Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első abortusz jóval 40 felett....

Első abortusz jóval 40 felett. Van, aki hasonlóképpen járt és tudna segítséget adni?

Figyelt kérdés
Jövő héten abortuszra megyek, az elsőre, középkorúként. 2 gyermekem van, felelősséggel terveztük őket. Mindig is védekeztünk, most mégis baj lett. Ha járt valaki hasonlóképpen, megtenné, hogy megírja, hogyan történik az egész és mi várható utána? A "gyilkos vagyok", "miért nem tartom meg" illetve a "miért nem adom örökbe" kezdetű kommentárok nem érdekelnek, aki ilyeneket akarna írni, inkább ne tegye! Aki segít, annak köszönöm előre is!
2009. nov. 28. 21:59
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Kedves 15.14-es! Ahogy ígértem jelentkezem. Tegnap túlestem az egészen. Csak pozitív tapasztalatokról számolhatok be, éppen az ellenkezője történt annak, amit az ELSŐ írt. A műtősfiútól kezdve az osztályvezető főorvosig, a szülésznő, a nővérek, az altatóorvos, mindannyian nagyon kedvesek és gondoskodóak voltak. Nagyon megkönnyítették nekem a tegnapi napot. A műtét után volt egy kis vérzésem és még most is görcsölök egy kicsit, de semmi komoly. Nem bántuk meg a döntésünket.

Jó Mikulásozást mindenkinek! :)

2009. dec. 4. 11:36
 22/38 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy túlvagy rajta. sajnos nekem a szövettani eredményem nem a legjobb. A kaparékban nem találtak magzati részt vagy egyéb biztosan terhességre utaló elváltozásokat, viszont a szöveti kép méhenkívüli terhesség lehetőségét is felveti. Úgyhogy holnap kezdem a vizsgálatokat és lehet, hogy újabb abortusz vagy műtét következik, ha bebizonyosodik a méhenkívüli. Bízom benne , hogy nem lehetek méhenkívüli, mert már 11 hetes lennék és szerintem annak már kellene lennie valamilyen tünetének.Már csak renénykedni tudok, nagyon félek. Ha megvan az eredményem jelentkezni fogok, te pedig gyógyulgass , vigyázz magadra . Ja és még annyit, hogy BÜSZKE VAGYOK RÁD így ismeretlenül is.
2009. dec. 6. 20:29
 23/38 anonim ***** válasza:
15:14-es voltam az előbbi.
2009. dec. 6. 20:30
 24/38 A kérdező kommentje:

Kedves Ismeretlen 15.14-es! Most én írom, hogy NE FÉLJ! Mind a kettőnknek vannak már gyerekei, megtapasztaltuk, hogy 11 hetes terhességnek már vannak egyértelmű tünetei. Bevallom, kicsit rám is ijesztettél, mert az én fejemben meg sem fordultak hasonló dolgok. Még mindig görcsölök és vérzek egy kicsit. Jövő héten megyek kontrollra, azt mondta a doki, akkor megnéz ultrahanggal, hogy nincs-e miómám, ami az erős görcsöket (amik nem csak most vannak) okozhatná. Ha van, gondolom, az nekem is újabb beavatkozást jelentene. Nem hiányzik ez egyikünknek sem.

Gondolok Rád és szorítok érted! Írj, ha tudsz már valami konkrétumot!

