Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most ez mi lehet es mit...

Most ez mi lehet es mit csinaljak? (hugyholyaggyulladas)

Figyelt kérdés
Kutyusomnak hugyholyaggyulladasa volt,kapott ra kezelest es azt mondta hetvegen az orvos hogy mostmar rendbejott.Ket napig nem is volt semmi baj,semmi tunet,de ma reggel mikor jatszottunk,nemsokra ra miutan pisilt,megint csepegett belole pisi,ugy hogy nem vette eszre.Most akkor ez mi?Kutyusom ivartalanitott,3 eves szuka.Ujra kellene kezelest kapjon?de mar sok lenne az antibiotikum,es az orvosom is elutazott most par napra.Mit csinaljak,mi lehet most ez?

2012. febr. 7. 08:00
 1/4 anonim ***** válasza:

csak egy tipp: az inkontinencia szóba került?

ivartalanított szukáknál sajnos előfordulhat...

az inkontinencia pedig önmagában okozhat felfázást (ebbe a témakörbe tartozik a hólyaggyulladás is), én megéltem a kiskutyámmal egy kölyökkori inkontinencia miatt egymás után négy (!!!) antibiotikum kúrát mindig egyre durvább szerekkel, mire rájött a doki, hogy az egész eredője a vizelet visszatartás volt. mivel folyton folyt belőle a pisi, ezért újra és újra felfázott... aztán felírt egy gyógyszert (ami tizedannyiba se került, mint előtte az antibiók) és 3 nap alatt elmúlt a pisilés, és az utolsó antibió kúrával a felfázás is. azóta semmi baja.

2012. febr. 7. 08:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Asszem mi priviztünk hétvégén :)

Nem akarom elkiabálni, de képzeld, ugye Joeynak adom a C vitamint, 200 mg-osat kap, napi kettőt és tegnap egyáltalán nem volt nálunk pisi gond!

Holnapra lesz meg ugye a vizeletének az eredménye, de szerintem ha adsz neki C vitamint, abból baj nem lehet, ami felesleges, azt úgyis kipisili!

Nincs másik doki a közeletekben? Nem tudnátok ti is kivizsgáltatni a pisit, nem más okozza-e a problémát?

2012. febr. 7. 09:20
 3/4 A kérdező kommentje:

De,mi priviztunk a hetvegen!:-)Es sajnos elkiabaltam a dolgokat,hogy ujra bepisil...;-(Es most par napig fel sem tudom hivni a dokinkat hogy mi lehet,mig haza nem jon.Mas dokival mar nem kombinalnam a kezelest.

Ezt a C vitamint en is kiprobalom,hatha nalunk is bevalik,mar gondoltam is ra.

Az inkontinencia is szoba jott,sot en arra gyanakodtam,de mindenki,koztuk a doki is azt mondta hogy tul fiatal hozza,pedig mindig vannak kivetelesebb esetek,es nala is lehetne ez a helyzet.Lehet emiatt jon a hugyholyaggyulladas is.Es nalatok mivel kezeltek (elso valaszolo)?irtad hogy meg olcsobb is volt mint az antibiotikumkura.

2012. febr. 7. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:

nem akarok hülyeséget írni, az ephedrin név rémlik, de lehet tök más is. az tuti, hogy humán asztma gyógyszer volt :) erre biztosan emlékszem, mert jól meg is lepődtem rajta. pár nap alatt elmúltak a tünetek, végigszedte az utolsó kúrát, aztán még a biztonság kedvéért két dobozzal ebből az asztma gyógyszerből és azóta csak oltások miatt járunk dokihoz :)

egyébként ilyen 400ft körül volt egy doboz. előtte tízezrek repkedtek az antibiotikumokért...

2012. febr. 7. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!