Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Esely van ra (csaladi halmozod...

Esely van ra (csaladi halmozodas miatt), hogy mell-es petefeszekrakra erosen hajlamosito geneket orokoltem. Ilyen esetben szures utan preventiv petefeszek-es melleltavolitast csinalnak itthon?

Figyelt kérdés
Amerikaban ez bevett dolog, hogy a meg egeszseges szerveket ilyenkor eltavlitjak, megelozeskeppen. MIvel a hajlamosito gen 90%kal noveli meg a mellrak, es 50%kal a petefeszekrak kialakulasanak eselyet, nekem ez eleg logikus lepesnek tunik. 33 eves vagyok. Ha orokoltem a betegseget, szinte biztosan megbetegszek. Mik a lehetosegeim itthon?
2015. ápr. 3. 00:06
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
anyai agon tobb generaciora visszamenoleg mellrakban hunytak el a nok, fiatalon, vagyis elegge early onset lehet a genvaltozat, ha orokoltem. Apai agon is volt mellrak. Nalam elofordulhat a tobbszoros terheltseg is, mert nemcsak a BRCA okoz mellrakot, tobb gent is azonositottak.
2015. ápr. 3. 11:01
 12/29 anonim válasza:
43%
Ezt Angelina Jolie től vetted? Szerintem Magyarországon ilyet nem csinálnak!
2015. ápr. 3. 16:39
 13/29 A kérdező kommentje:
Miert nem? mivel tudja barki is erkolcsileg igazolni, ha megtagadja a mutetet valakitol, aki IGAZOLTAN hordozza a mutaciot? Nem tole vettem, csa;adi beszelgetes soran merult fel, mikor anyam eloadta, hogy haltak meg a noi felmenoim, mindket agon raadasul. Es hogz hany evesen. Nem kell senkitol sem venni semmit, kepzeld magad a helyembe, senki nem akar meghalni, mindenki fel a korai elpatkolas lehetosegetol. Joliet amugy tokeletesen megertem. Igaza volt, mindenkinek biztositani kene ezt a lehetoseget. Milyen alapon NEM engedik a melllevetelt? A rakkockazat ekkor mindossze 5%ea csokken. Bar meg igy is joval magasabb, mint a normal nepessegben. Miert nem veszik le ilyenkor a melleket, csak mert csocs, es a ferfiaknak nem tetszik a gondolat? menjenek ok kemora akkor bzmeg...
2015. ápr. 4. 01:29
 14/29 anonim ***** válasza:
Van családod,gyermeked?
2015. ápr. 4. 07:44
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

a mellrákosok fele a mammográfiától lesz rákos.

a helyedben tuti nem mennék elébe a dolgoknak.

inkább szülj, mert az csökkenti a kockázatot.

élj rákdiétán, sportolj, meditálj.

járj 3-6 havonta ultrahangra.

szerintem ésszerű gondolkodással ennyit tehetsz.

amit te javasolsz, az a pánik netovábbja.

és ha valakinek agytumorosok voltak a családjában, vetesse ki az agyát?

az a baj, hogy a rossz hozzáállással, félelemmel csak ártasz magadnak, bevonzhatod a kívánt betegséget.

2015. ápr. 4. 08:35
 16/29 A kérdező kommentje:
szuljek, hogy ne legyek mellrakos? bocs, ertelmes, erzekenz emberi lenynek tartom magam, nem egy pszichopata allatnak, aki erdekbol kipottyant magabol egy gyereket, csak hogy NEKI jo legyen. SZULJEK orokletes betegseggel? te normalis vagy? es ha orokli a gyerek? es ha elveszti az edesanyjat tizenevesen? Oszinten, te normalisnak tartod magad, hogy ilyen tanacsokat osztogatsz bzmeg, vagy tenyleg ennyire a beka segge alatt vannak a moraljaid? ez tobb, mint elkepeszto velemeny. nem is ertem az embereket. bele sem gondolnak a dolgokba. szuljek... hat gratulalok.
2015. ápr. 4. 09:33
 17/29 A kérdező kommentje:
csaladtagjaim vannak persze, de gyerekem nincs, nem is tervezek. szoval nekem ezek alapvetoen felesleges szervek, a mell meg egyebkent is helyreallithato szilikonnal. Jolie sem mellek nelkul szaladgal.
2015. ápr. 4. 09:38
 18/29 A kérdező kommentje:
a terhesseg amugy is noveli a mellrak kockazatat, mivel az osztrogentermeles ilyenkor maxon porog. nagy esellyel fel is fordulhatok, es meg kezelni sem lehetne a magzat miatt. na annak a gyereknek is szep elete lenne akkor az anyja nelkul tenyleg.
2015. ápr. 4. 09:44
 19/29 anonim ***** válasza:
63%

hát te nagyon megzavarodtál már.

felháborító dolog szülni?

szerintem borzasztó a hozzáállásod, hogy a halálra készülsz.

az egészséges lelkületű ember az életre készül, és igen, szaporodni akar, és igen, élni akar.

de te nyugodtan készülj akkor a halálra, ha neked ez a morális. igaz, hogy boldogtalan leszel, de legalább morális leszel.

valahogy ezt a halálfélelmet oldasd föl magadban, ha jót akarsz magadnak.

azt hiszed, az operációtól elmúlna az ilyen fokú halálfélelem? ez lelki betegség, nem testi.

elég sok szervet ki lehet operálni előre. nem lenne megállás, mert nem testi, hanem lelki bajod van.

2015. ápr. 4. 10:02
 20/29 A kérdező kommentje:
Ha hordozom a genvaltozatot, nem csak valoszinuleg patkolok el husz even belul, hanem BIZTOSAN. Lenne egy tizenevesen elarvult gyerekem, akit szant szandekkal, tudatosan szannek erre a sorsra, es aki ha lany 50% esellyel vegezne hozzam hasonloan. GONDOLKOZOL TE? tudatosan ilyet csinalni nemhogy felhaborito, de konkretan klinikai szintu pszichopatias tett. Nekik nincs ugyanis semmifele erkolcsi gatlasuk, sem pedig empatiajuk a kornyezetukkel szemben. Szandekosan szannal ilyen sorsra egy gyereket? elo, erzo leny, van fogalmad arrol, milyen erzes az anya elvesztese? persze hogy nem, bele sem gondolsz, ilyesmi fel sem merul benned, csak az, hogy szulj, mert az az ultimate weapon, megoldas mindenre, az alkoholista ferj is leteszi tole a piat (nem), es meg a rakot is gyogyiccsa.Plusz azzal kezdted ugye, hogy azert szuljek, mert azzal csokkentem az eselyeket. BZMEG!!!! lutrizzak egy kis elettel, hatha meguszom a korai halalt? lutrizzak, hatha nem orokli ha kislany? vagy ha fiu, majd a lanyunokain nem fog kijonni?normalis vagy, gondold mar vegig, miket beszelsz. Igen, felhaborito, ha genetikai betegseggel tudatosan gyereket vallalnak. Merhetetlen pszichopatias szintu empatia nelkuli moralisan minosithetetlen onzes.
2015. ápr. 4. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!