Az orvos köteles jelenteni a hatóságoknak, ha tudomást
szerez arról, hogy a páciensét/betegét
megerőszakolták?
Mi az, hogy mi könnyen vesszük ezt az egészet... Egyáltalán nem erről van szó, de úgy tűnik, te abszolút nem látod reálisan a helyzetet és áldozatként viselkedsz. Ebből próbálnánk, mi válaszadók kizökkenteni és a megfelelő lépések megtételére ösztönözni. Itt most nem egy bagatel dologról van szó, te mégis bagatelizálsz, tovább akarsz lépni és nem látod át, hogy ez egyrészt egyedül nem fog menni, másrészt potenciálisan fennáll az a veszély, hogy ez még egyszer megtörténik. Mi van, ha legközelebb súlyosabb dolog történik? Például jól megver/agyonver. Ahogy leírtad, nem volt túl egyszerű dolga (nem ment a behatolás)- és ez az elkövetőt feldühítheti annyira, hogy legközelebb mondjuk megkésel...
Nekem az az érzésem, hogy nem érzed eléggé a probléma súlyát.
2013. nov. 18. 17:19
42/73 A kérdező kommentje:
Nem vert meg engem! Egyszer sem ütött meg. Párszor megszorított, lefogott, de nem bántott így. Csak azzal bántott, hogy hozzám ért, ahol nem akartam, feldugta az ujját, mikor NEM akartam, erőltette a behatolást, mikor NEM akartam, stb. Csakis szexuálisan bántalmazott.
Szerintem csókold meg a tökét és legyél neki hálás.
2013. nov. 18. 18:54
Mert kb. úgy viselkedsz, mintha annyi lenne a gond, hogy ibolya helyett nárciszt adott neked ajándékba, miközben te allergiás vagy a nárciszra.
2013. nov. 18. 18:56
Azt ne mondd már, hogy számítottál az erőszakra.... arra akartam célozni, hogy ez is kiszámíthatatlan viselkedés volt és ki tudja, legközelebb nem ver-e agyon közben ha nem teszel semmit.....
2013. nov. 18. 19:09
Még véded, hogy nem ütött meg.... az erőszak nem elég?
2013. nov. 18. 19:10
47/73 A kérdező kommentje:
Nyilván sosem fogok vele kettesben maradni ezek után. Sőt, ha tehetem el is fogom kerülni. Így megelőzöm, hogy még egyszer megtörténjen. Csak felejteni akarok minél előbb.
Azt írtad, hogy 5 órán át próbálkozott.Nem állt módodban elmenekülni vagy segítséget hívni?Ez elég hosszú idő...
2013. nov. 18. 19:25
49/73 A kérdező kommentje:
Próbáltam ellenállni, de annyira nem ismerem, hogy erősebben merjek ellenállni. Tudod, ha te is ebben a helyzetben lennél, eljönne az a pont, mikor feladnád az ellenkezést, és inkább hagyod, csináljon amit akar, mert előbb szabadulsz...ezt csak az érti, aki átélte...
Voltam hasonló helyzetben.Mikor egyetemre jártam,több mint másfél órát kellet várnom a csatlakozó vonatra.Egyetlen egyszer ajánlotta fel egy fiatal férfi a segítségét,hogy bevisz a másik városba.Mivel kemény tél volt és majd megfagytam a huzatos váróteremben,belementem.Leállt az út szélén.Én akkorát térdeltem a combjába és a képébe ordítottam határozottan ,hogy elengedett.Ha nem lép az nő keményen,ezek azt hihetik csak kéreted magadat.Mem volt nálad telefon,vagy nem tudtad eljátszani,oké az ügy csak kimész a mosdóba?Nekem ez elég hihetetlennek tűnik így.Jóképű volt?
2013. nov. 18. 20:39
Kapcsolódó kérdések: