A probiotikum tabletta amit antibiotikum szedese miatt irnak fel a huvelyflorat is vedi?
A probiotikum csak a gyomrot védi, a hüvelyflórát nem. És ha megvárod még elfogy az antibiotikum és csak utána kezded védeni a hüvelyflórát, az már késő. Saját tapasztalat.:(
Szóval antibiotikum mellé gyomorvédelemre probiotikum és egyből hüvelyflóra védelem.
Ha ilyen komoly a probléma, akkor 3 dolgot tehetsz antibiotikum szedés mellet (az antibiotikum szedéssel egyidőben természetesen):
1. probiotikum, mint pl a normaflore, stb szedése 8ezekkel nincs sok tapasztalatom)
2. lactobacilusos hüvelytabletta használata - én a gynoflort íratnám fel a helyedben, szerintem az a legjobb
3. és intim lemosó használata, méghozzá nekem a frezyderm ph4 vált be.
Amúgy miért szedsz antibiotikumot?
Szerintem elsődlegesen egy vizelettenyésztést kéne csináltatnod, mert akkor kiderülne, hogy milyen kórokozó(k) van(nak) a vizeletedben és akkor már célzottan tudnának kezelni.
Lehet azért van állandóan húgyhólyaghurutod, mert sosem vagy rendesen kikezelve.
A vizeletből kell tenyésztést csinálni, ha húgyhólyag gondod van. És ráadásul az az urológus szakterülete.
Amúgy ha bármilyen vérzésed van, akár kicsi is, akkor ne használd a hüvelyflóra kapszulát, mert nem szívódik fel rendesen a vér miatt és nem fogja úgy kifejteni a hatását.
Amúgy a két dolgot külön kell venni.
Ha az embernek húgyhólyaghurutja van, akkor azt általában bakteriális fertőzés okoz, amit vizeletvizsgálattal könnyen ki lehet deríteni, hogy mi a konkrét kórokozó és akkor célzottan kap az ember antibiotikumos kezelést.
Viszont, ha az ember antibiotikumot szed, de ez igaz egy szimpla megfázásos antibiotikumos kúrára is, akkor felborul a hüvely természetes egyensúlya és elszaporodnak olyan gombák, amik ezeket a kellemetlen viszkető, égő tüneteket és gyulladást okoznak. Ilyenkor pedig a hüvelyből vett kenetet szokták tenyésztésre elküldeni és szintén célzottan kezelni. Erre ha megtörténik a gombaölő kezelés, ami szintén kiírtja a természetes hüvelyflórát is, kell a hüvelyflóra helyreállító kúra és akkor elméletileg minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!