Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Muszáj megvizsgálnia a nőgyógy...

Muszáj megvizsgálnia a nőgyógyásznak ahhoz, hogy fogamzásgátlót írjon fel?

Figyelt kérdés

Még sosem voltam nőgyógyásznál, de szeretnék áttérni a fogamzásgátlóra.

Meg lehet úgy is oldani a felírását, hogy ne kelljen ehhez ott matatnia? Illetve vannak-e olyan fogamzásgátlók, amik hormonmentesek, de ugyanúgy biztonságosak és könnyebben hozzájuk lehetne jutni?

24N

2013. febr. 8. 14:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Na kérdező, tudom ki vagy... !
2013. febr. 8. 18:20
 22/37 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem ezt a sok idiótát, akik szerint

"ha nem mész orvoshoz azonnal, akkor megdöglesz", nyugodtan felejtsd el.

Azon viszont valóban el kellene gondolkodnod, hogy előbb utóbb muszály lesz elmenned orvoshoz, úgy van ezel az ember, mint pl. a fogorvossal amit szintén nem fogsz tudni elkerülni az életed folyamán.

Javaslom, néz körül nyugodtan, nem sietve és keress egy női dokit első alkalommal, talán azt könnyebben elviseled. A kenetvétel nem kellemes, de nem fájdalmas és nem vágnak ki semmit, hanem ledörzsölnek egy pici hámot belülről.

2013. febr. 8. 18:56
 23/37 anonim ***** válasza:
92%
Ha az "idióta" jelző alatt azokat az embereket, nőket érted, akik gondoskodnak az egészségükről és eljárnak a szűrővizsgálatokra időben, mert ennyi felelősséggel tartoznak a családjuknak is, akkor ÉN VÁLLALOM!
2013. febr. 8. 19:01
 24/37 A kérdező kommentje:

19! Én biztosan nem fogok semmit elkapni a páromtól, mert nem volt előttem senkivel nemi élete. Ilyesmitől nem tartok. És mivel az elmúlt időszakban egy csomó vérvételem és vizsgálatom volt, nem tartok tőle, hogy beteg lennék.

De egyébként is elmennék, ha NŐNEMŰ orvost találnék a közelben. Vagy legalább olyan férfi nőgyógyászt, aki nem egy bunkó f*sz.

21! Na ki? :D Szerintem kétlem, hogy tudod... Ennyiből marha nehezen azonosítanál be, főleg, hogy a legjobb barátaimnak sem beszélek olyan dolgokról, ami itt elhangzott.

2013. febr. 8. 20:56
 25/37 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező! a HPV vírus,elmondom,hogy szinte az összes férfi szervezetében benne van! Függetlenül attól,hogy hány nővel voltak együtt. És ez a vírus náluk semmit nem okoz,nálunk nőknél meg pl méhnyakrákot. Képzeld,18 évesen összejöttem életem első pasijával,akivel 2 évig együtt voltunk. Nekem is ő volt az első,neki is én. Aztán úgy döntöttem iratok fog.gátlót. Jött a kötelező rákszűrés (amit túléltem,pedig pasi volt) és képzeld, P3-as lett az eredmény HPV gyanúval. Kezeltek ilyen -olyan antibiotikumokkal hetekig,majd kibökte a doki,hogy műtét.

Azt hittem, a műtéttel le is lesz tudva minden. Csakhogy CINII-es eredmény jött vissza a szövettani vizsgálatból,ami annyit tesz: a sejtek középsúlyos rákmegelőző állapota. Akkor a dokim azt mondta, nem adott volna fél évet és rákos lettem volna,úgyhogy épp időben csípte el a dolgot. Azóta FÉL évente KELL szűrésre járnom,és tudod mit? jól van ez így! Nekem nem fáj,fél perc maga a kenet vétel,amit egy vattásvégű "hurkapálcával" csinál a doki. Azt hiszem,ennyit megtehetek az egészségemért és magamért! És tudod,ezek a viszgálatok csakis értünk vannak! Hogyha baj van,lásd mint nálam,időben el tudják csípni a dolgot! Max egy perc vagy 2 egy ilyen vizsgálat és én aztán jópár dokit megjártam,volt közte bunkó is,mégis kibírtam és ki fogom bírni ezek után is!

Azt mondják, azért hal meg ennyi nő méhnyakrákban,mert nem járnak szűrésre,pedig kezelhető lenne a betegség!

Nekem megér 2 perc kellemetlenséget az életem!

Ha valaki elég érett a szexhez,szerintem legyen érett felelősségteljesen gondolkodni is!

