Hordjak 13 évesen melltartót? Felpontozom a válaszírókat!
Tudom, sok ilyen kérdés van, de leírom az én helyzetem is:
nincsenek hatalmas melleim, eléggé soványka vagyok, kb. átlagos méreteim vannak.
Hordok ilyen "toppot", tudjátok, ami semmit nem tart a mellen, mell alá ér, egyáltalán nem szorít, meg sem érzed hogy rajtad van, ilyen kis vékony pamut anyaga van, és már 10 éves kislányok is hordják. Na, az.
Azért használom hogy ne látszódjon át a pólómon a bimbóm, de már átlátszik azon keresztül is. Engem nagyon zavar. Meg tesin(minden nap van tesi órám) nagyon sokat futunk sajnos, és eléggé zavar hogy "ugrálnak" a melleim. És nem szeretném ezt se, de nem szeretném hogy 10 év múlva már úgy lógjanak a melleim a melltartótól mint egy 80 éves néninek. Úgyhogy egy sportmelltartót szeretnék hogy kicsit tartsa a melleimet, és ne látszódjon át a pólómon a mellbimbóm.(évfolyamtársaim már mind rendes melltartót hordanak)
Azt szeretném kérdezni, hogy a sportmelltartó nem korai egy 13 évesnek szerintetek? Nagyon egészségtelen lenne?
Ó, és hogyan vegyem rá anyut hogy vegyen nekem? Múltkor kértem rá, de azt mondta hogy minek ennyi idősen, meg hogy nincs is hozzá mellem..stb. (pedig lenne..)
Köszönöm szépen előre a válaszokat, az értelmes válaszírókat felpontozom!! :)
13/L
Szerintem beszeld meg anyukaddal! Ez fontos, a lenyeg hogy jol erezd magad a borodben és ha ahoz egy melltarto kell akkor hord melltartot! És rendeset is hordhatsz mar, csak ne legyen benne push up! A sportmelltarto hosszu tavon kenyelmetlen!
egy jo tanacs: a c&a ban nagyon aranyos melltartok vannak pont a te korosztalyodnak! Puszi nagylany
Szerintem nyugodtan hordhatsz sportmelltartót.. De ha ugy érzed akkor csak tesi órára vedd fel.. :)
És amikor ennyi idős voltam akkor először nek is azt mondta anyu hogy nem kell.. De amikor már többször mondtam neki akkor azt is elmondtam hogy miért szeretném. Pl: zavar ez és ez.. Vagy hogy már mások is hordanak stb. :)
Én is 13 vagyok, sovány is, meg nekem se nagyok a melleim
Én nagyon szeretem a toppot, nagyon kényelmes, szerintem neked se kell még melltartó, nálunk is mindenki hordja, de feleslegesen mert később meg úgy fog lógni nekik mint ahogy mondtad
Egyik osztálytársamnak mindig azt mondják hogy nagy a melle, de láttam már úgy is hogy nem olyan volt rajta és ugyan akkora volt mint kb nekem
ugyhogy sztem nem kell örülj is hogy csak kicsi melleid vannak, mert mondták nekem hogy akinek most nagy annak később nagyon fog lógni, ezt még a fiúk is megjegyezték
A sportmelltartó soha nem egészségtelen. A lényege, hogy csökkentse sportoláskor a kellemetlenségeket, konkrétan a gravitáció és mozgás okozta fájdalmat. Nyugodtan szerezz be egyet, szeretni fogod használni.
Anyukádnak meg mondd el amit leírtál, hogy lehet, hogy "nincs" melled, de neked akkor is kényelmetlenséget okoznak sportolás/mozgás közben.
A hiedelemmel ellentétben a melltartótól nem lógnak meg a mellek. Egy jól megválasztott melltartó épp ellenkezőleg, megakadályozza a szalagok és a bőr megnyúlását.
A fontos, hogy csak kényelmes, a méretednek megfelelő melltartót válassz, akár fém merevítős, akár anélküli fazont is találsz. A kisebb melltartó szorít, vág, és egészségi problémákat okozhat, a nagy méret meg dörzsöl, tág vagy épp nem tart semmit.
Anyukáddal szerintem ülj le, és beszéld meg, miért is szeretnél, hogy nem divatból akarsz, hanem mert tesin nagyon kényelmetlenül érzed magad, és mert zavar, hogy átlátszik a mellbimbód. Ha ezt elmesélnéd neki szépen, nyugodtan, én biztosan elmennék veled egy boltba anyukád helyében.
Pontosan nem a melltartótól lógnak a mellek,a melltartó alátámaszt a mellet,pont hogy hátráltatja hogy lógossá váljon idő előtt a mell,a gravitáció vonza a mellet lefele.
Nézzétek csak meg afrikát ahol nincs melltartó,sem top,ott bizony van hogy már 14-16 éveseknek lóg a melle.És nem az éhező részére gondolok most.
Amúgy meg lehet sima,kis szivaccsal ellátott melltartót venni,nem csak olyat ami óriás mellet csinál,azt felesleges is.
A mi osztályunkba már mindenki hordott 12 évesen melltartót,de olyat amit számára fejlesztettek ki.
Nem kell feltétlenül sportmelltartót venni,hanem akkor vegyél sima,tiniknek gyártott melltartót és magyarázd el anyukádnak hogy már zavar hogy a melled ide-oda lötyög a topban és átlátszik a bimbód is és ebben a korban,sőt a te korodban már mindenki melltartót hord.
Ahogy itt leírtad, pont úgy mond el anyudnak!
Sport melltartó miatt nem fog később lógni.
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!! ♥
Mindenkit felpontoztam! :)
Még jöhetnek válaszok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!