Nappal tampon, éjjel betét. Tampon mellett kicsit kényelmesebben érzem magam, mint egy nagy szárnyas betéttel, amitől az esetek többségében egy undorító élőlénynek érzem magam. Csörög, kényelmetlen, de estére mindenképpen egészségesebb.
Amíg szűz voltam, csak betétet tudtam használni, megváltás volt áttérni a tamponra.
2014. jan. 9. 17:03
2/13 A kérdező kommentje:
:D én pont fordítva, estére használok tampont, mert egyszerűen betéttel nem lehet bírni, átázok és olyan lesz az ágyam :D És egy mini tampont nekem pont elég éjszakára :D de napközbe meg nem tudom hogy azt hogy oldjam meg, hogy tampont használjak, mert egyszerűen iskolába cserélni az nem olyan egyszerű szerintem, eddig mindig csak itthon próbáltam :D meg amúgy nem tudom, hogy milyen időközönként kéne :D
Én is tampont használok,és nagyon jó mert nem vagyok mindenhol "olyan". Éjjelre mindenképpen betét. Neked is ezt ajánlom,mert a tampont bent hagyni csak 3-4 órát szabad. Suliban tampont cserélni necces a higénia miatt.
2014. jan. 9. 17:22
4/13 A kérdező kommentje:
mi az hogy csak 3-4 órán át szabad? egy mini elég egész éjszakára, meg amúgy is azt írják, hogy kb 6 óránként kell cserélni tampont :D
Tampon egészségtelen éjszakára, mert nem tud kiürülni belőled a cucc, így nagy a fertőzésveszély. Ezért kell 3 óránként cserélni. Nyitottabb a méhszájad is, bármit el tudsz kapni.
Iskolában előtte és utána is kezet kell mosni, zsepiket vinni, én mindig meg tudtam oldani. Most egyetem és munka mellett könnyebb, jobbak a körülmények.
2014. jan. 9. 18:10
6/13 A kérdező kommentje:
hát most jobban utánaolvastam és eléggé megoszlanak a vélemények az éjszakai tamponhasználatról, kb azt vettem ki belőle, hogy lehet, de max 8 órát lehet bent. Én meg kb 8 és fél órára hagyom bent. Ugyhogy nem tudom mit csináljak, de már annyi ágymosás volt hogy már nagyon elegem van belőle, mégha nappal simán használok is betétet, ami ugyanolyan szar, mert mindig attól félek hogy átázok.. :/ de éjszaka akkor muszáj valamit tennem, nem cserélgethetem a betétet... valahogy meg úgyis kifolyik
Vegyél egy vastagabb plédet és azt terítsd alád, azt könnyebb kimosni, mint az ágyat. Nekem is ez volt a megoldás, amikor átázósabb voltam, azóta éjszaka nem olyan erős.
Én nem mernék tampont benntartani, inkább jobb az óvatosság. Egy hüvelyi fertőzés kikezelése nem kis munka.
2014. jan. 9. 18:46
8/13 A kérdező kommentje:
jólvan, lehet megpróbálom még1x a betétes verziót :D
Tampon, éjjel-nappal. Utálom betétnél, hogy pisilésnél mindenhol vér van, kitörlésnél is, meg a bugyimban is. Pluszban sportolok, akkor elcsúszik,pelenka érzés. Amúgy max 8 órát lehet a tampon benned, rá van írva a papírjára. Csak van pár tamponellenes nőszemély.
2014. jan. 9. 19:48
10/13 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: