a családalapítás idején, 30-as éveiben készülhet majd a temetőbe. Senki, aki gyerekkorától kezdve tisztában van a genetikai hátterével, nem fog józan ésszel gyereket bevállalni így. Biztos nagyon örülnének majd szegény gyerekek, hogy nem elég, hogy elvesztették az anyjukat gyerekkorban, még meg is nyertek mellé egy ilyen szart a genetikai lottón. Gondolkozni is kéne néha, mielőtt ostobaságokat írkálunk netre. Egyébként a mutáció a férfiakat is öli rendesen, igaz, ők azért nagyobb eséllyel élik le az életüket, már ha a 65-70 éves kor közti rákhalál teljes életnek számít. A kérdés alá tényleg csak hülyék írtak eddig. Angelina Jolie teljesen józan és racionális döntést hozott, amikor eltávolíttatta a melleit, petefészkeit és a petevezetékét. Ha valakitől megtagadják ezt a fajta műtétet, azzal kb halálra ítélik. Érdekes látni, mennyi látens gyilkoska pofázik ezen az oldalon is.
júl. 20. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!