Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ilyen esetben felnyúl a...

Ilyen esetben felnyúl a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Menstruációs "problémáim" vannak, 19 éves vagyok és még szűz. Soha nem voltam még nőgyógyásznál, az utóbbi időben kezdett beállni a menstruációm (kb 7 hónapja) és iszonyatosan nagy fájdalmak gyötörnek, sőt még előtte is pár nappal-egy héttel, mielőtt véreznék. Sok gyógyszert, (görcsoldót, fájdalomcsillapítót) kipróbáltam már, de egyik sem hat igazán. Ilyen esetben megvizsgál intim részen is, úgy, hogy fel is nyúl a vaginámba/hüvelyembe? És ha igen, konkrétan mit csinál? Fájni fog? Eléggé félek.

2013. ápr. 10. 21:19
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Szia, kedves! (nem tudom a neved)

Tudom most bután hangzik de ne félj a nőgyógyásztól!

Ahogy belépsz leültet egy székte és megkérdezi mi a probléma. Innentől kezdve TE irányítasz. Elmondod, mi a problémád. És mielőtt bármit is kérne (vagy utána, mindegy) elmondod, hogy bocsánat, de neked aggályaid vannak és ne haragudjon de legyen kedves elmondani most mire számithatsz. Szerintem egy érző ember innentől kezdev csak jól reagálhat. és hidd el, a nőgyógyászok nem rémemberek! :) Szeretik pl. a pici gyerekeket is ld. szülészet :) De ha nagyon félsz, vidd el a barátod vagy barátnőd, be fogják engedni ha kéred és mindjárt más a légkör. :)

2013. ápr. 10. 21:42
 2/25 anonim ***** válasza:
Azt mindenképp említsd meg, hogy még szűz vagy, mert ez befolyásolhatja, hogyan vizsgál meg. Ne félj, általában kedves emberek a nőgyógyászok. Mindenesetre úgy menj, hogy igyál sok folyadékot előtte, hogy telve legyen a hólyagod, és akkor tud hasi ultrahangot csinálni, ha szükséges lesz, mert különben nem tud, és akkor vagy hüvelyit csinál vagy semmilyet. Én magándokihoz mennék a helyedben, de mindenki másra esküszik.
2013. ápr. 11. 00:18
 3/25 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 11. 06:53
 4/25 anonim ***** válasza:
0%

Keress egy női nőgyógyászt és menj hozzá!

Valószínűleg kevésbé lesz "kínos" és vannak ma már elegen szerencsére.

2013. ápr. 11. 08:31
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

Na, már megint itt van és kampányol az 56%-os, aki minden kislányt női orvoshoz akar küldeni, de amit mond az egy orbitális baromság!

Nem kell női nőgyógyászhoz menned. Olyanhoz menj, akit az ismerőseid ajánlanak, akiről jó véleménnyel vannak. Férfi nőgyógyászok is lehetnek szakmailag jól képzettek és emellett kedvesek és megértőek és a nők között is vannak érzéketlen, türelmetlen orvosok. Ne az orvos neme szerint dönts, hanem a szakmai hozzáértése alapján!

2013. ápr. 11. 08:41
 6/25 anonim ***** válasza:
A 82%-os Válaszolóra hallgass, és olyan nőgyógyászhoz menj NEMTŐL FÜGGETLENÜL, akit egy megbízható személyes ismerősöd ajánlj, akiről tudod, hogy Neked a lehető legjobbat akarja!!!
2013. ápr. 11. 09:04
 7/25 anonim ***** válasza:
4%
Ha félsz, akkor valóban érdemes lenne női orvoshoz menned, mert talán nem feszélyez annyira a "szituáció" nála.
2013. ápr. 11. 12:06
 8/25 anonim ***** válasza:
86%
Akkor ajánlom , hogy mind az 56%-os , mind a 75%-os válaszoló menjen el ahhoz a női nőgyógyászhoz, akinél én voltam és folyamatosan gúnyos és bántó megjegyzéseket tett, lekezelően beszélt velem. Garantálom, hogy többet nem ajánlgatná egyik sem a női orvosokat ész nélkül.
2013. ápr. 11. 12:20
 9/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szívem szerint inkább női orvoshoz mennék, de csak azért, mert eléggé szégyenlős vagyok, és így kevésbé lenne "kínos" a helyzet. De ha szakmai szemmel nézem a dolgokat, közeli ismerőseim azt mondták, hogy általában a férfi orvosok jobbak, mint a nők.

2013. ápr. 11. 12:55
 10/25 anonim ***** válasza:

Nem kell félned, az elsőn túl kell esni... A fogdokit meg a nődokit egyik nő sem úszhatja meg sajna...

Ha gondolod, tudok neked priviben kedves, empatikus és hozzáértő orvos(oka)t javasolni, Bp-en. Én férfihoz járok, úgy alakult, hogy benne találtam meg a nekem pont jó dokit, de nőt is tudok elég jót.

2013. ápr. 11. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!