Okulásképp írtam le a történetemet,bár azt hiszem,az olyan emberekre akik úgy el vannak zárkózva,mint te és a saját maguk ellenségei,azokra ez sem fog hatni. És tényleg, kenetet egy hurkapálcával vesznek,aminek a végén vatta van. Nem vagdosnak ott semmit.Én már csak tudom,volt benne elég részem. És maximum akkor vérezgethet az ember,ha kicsit durvább a doki.

2013. febr. 8. 23:39
 26/37 A kérdező kommentje:

De miért csak a nőgyógyászat van így felkapva? Ti mindeneteket kivizsgáltatjátok félévente, vagy csak a méheteket? Jártok félévente tüdőröntgenre, hasi- és kismedence uh-ra, agyi ct-re és sorolhatnám? Gyakorlatilag mire az ember mindre időpontot kap, 6 hónapig egyhuzamban járhat vizsgálatokra.

Én értem, hogy nagy a kockázat, ugyanakkor lehet, hogy agydaganatom lesz, hiába rohangálok x havonta nőgyógyászhoz... Ilyen alapon az ember fél életét töltse vizsgálatokkal.

Aláírom, nem a legjobb módszer egyáltalán nem menni, csak éppen nekem már a tököm kivan a sok vizsgálattal, volt benne részem az elmúlt időszakban és elegem van a 4-6 órás várakozásból és a paraszt orvosokból.

2013. febr. 9. 17:23
 27/37 anonim ***** válasza:
A nőgyógyász lobbi nagyon erős, talán a legerősebb...
2013. febr. 9. 19:13
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

"De miért csak a nőgyógyászat van így felkapva? Ti mindeneteket kivizsgáltatjátok félévente, vagy csak a méheteket? Jártok félévente tüdőröntgenre, hasi- és kismedence uh-ra, agyi ct-re és sorolhatnám? Gyakorlatilag mire az ember mindre időpontot kap, 6 hónapig egyhuzamban járhat vizsgálatokra. "

Nem minden betegséget lehet szűrni. El lehet olvasni a WHO kritériumait, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy értelme legyen szűrni.

1. A méhnyakrák 100%-ban megelőzhető a szűréssel.

2. Nem jelent semmiféle kockázatot. Azért CT-re nem mehetsz minden évben, mert sugárterheléssel jár. Ha minden évben "megcétéztetnéd" magad, akkor attól lenne rákod. Mellékesen megjegyzem, hogy pl. tüdőszűrőre nekem spec. kötelező eljárnom a tanulmányaim miatt.

4. A méhnyakrákszűrés olcsó. Azért az nem véletlen, hogy CT-re több hónapos előrejelzések vannak. Szép is lenne, ha mindenkit elküldözgetnének csak úgy CT-re.

4. Az UH és a CT nem elég specifikus. Ha azt sem tudják, hogy mit kellene keresniük, akkor jó eséllyel nem találnak semmit, vagy épp olyanról is azt gondolják, hogy daganat, ami nem is az. Sok lenne a tévesen negatív és a tévesen pozitív eset is.

5. Mellrákszűrésre is eljárnék, ha abban a korban lennék. De nem abban a korban vagyok, akiknél fokozott a veszély.

Mondjuk 40-50 év alatt mellrák nem igen van. Ezzel szemben láttam már boncasztalon 34 éves nőt méhnyakrákkal.

Mellékesen megjegyzem, hogy ez a "nincs semmi bajom, ezért nem megyek szűrésre" hozzáállás igen nagy hülyeség. Ugyanis a szűrésnek alapvetően az a lényege, hogy olyan állapotban fedezzék fel a rákot, vagy a rákmegelőző állapotot, mikor NINCS tünete. Ha már tünettel mész, az nem szűrés. És akkor már jó eséllyel b.szhatod. Minimum a méhedet veszik ki, de az is lehet, hogy megrendelheted a koporsót.

Szerintem elég szomorú, hogy INGYEN biztosítják a méhnyakrákszűrést, és a nők nem élnek vele. Az ő dolguk, csak aztán ne tessék hápogni, ha a dokibácsi a szétterjedt rákkal már nem tud mit kezdeni.

2013. febr. 9. 19:21
 29/37 anonim ***** válasza:
Keress egy jó magándokit. Nekem pl az egészségem és a normális bánásmód megéri a spórolást, sztkba soha nem tenném be a lábam. Így viszont szorongás nélkül megyek el félévente szűrésre. 20/L
2013. febr. 9. 19:30
 30/37 A kérdező kommentje:
És mennyibe kerül egy jó magándoki? Azt sem tudom, van-e itt olyan. Szerintem csak ugyanazok, akik a kórházban, csak külön rendelésük is van.
2013. febr. 9. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!