2009. dec. 7. 08:11
 25/38 anonim ***** válasza:
Teszt pozitív, tehát van egy méhenkívülim. Szerdán lesz labor és ultrahang. Fogalmam sincs hogy ilyenkor milyen beavatkozást csinálnak, meg ugye először is megkellene találni, hogy hol van.Ma délután véreztem, de amikor felhívtam a dokit , megnyugtatott, hogy nincs semmi baj ne idegeskedjek. Könnyű nekik ezt mondani, de azért bízom benne ő már több ilyennel találkozott.Örülök neki, hogy már te is jobban vagy, a vérzés kb:2 hétig is eltarthat, és remélem neked nem lesz semmi más bajod és hamar elfelejted ezt az időszakot.Továbbra is pihenj és vigyázz magadra!! Ha tudom a fejleményeket akkor megírom. kedves vagy , hogy válaszolsz és tartod bennem a lelket.
2009. dec. 7. 20:08
 26/38 A kérdező kommentje:
Szia! Nem igazán jó hír, amit írtál. Ha tényleg méhen kívüli terhes vagy, akkor sajnos újabb műtét vár rád, szerintem. Gondolom az ultrahang majd megmutatja, hogy hol van pontosan. Én már alakulok, de azon rágódom, hogyan oldjam meg a fogamzásgátlást. Olvastam egy Miréna nevű hormontartalmú spirálról, aminek elég húzós az ára. Ami még elgondolkodásra késztet az az, hogy nem csak pozitív véleményük van az eddigi használóknak. (Van ebben a témában egy fórum a net-en.)A másik lehetőségem egy újabb műtét árán a lekötés, ami elég veszélyesnek ígérkezik a császáraim miatt. Te hogyan oldod meg ez a kérdést? Még pár évig biztosan termékenyek leszünk, de jó lenne, ha nem kéne mindig stresszelni. Gondolok rád szerdán, írj, hogy mi lett az eredmény! És kitartás!
2009. dec. 8. 07:50
 27/38 anonim ***** válasza:
Szia! A fogamzásgátlásról még fogalmam sincs a petevezeték elkötés nem veszélytelen, de nem is annyira biztos.hallottam róla , hogy valakinek megcsinálták és valahogy összenőtt vagy egy új csatorna kialakult, de terhes lett. Az én dokim nevetve azt mondta, az a legbiztosabb fogamzásgátlás ha a férjjel nem alszunk egy ágyban. Nekem azt mondta legutóbb, kitalálunk valamit ami a 40 év feletti szervezetnek a legmegfelelőbb. Hát várom a tanácsát.A spiráltól viszont tartok, mert olyan sokan vannak gyulladásba tŐle. A gumi már teljesen kizárva , mivel most is avval védekeztünk és ez lett velem. Pedig nem, szakadt ki.A férjem a közelembe se mer jönni azóta , tegnap nagy komoly képpel megjegyezte , amíg nincs 1000% védelem addig ő hozzám se nyúl. Azért sajnálom , mert azért csak pasiból van nekik másabbak az igényeik. A te férjed hogy tolerájla a dolgot? Gondolom ő is a te érdekedben megtesz mindent.Nekem olyan érzésem van mintha saját magát okolná a történtek miatt, nem mondja , de látom hogy emészti magát.Örülök neki, hogy írtál és a továbbiakban is tartjuk a kapcsolatot. Vigyázz magadra!!
2009. dec. 8. 08:25
 28/38 anonim ***** válasza:
Szia! Nincs méhenkívüli terhességem, csak a múltkor maradt bennt valami így pénteken ujra lesz egy missed-em. szurkolj nekem.
2009. dec. 9. 20:22
 29/38 A kérdező kommentje:

Szia! Örülök, hogy nincs méhenkívüli terhességed. Kicsit furcsának tartom, hogy maradt bent valami, ami miatt meg kell ismételni a műtétet. Én laikusként azt hittem, hogy "kipucolnak" és kész, bár én is hallottam már ilyen esetről.

Gondolok rád holnap, most már minden rendben lesz, meglátod!

Az én férjem próbál partner lenni, de mivel férfiből van, nem könnyű neki. Kérlek, írd majd meg, milyen fogamzásgátlást javasol a dokid. Nekem is már több spirált levettek, mert mindig véreztem. Most elolvastam a Miréna fórumot itt a net-en - elég szélsőségesek a tapasztalatok. Már nem vagyok olyan biztos benne, hogy ki akarom próbálni... Egy éve megpróbáltam a dokim tanácsára az Azália nevű tablettát, de annál is sokat véreztem, ezért nem szedhetem. Jövő héten megyek kontrollra, muszáj valami megoldást találni! A gumi nálunk is kilőve.

Még egyszer minden jót holnapra, remélem, hamar és könnyen túl leszel rajta! Írj majd ha otthon leszel. Vigyázz magadra!

2009. dec. 10. 08:42
 30/38 anonim ***** válasza:
Szia! Tegnap átestem megint egy abrasion ami most sem volt zökkenőmentes. A méhem teljesen felpuhult ,így kaptam oxytocint és csak későn este engedtek haza avval a feltétellel ha görcsölök vagy szédülök azonnal vissza kell menni. Hát görcsök vannak ,de szerintem csak az oxytocin hatására húzódik össze a méhem. Vérzés az rendesen van de a múltkor semmi se volt ehez képes biztosan most rendesen kiüröl."remélem"Most szigorú pihi, de amúgy sem bírnék csinálni semmit.Egy hét múlva szövettan aztán kontroll, remélem egy darabig a nőgyógyászat környékére sen kell menni. Ha a fogamzásgátlóról tusz majd valamit akkor légyszi írd meg, mert te hamarabb eljutsz a megoldáshoz. most én kezdhetem előről a 6 hetet, de a férjem teljesen elutasítja a sexet addig amig teljesen rendbe nem jövök. Nagyon félt szegénykém. Az évnek már lőttek!! Köszönöm ,hogy gondoltál rám:-)
2009. dec. 12. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!