Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Belemenjek a kezelésbe?...

Belemenjek a kezelésbe? Illetve HELP

Figyelt kérdés

Olyan 3-4 hónapja idegesítően nyom a méhem két ciklus között(nem erősen), mintha fel lennék fázva, de nem vagyok. Voltam nőgyógyásznál, megröntgenezett és nem talált gyulladást. Felajánlotta, hogy terápiás célból szedjek fogamzásgátlót olyan 3-5 hónapig, hogy megnézzük, hogy a menstruációhoz kapcsolódó fájdalom-e vagy sem, amit kétlek, mert már elég rég óta menstruálok és csak most jelentkeztek ezek a problémák. (Hét hónapja nincsen barátom, úgyhogy azt a vonalat ki lehet zárni :D) Be merjem-e vállalni, mert én kicsit tartok ettől a kezeléstől, enyhén radikálisnak érzem.

A másik kérdésem pedig, hogy ez a nyomás mit jelent? Mennyire "vehetem komolyan"? Lehet esetleg dohányzástól? (naponta 2 szál)

2014. ápr. 15. 21:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem a dohányzástól van.

3-5 hónapnyi fogamzásgátlótól a világon semmi bajod nem lesz, nők milliói szedik folyamatosan nem 3-5 hónapig, hanem ugyanennyi évig. Tehát ettől félned nem kell. Az más kérdés, hogy a kísérletezést én akkor tartanám helyénvalónak, hogyha minden más szervrendszer (értsd: húgyutak, vastagbél) problémáit kizárták, mert bőven lehet ám, hogy ott érzel valamit. A hasi (nem hüvelyi) ultrahang a minimum (talán ez volt a "nőgyógyász megröntgenezett"?).

2014. ápr. 15. 21:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, utólag jöttem csak rá, hogy a röntgen szó helyett ultrahangot akartam írni. Vakbélgyulladást is néztünk, az sincs, egyenlőre egyéb bélpanaszokat kutatunk és vérvételre, illetve vizeletmintára is kaptam beutalót.

Köszönöm szépen a választ!

2014. ápr. 21. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!