Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az orvos köteles jelenteni a...

Az orvos köteles jelenteni a hatóságoknak, ha tudomást szerez arról, hogy a páciensét/betegét megerőszakolták?

Figyelt kérdés
Nem merek emiatt elmenni nőgyógyászhoz! És eltitkolni semmiképp sem tudnám. És gondolom az anamnézisbe is bekerülne, hogy erőszak áldozata vagyok. Van valakinek erről tapasztalata?

2013. nov. 17. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
"itthon a rendőrök leszarják a nemi erőszakból adódó feljelentéseket" Ehhez meg csak annyit, hogy az eljárás menetét nem ismered, most történt veled ilyen először, akkor miből veszed, hogy a rendőrök - mi - leszarjuk az ilyet.
2013. nov. 29. 22:01
 62/73 anonim ***** válasza:
Női rendőr vagy? pontosabban, rendőrnő?
2013. nov. 30. 16:18
 63/73 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. nov. 30. 16:38
 64/73 A kérdező kommentje:
Segítő területen dolgozom, és tudom, mivel van dolgom! Jártam pszichológusnál, megpróbálom magam feldolgozni a történteket.
2013. dec. 1. 18:26
 65/73 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond, te tudod, ezért van a törvényben is, hogy a sértett mérlegelhet, akar-e feljelentést tenni.

Csak aztán nehogy azokon kelljen segítened a "segítő területen", akiket a te elkövetőd kapott el.

2013. dec. 2. 18:50
 66/73 anonim ***** válasza:
100%
Még csak annyit, és utána nem is zavarlak többet, hogy a történetedről a báránybőrbe bújt farkas jutott eszembe. A farkasokat meg, normális helyen, ha bejutnak az ólba, a gazda agyonveri. Ha ez az ember is ilyen területen dolgozik, mint te, akkor rengeted ember lesz kiszolgáltatva neki a jövőben, aki segítséget vár, de mást fog kapni.
2013. dec. 2. 18:54
 67/73 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ha rendőrségen dolgozol, neked kellene tudnod a leginkább, hogy erőszaknál az esetek 99%-ban nem ítélik el a bántalmazót. Bennetek nagy az igazságérzet, ami becsülendő, de az én mentális egészségemről is szó van. Kihallgatások, szembesítések, faggatások...ez mind nagyon megterhelő. Ez nem egy lopás, hogy csak bemegyek és teszek feljelentést, és majd lesz valami.
2013. dec. 7. 14:19
 68/73 A kérdező kommentje:
Beszéltem a NANE-val, ahol azt tanácsolták, csakis kizárólag abban az esetben tegyek feljelentést, ha e nélkül nem tudnám lezárni a traumát, és mindenképpen erősen kitartok a végéig. Nem hogy nem bíztattak, de nem is ajánlották, ha csak egy kis kétely is van bennem, akkor ne tegyek feljelentést, mert az ő tapasztalatuk is az, hogy nagy valószínűséggel nem ítélnék el a férfit, engem viszont annál jobban megviselne. Szóval beszéltem szakemberekkel is, jól átgondoltam, nem teszek feljelentést.
2013. dec. 7. 14:23
 69/73 anonim ***** válasza:
Az elítélési statisztikákat nem ismerem, meg igazából nem is az én dolgom, ez a bíróság "sara". Én nyomozó vagyok, ha megvan az elkövető, a vizsgálat csinálja tovább az ügyet. Ők vádemelési javaslattal küldik az ügyészségnek, akik a bíróságon képviselik a vádat. Onnan mi nem kapunk visszajelzést, max a vizsgálók.
2013. dec. 8. 20:13
 70/73 anonim ***** válasza:
Olyan érzésem van, mintha mentegetnéd a férfit.A bíróság biztos lehetsz benne, hogy el fogja ítélni, ha erőszak történt.Ha Te is akartad, csak esetleg másképp, az megint más kérdés. A bíróság tudja a dolgát.
2013. dec. 9. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!