Joghurtos tampon? Nem ártok vele ha kipróbálom? (a többi lent)
Inkább vegyél a patikában hüvelyflóra helyreállító készítményt! Azok pont erre vannak kifejlesztve.
A joghurtos tampont én azért nem alkalmaznám soha, mert hiába természetes, de ki mondja meg, hogy mennyi jótékony baktériumot tartalmaz, lehet olyan keveset, hogy semmit nem érne, vagy éppen ha nem megfelelő ideig van alkalmazva, akkor könnyen a hüvely természetes nedvességét is felszívja, ezáltal kiszárad a hüvely, sérülés keletkezhet rajta, így sokkal jobban kiteszi magát az ember a fertőzéseknek.
De pl. vannak direkt ilyen tamponok, amik tartalmaznak jótékony hüvelybaktériumokat, ezeket menstruáció ideje alatt lehet használni, és az is segít a hüvelyflórát rendben tartani.
Minek a joghurt, nem értem. A savassága miatt? A jó baktériumok miatt? Egyrészt, ami a beleidnek jó baktérium, az nem biztos, hogy a hüvelyben is. A bifidus essensisnek pont semmi keresnivalója nincsen senki puncijában.
Ráadásul a gyógyszertári készítmények is tartalmazzák a tejsavat is, és pontosan azokat a baktériumokat is, amikre szükség van, ellenőrzött módon, tisztán. Miért nem olyat veszel?
Elrémítésnek pedig: én ismerek egy olyan történetet, amiben a nő joghurtos tampont használt. Egy idő után fura tünetei lettek, és a SOTE valamelyik speckóbb nőgyógyászati részlegén sikerült neki kideríteni, hogy olyan baktériumok vannak a hüvelyében, amik normálisan csak a tehénben fordulnak elő. Szóval...
Dehogy ártasz vele!
Az én nőgyógyászom is nagyon ajánlotta a tampont belemártani.
Természetesen nem gyümülcs, hanem natur yoghurtról van szó, és persze nem kefírről, hanem NATUR YOGHURT!
Pont azért nem árt, mert természetes és nincs benne semmi szintetikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!