Fiatal, rendes, értelmes 30-as,40-es nők miert nem járnak rendszeresen méhnyakrák szűrésre? A többedik eset az elmúlt évben, hogy okos, jóérzésű, jó szociális körülmények között élő. édesanyák betegeknek meg ebben a szörnyű betegségben. (? )
Figyelt kérdés
2015. febr. 9. 22:02
1/39 A kérdező kommentje:
*betegedtek
2015. febr. 9. 22:05
2/39 anonim válasza:
Amiért tüdőszűrésre és fogorvoshoz sem jár a többség évente vizsgálatra. Általában csak akkor mennek, amikor már valami baj van.
3/39 anonim válasza:
Attól, hogy eljárnak, még lehetnek betegek...
4/39 A kérdező kommentje:
Masodik! Nem értem mire gondolsz. Ha van egy p2 eredményed, nyilván nem vagy beteg.
2015. febr. 9. 22:45
5/39 anonim válasza:
Méhnyakrákod akkor is lehet, ha eljársz szűrésekre.
6/39 anonim válasza:
Én 40 éves vagyok, 9 évig én se jártam, mert előtte a doktornő akihez mindig jártam beszólt az utolsó vizsgálatnál valamit, férfihez pedig nem akartam menni, mert szégyenlősködtem. 2014-ben rászántam magam nagy nehezen, mert ajánlottak egy nagyon rendes férfi nőgyógyászt. Lekopogom, P1 lett az eredmény, tehát ezt a részét megúsztam a 9 évi mulasztásommal, viszont talált a méhemben egy 4,6 cm-es miómát, amit azóta megoperált, sikeresen eltávolította a méhem megmentésével. Szerintem hasonló okok miatt nem járnak a többiek se, hülyeségeken variálunk, mint pl. "férfi elé nem fekszek fel oda" stb. Én mostantól minden évben elmegyek ehhez a férfi nőgyógyászhoz.
7/39 anonim válasza:
Sajnos kevés a női orvos és ez bizony nagyon komoly akadálya a rendszeres szűrésnek!
Majd talán ha a védőnők is levehetik a kenetet...
8/39 anonim válasza:
A beszólogatást tényleg be kéne tiltani vagy nem tudom
Nem értem, ilyen (alap) dolgokra miért nem képzik ki jobban a leendő dokikat -
9/39 A kérdező kommentje:
3-as, ennek amit írtál mi értelme?
Nem alakulhat ki a méhnyakrák rendszeres, nőgyógyászati méhnyakrák megelőző szűrővizsgálat mellett. Ez HPV fertőzöttség esetén félévente indokolt, ha nincs ilyen gond, évente.
Ez a súlyos betegség hosszú évek alatt alakul ki, időben felfedezve szinte maradéktalanul gyógyítható. Mivel sokáig nem ad tünetet, ezért kizárólag a rendszeres szűrővizsgálat ad biztonságot.
2015. febr. 10. 15:35
10/39 anonim válasza:
"Ez a súlyos betegség hosszú évek alatt alakul ki, időben felfedezve szinte maradéktalanul gyógyítható" Látod, magadnak mondasz ellent, attól hogy eljár valaki szűrésre, még lehet méhnyakrákja, csak időben felfedezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!