Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az orvos köteles jelenteni a...

Az orvos köteles jelenteni a hatóságoknak, ha tudomást szerez arról, hogy a páciensét/betegét megerőszakolták?

Figyelt kérdés
Nem merek emiatt elmenni nőgyógyászhoz! És eltitkolni semmiképp sem tudnám. És gondolom az anamnézisbe is bekerülne, hogy erőszak áldozata vagyok. Van valakinek erről tapasztalata?

2013. nov. 17. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 A kérdező kommentje:
Gyülekezeti csoporttársam...
2013. nov. 17. 11:03
 12/73 clint válasza:

Az a probléma, hogy nincs semmi visszatartó erő...

Mindig félek belegondolni, ha a barátnőmmel vagy ha lesz egy lányom vele történik ilyen...

én nem várnám meg míg börtönbe kerül az illető... ne börtönbe hanem tolószékbe kerüljön az ilyen.

2013. nov. 17. 11:06
 13/73 anonim ***** válasza:
100%

Gyulekezeti csoporttars? Az szep. Igazi kis rejtozkodo fereg.

Ez a tema vmiert mindig erzekenyen erint, holott en sosem voltam aldozata ilyesminek. Joval kemenyebben kellene ezt megtorolni.

Egyetertek Clint-tel es en is megtalalnam a modjat, h soha tobbe ne tudja megtenni.

Mitol felsz Kerdezo? Vagy magadat (is) hibaztatod?

Nem te tehetsz rola, meg kell, h bunhodjon! Nem uszhatja meg, lhet, h epp aldozatokra vadaszik a csoportban...

2013. nov. 17. 11:14
 14/73 A kérdező kommentje:

Ez nem csak egy lopási ügy, hogy teszek feljelentést és lesz valami. Ez bonyolult, nehéz, és megterhelő. Segítő szakmában dolgozom, tudom, mivel jár egy ilyen folyamat, és nekem ehhez nincs erőm végigjárni.

Kedves volt a hölgy a telefonban, mivel elmondtam a feltevésemet, át akart irányítani, én mondtam, hogy inkább ezt nem szeretném, és erre eldarálta, hogy mivel ezt megosztottam vele, lenyomozhatja a rendőrség a számomat, ha nem működök most együtt. Ez miféle segítés? Ráijeszteni az áldozatra?

2013. nov. 17. 11:19
 15/73 anonim ***** válasza:
100%

En elhiszem, h nagyon nehez. Ha elmondanad a csaladodnak, akkor biztosanmindenben tamogatnanak, beloluk erot merithetnel.

Es egy ujabb rohadek ussza meg es csinalhatja haboritatlanul tovabb... Ez egyszeruen agyrem.

2013. nov. 17. 11:26
 16/73 A kérdező kommentje:
Én a családomra nem támaszkodhatok. Az első támadás az lenne, hogy kell nekem gyülekezetbe járnom. Rengeteg jó embert ismerek, vele is jóhiszemű voltam, és meg is jártam... Egy kedves barátomnak, aki lelkész is, elmondtam, és azt mondta, jelentsem a gyülekezet egyik vezetőjének, mert nem maradhat a közösségben egy ilyen ember... De korai ezt még nekem megtenni - ha megteszem valaha is egyáltalán.
2013. nov. 17. 11:30
 17/73 anonim ***** válasza:
Már írtam, hogy állj fel, és mutasd meg hogy nem szégyen, nem rejted el ezt. Most komolyan! Igenis mutasd meg neki, hogy ilyet nem lehet csinálni, és bűnhődjön a szemét azért amit tett. Ha kiállsz magadért biztosan lesznek akik mellédállnak és segítenek.
2013. nov. 17. 11:31
 18/73 anonim ***** válasza:
100%

A segítő hölgy a telefonban nem ijesztgetni akart, csak a megfelelő útra terelni. Zaklatott és összezavarodott állapotban igenis vezetni kell az embert, ha ezt most még nem is látod át. Akárhogy is döntesz, azt bátran kijelenthetem, hogy ezzel nem fogsz tudni egyedül megbirkózni. A test gyógyul, de a lélek nem biztos... Ahogy már korábban is írta valaki a saját példáját, azt gondolná az ember hogy túljutott egy ilyen traumán, közben meg évek múltán is mindig előjön, gyötör, gondolkodik rajta hogy mit kellett volna másképp csinálni, "mi lett volna ha...." Ennek a feldolgozása évek folyamata, és minden későbbi párkapcsolatodra rá fogja nyomni a bélyeget. Alapvető bizalmatlanságot eredményez a másik nem iránt. Sokszor a szenvedő fél saját magát okolja, szégyenli, ha nem is mindig tudatosan. Ha nem mégy el orvoshoz és kérsz segítséget, te jársz a legrosszabbul. Lehet, hogy nőgyógyászatilag is kezelést igényelsz, a terhesség kizárásáról nem is beszélve. Az orvos minden esetben jelenteni köteles az erőszakot a hatóságoknak.

Mindenképp keress fel pszichológust/pszichiátert, szociális munkást. Az egész eljárás is nyilván pszichésen megterhelő...

Arról nem is beszélve, hogy az elkövető undorító féreg mindenféle következmény nélkül megússza és máskor, akár veled, akár mással is megteszi.

2013. nov. 17. 11:42
 19/73 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd h megússza, mást is megerőszakolhat ha most nem kapják el.

Neked sem biztos h jobb, ha magadban tartod, a lelki gyógyulás sokkal hosszadalmasabb, mint a testi. Kérj segítséget!

2013. nov. 17. 13:59
 20/73 anonim ***** válasza:
86%

Nem hinném, hogy az orvos köteles lenne jeleneteni az ilyesmit a rendőrségnek, ha nagykorú személyről van szó.

Velem is történt hasonló, több pszichiáternek is elmondtam, de szó sem volt róla, hogy nekik ezt jelenteni kéne.

Feltevésem szerint akkor viszont igen, ha kiskorúról van szó.

2013. nov. 17. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!