Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mihez kezdjek a hüvelygombámma...

Mihez kezdjek a hüvelygombámmal? Megkeseríti a párkapcsolatomat.

Figyelt kérdés

Rendszeresen előjön, nem tudom hogyan múlhatna el végleg. 1 éven belül vagy 6x voltam emiatt dokinál, vagy többször, és hiába nem múlik semmitől sem. Nem jó a szex, fáj a gomba miatt, nagyon elegem van. Segítsetek! Minden új és régi házi praktika érdekel, már nem bízom a gyógyszerekben:(

Amúgy fogamzásgátlót szedek 2 éve( nem hagyom abba a gomba miatt, nem akarok "nagyobb bajt"), tudom ez is befolyásolja. De kérem aki tud az írjon és segítsen! Köszönöm

2009. okt. 6. 19:56
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem használok lactacydot,hanem semleges mosakodókenőcsöt. Utánanézek neten a normaflore-nak, a fokhagymára én is gondoltam. Köszi a választ!
2009. okt. 7. 12:56
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne használj semmiféle mosakodószert ott lent! Meleg víz és kész. Sok nőnek épp attól lesz problémája, hogy mindenféle szerekkel extra tisztán próbálja magát tartani.
2009. okt. 8. 20:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem a kefírbe mártott tampon használt
2009. okt. 8. 20:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha csakúgy mint én - te sem tudsz tampon nélkül élni, javaslom legalább egy időre cseréld le Tampaxra, annak saját applikátora van, így nem érsz magadhoz, saját fertőzés kizárva.

Ezen kívül van egy colpoclean nevű hüvelyöblítő, nagyon hatásos, recept nélkül kapható a patikákban. Engem mindig helyrerak.

2009. okt. 8. 20:59
 15/19 A kérdező kommentje:
A mosakodószert doki írta fel, és tök semleges, szóval csak a "tisztaság érzése" miatt használom. Meg ha kijön a gomba akkor enyhíti a viszketést stb. Szóval az jó. A kefires tampont még nem próbáltam, de végső esetben kipróbálom. És igen, tampon nélkül meghalok...de most megpróbálom hanyagolni, megnézem meddig bírom betéttel... nem hallottam még arról az hüvelyöblítőről, de ha neked használ akkor remélem majd nekem. Amúgy még várok ötleteket, dokihoz már nem akarok visszamenni, csak tömködne hülye kúpokkal:S Múltkor majdnem 20 napig kellett kúpoznom magam, és ugyanúgy kijött. Szóval ezeknek már nem látom értelmét, azért is kérek mindenkit h bármit amit tud ezzel kapcsolatban írja le! Lehet nemcsak nekem de másoknak is tudunk ötleteket adni! Köszönöm.
2009. okt. 8. 21:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha ilyen szinten jön ki állandóan a fertőzésed, az valószínűleg az immunrendszered gyengeségét mutatja.Van egy-két fogamzásgátló, ami hajlamosít a gombás fertőzésekre, de amit írsz, az azért ennél több. Ha monogám kapcsolatan élsz, és a pároddal együtt kezeltek, akkor valami nagyon nem stimmel. Normál "üzemmódban" is vannak baktériumok, gombák az ember szervezetében, de a tested saját védekező rendszere kordában tartja őket. Abból amit leírtál, úgy tűnik, hogy kínosan érzékeny vagy a saját testi higiénédre. Ami nem baj, sőt! De megtörténhet, hogy éppen emiatt kicsit "ellustul" a természetes védekező képességed, aztán újrafertőzöd a párodat is. Nem biztos, hogy egy sima nőgyógyászati vizsgálat lesz a megoldás.
2009. okt. 10. 03:41
 17/19 anonim válasza:
Szija! Lehet hülyének néztek,de próbáltad már tejfőllel??? Nagyon jól fertőtlenít,dehogy végleg elmúlik e,az t nemtudom...:S
2010. jan. 16. 21:18
 18/19 anonim válasza:
A meleg víz nem jó a gombára...,melegvízben sokkal jobban előjön...:S elöző voltam
2010. jan. 16. 21:20
 19/19 anonim ***** válasza:

20:26-os válaszoló vagyok.

Én a napokban kezdem újra érezni a kezdődő tüneteket (fél év után...), valószínűleg most a stressz miatt, mert vizsgaidőszak van.

Rengeteg helyen olvastam itt a grapefruit cseppekről és most végső esetként kipróbáltam. Hihetetlen, de tényleg elmúlt tőle. Kb 4-5 napba telt, de nyomtalanul elmúlt :)

Szóval a tampon elhagyás után (nekem is nagyon nehéz volt!), most ez az új bevált módszer :)

2010. jan. 16. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!