Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az orvos köteles jelenteni a...

Az orvos köteles jelenteni a hatóságoknak, ha tudomást szerez arról, hogy a páciensét/betegét megerőszakolták?

Figyelt kérdés
Nem merek emiatt elmenni nőgyógyászhoz! És eltitkolni semmiképp sem tudnám. És gondolom az anamnézisbe is bekerülne, hogy erőszak áldozata vagyok. Van valakinek erről tapasztalata?

2013. nov. 17. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
Meg akarom magam vizsgáltatni, mert nem tudom, mit kaphattam el tőle, vagy teherbe eshettem-e... Reméltem, megbánja, bocsánatot kér, és legalább békével tudok elválni tőle, de ő nem így látja. Azt sem érti, mivel bántott meg... Azért vagyok bizonytalan, mert nem pofoztam fel, nem rúgtam meg, de szóval és cselekedettel igyekeztem ellenállni. Ha tiltakoztam, bedurvult, és inkább a józan eszemmel kérdésekkel próbáltam rávezetni, hogy szerinte helyes-e ami most történik, hogy ez krisztust követő élet-e, de nem válaszolt. Meg se hallottam. Ha azt mondtam nem, olyan erővel ölelt és szorított, hogy alig kaptam levegőt. Én vagyok 50 kg, ő olyan 90-95 körül lehet. Ezért én utána feladtam az ellenállást, és hagytam magam. Így előbb túl leszek rajta, gondoltam...öt órán át tartott. Majdnem egy hete történt, és rettentő izomlázam van még mindig. Erőltett a behatolást, ami nem ment. Nem tudtam befogadni, pedig már magamban is könyörögtem, hogy csússzon már be, legyen már vége, mert nem bírom már... De nem ment. Így kérte ezek után, hogy én segítsek neki kézzél és szájjal az elélvezésben. Nagyon megalázó volt ez nekem...sírtam végig...
2013. nov. 17. 16:06
 22/73 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is azt mondom, hogy segítséget kellene kérned. Lehet, hogy ez az ember elmebeteg és ezért tett ilyet és akkor a viselkedése teljességgel kiszámíthatatlan. Lehet, hogy legközelebb is bekattan nála valami és ismét megteszi.

Én tiszteletben tartom mindenki vallását, és tudom, hogy a legtöbb vallás úgy tartja, hogy "bocsássunk meg felebarátainknak is" vagy valami ilyesmi. Tiszteletreméltó dolog, de azt tanácsolnám ebben az esetben csak úgy alkalmazd, hogy előtte segítséget kérsz, eljárás kezdődik és az ügy lezártával bocsátasz meg, addig meg kiállsz magadért és nőtársaidért. Orvosi segítség nélkül nem lelsz lelki békét, kísérteni fog az eset. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ez olyan dolog, amit meg kell gyónni nem? Tehát a lelki vezetőnek tudnia kell róla. Akkor meg már lépéseket is kéne tennie, hiszen ha már tudomást szerez róla nem tűrheti ezt az egyént a közösségben.

2013. nov. 17. 17:23
 23/73 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánatot kér? Nem lehülyézett, hanem megerőszakolt!
2013. nov. 17. 17:27
 24/73 A kérdező kommentje:
Református közösség, nem katolikus. Itt nincs gyónás.
2013. nov. 17. 17:46
 25/73 anonim ***** válasza:
Feltétlen menj el orvoshoz,és kérj lelki segítséget is-szakembertől.Ez nem diákcsíny kategória.Az egész életed vakvágányra futhat...a feljelentést is meg kell lépni!
2013. nov. 17. 17:46
 26/73 A kérdező kommentje:
Járok alapból terápiára - a terapeutám tud róla. Nem feszegettük aznap a feljelentés témát, nagyon ki voltam akkor borulva...
2013. nov. 17. 17:53
 27/73 anonim ***** válasza:
Akkor gondolom tudod mi a helyzet veled.A "segítők"javarészben áldozat habitusú emberek.NE válj azzá végképp.Meg kéne küzdjél az igazadért,a testi-lelki-szellemi épségedért.Remélem a terapeutád is azt mondja,ne söpörd a szőnyeg alá a történteket.
2013. nov. 17. 17:56
 28/73 anonim ***** válasza:
Gyónástól függetlenül tudnia kéne róla a lelki vezetőnek. Szerintem nem lenne helyes eltitkolnod.
2013. nov. 17. 18:03
 29/73 anonim ***** válasza:
Hogy maradtál vele négyszemközt egyáltalán?Mért véded ezt a senkiházit saját érdeked ellenében?Miből gondolod, hogy ennyivel lezárult a történet.Ha segítő szakmában dolgozol,nem felelőtlenség futni hagyni ezt az alakot(több nővel is megteheti,ha eddig nem is űzött sportot ebből).
2013. nov. 17. 18:17
 30/73 anonim ***** válasza:
Feltétlenül keresd meg a lelkészt!!!
2013. nov. 17. 19:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!