Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szex után gyakori húgyhólyaggy...

Szex után gyakori húgyhólyaggyulladás. Másnak is van ilyen? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Igen tudom, ne szexeljek. Azon kívül van valami, amivel ez megelőzhető? Nem normális, ha az ember havi szinten antibiotikum kúrát tart, meg amúgy sem engedhetem meg magamnak, hogy folyamatosan orvoshoz rohangáljak.
2014. jan. 3. 13:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem volt ilyen!

9hónapig fizettem az orvosokat , hogy hozzanak helyre.

Ráment a kapcsolatom is, amit nem bánok, mert kiderült ,hogy ő volt a vírus hordozó és minden együttlét után ezt elkaptam tőle.

Ha óvszert használtunk nem volt semmi baj, ha nem használtuk borzalmas volt.

Majd a Monural por tett helyre.

2014. jan. 3. 13:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Szedj rendszeresen tőzegáfonya kapszulát, használj szex előtt és után is intim mosakodót, illetve aktus után szedj a tőzegáfonya mellé egy-két darab C-Vitamint is. A legjobb intim mosakodó, a piacon szerintem a Saforelle ( Rossmannban lehet venni ), kicsit drága, de teljesen megéri az árát. Néha nekem is visszajön a csípős pisilés, de ezzel mosakszom pár napig, és el is múlt minden panaszom. :)
2014. jan. 3. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Illetve, vizsgáltasd ki magad, mert az orvosom szerint 99%-ban egy nőgyógyászati gyulladás áll a háttérben.
2014. jan. 3. 13:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Na, megint én. Azt is kihagytam, hogy természetesen fontos az, hogy rétegesen öltözködj, mindig! Nekem már a szokásos az, hogy vastag, bundás harisnyát veszek, aminek magasított a dereka, derékmelegítőt húzok még rá, és betűröm a pólómat, illetve mindig tartsd a lábadat melegen. :)
2014. jan. 3. 13:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Jaj köszönöm szépen, aranyosak vagytok :) kipróbálok mindent, amit írtatok.
2014. jan. 3. 13:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen a réteges öltözködés is fontos ahogy előttem írták,de ha a partner a hordozó akkor hiába :( Sajnos
2014. jan. 3. 13:20
 7/11 A kérdező kommentje:
A réteges öltözködés adott szerencsére, arra mindig figyeltem, illetve ilyenkor télen az ilyen hosszított felsőket, kötött ruhákat részesítem előnyben. Ma hajnalban relatíve szerencsém volt, mert ugye reggel le tudtam menni a házi orvosomhoz, aki nagyon aranyos volt, még plusz fájdalomcsillapítót is írt fel, hogy amíg hat az antibiotikum, addig se szenvedjek. Párszor már előfordult velem ilyen korábban, de azért nem feltétlen mondom, hogy hajlamos volnék rá, vagy hajlamos voltak. Aktív nemi életet most kezdtem élni pár hónapja, azóta ez a 3. alkalom, hogy előjött.
2014. jan. 3. 13:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért az sem mindegy, hogy volt-e vizelettenyésztés mindkettőtök részéről...

Vagy csak te voltál kezelve és te is úgy, hogy találomra felírták az antibiotikumot.

Ilyenkor, ha előjönnek a tünetek, az a megfelelő kezelés, ha csinálnak vizelettenyésztést, abból tudják, hogy pontosan milyen kórokozó van a vizeletben, ami a fertőzést okozza és mindketten ki vagytok célzottan kezelve.

Amennyiben ez megvan, nem valószínű, hogy újra előjönne.

És ez mellé természetesen, ahogy már előttem leírták tőzegáfonya kapszula jó, C vitamin jó, de pontos vizsgálat és kezelés nélkül ezek egymagában még nem jelentik a gyógyulást.

2014. jan. 3. 13:31
 9/11 anonim ***** válasza:

szia!

Az intim mosakodóról lebeszélnélek. A múltkor is mondta a nődokim, hogy nehogy vegyek ilyesmit!

A legfontosabb, hogy tenyésztés kell mindkét fél részéről, és a másik, hogy szex előtt és után el kell menni pisilni. Ez nagyon sokat jelenthet!!

2014. jan. 3. 14:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem nőgyógyász, háziorvos, és még mellette három-négy orvos aki ilyesmivel vizsgált, mind a lelkemre kötötte az intim mosakodót. A pisilés szex előtt és után tényleg fontos, illetve a párod is mosakodjon meg.
2014. jan. 3. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!