Az orvos köteles jelenteni a hatóságoknak, ha tudomást szerez arról, hogy a páciensét/betegét megerőszakolták?
Nem mentegetem magam. Jobban hiszek képzett szakembereknek, akik azt mondják, hogy a feljelentések 99%-ban nem ítélik el az elkövetőt - még akkor sem, ha komolyabb sérüléseket szenvedett az áldozat! ezt maga a NANE munkatárs mondta! - mint hogy ti ad-hocra hivatkozva, meg esélyegyenlőséggel próbálkozva győzködtök. Szeretném én is ezt hinni, hisz a csapból is a bántalmazás témája folyik, azonban a valóságban az igazságszolgáltatás nem jár még itt! Többségben férfi bírók vannak, akik megint más szemmel tekintenek az egészre.
Végigvettem a szakemberekkel, hogyan folyik egy ilyen jogi folyamat. Rengeteg támadás, számonkérés, hosszú hónapokon keresztül és ha egyszer nem ugyanazt mondom vissza, belekötnek. Ami egy ilyen trauma után bizony nehéz, mert már most nem emlékszem a történtek 70%-ra!! Higgyétek el, sokkal másabb a pálya széléről megmondani a tutit, mint érintettnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!