Muszáj megvizsgálnia a nőgyógyásznak ahhoz, hogy fogamzásgátlót írjon fel?
Még sosem voltam nőgyógyásznál, de szeretnék áttérni a fogamzásgátlóra.
Meg lehet úgy is oldani a felírását, hogy ne kelljen ehhez ott matatnia? Illetve vannak-e olyan fogamzásgátlók, amik hormonmentesek, de ugyanúgy biztonságosak és könnyebben hozzájuk lehetne jutni?
24N
A legközelebbi vizsgálatom eddig a kismedence uh volt.
Igen, az élettársam matat ott lent, de ő a párom, nem egy idegen, bunkó, középkorú fószer (Ugyanis ilyenek a kórházban a nőgyógyászok, ahova mehetnék vizsgálatra. A nő fejét leszedik, ha szégyenlősködni mer, mert mit képzel.)
Gyereket nem akarok egyáltalán.
Megnézi kívülről belülről a berendezésed. Tudod: szín, állapot, váladék milyensége. A tipitapi meg annyi, hogy 1, vagy 2 ujját a hüvelyedbe dugja, és kívülről megnyomkodja a hasad. Ő ebből érzi, hogy milyen nagyságú, elhelyezkedésű a méhed, illetve azt is érezheti, hogy terhes vagy-e. Kérdezi, hogy fáj-e, amit csinál, mert ha igen, akkor esetleg lehet gyulladásod.
A citológia során a méhszájadból kikanyarint egy kis részt, ez valószínűleg nagyon fog fájni, és vérezni is fogsz, szóval vigyél betétet magaddal, meg zsepiket, hogy le tudd magadról törölni a vért.
"nem egy idegen, bunkó, középkorú fószer"
Ezt honnan veszed, ha még életedben nem voltál nőgyógyásznál?! Egyébként a te tested, te életed... sajnos sokan így gondolkodnak, mint te, aztán amikor késő, akkor megy a zokogás...
Én biztosan nem írnék fel rákszűrés nélkül fogamzásgátlót. Szabad orvosválasztás van. Nő, férfi, kórházi, magán, te döntöd el. De ennyire buta nem lehetsz, hogy szégyenlőségből maradsz otthon.
Micsoda, belevág? :S Jézusom! Akkor inkább hagyom az egészet.
Úgyis volt egy sor vizsgálatom az utóbbi másfél évben, már azt nem látták meg, amit nem akartak.
13: Talán mert ismerem az orvosokat? Kis kórház, nem sok nőgyógyász van ott, és anyám, illetve pár ismerősöm már elmondta, milyenek.
Ráadásul megyei szinten ez a helyzet...
Nagyon egyszerű a válasz: ne menj nőgyógyászhoz. használj gumit.
És akkor nem kell kitenned magad ennek a sok borzasztó dolognak.
Igen, nekem is volt már kellemetlen vizsgálatom, sőt, megalázó is de behunytam a szemem, tíz perc alatt túl voltam rajta, és utána nyugodtan jöttem ki a rendelőből, hogy egészséges vagyok.
Csak tudod, vannak olyan emberek, akik egyáltalán nem foglalkoznak az egészségükkel, a prevenció szót nem is ismerik, aztán ha valami bajuk lesz, akkor ugyanúgy gyógyítja őket az állam...
Akkor az lesz: nem megyek.
Ilyennek nem teszem ki magam. Még ha tudnám, hogy van valahol normális orvos és NŐNEMŰ, de nem, mindenhol olyanok, hogy mindegyikhez hozzáteszik az emberek: na, ahhoz ne menj, mert...
Akkor elmesélem, hogy az egyik ismerős ugyanezeket az elveket vallotta, mint te, 20 évesen jött össze egy első barátjával, vele feküdt le először, nem volt nőgyógyásznál, mert minek, ha ő csak a vőlegényével van együtt, amúgy sincs semmi panasza. 25 évesen hetekig menstruált és a vashiány miatt végül mentők vitték kórházba. Ott kiderült, hogy súlyos HPV fertőzése van és évek óta, amit a vőlegényétől kapott el (és miómája), rögtön meg is kellett műteni, ki kellett egy méretes darabot metszeni a hüvelyfalából. Azóta is együtt vannak, már házasok, 30-on felül, a nőt folyamatosan kezelni kell, mivel méhnyakrákot okozott nála a hpv, gyereket nem vállalhatnak talán soha.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy éves szűrésre azért kell eljárni, mivel időben meg tudják a méhnyakrákot állapítani és jó eséllyel tudják kezelni is. Nem beszélve a fertőzésekről, méhszájsebről, hormonzavarról stb.
Én is sztk-s rendelésre járok, viszont egy szavam nem lehet az orvsora, kicsit kellemetlen a vizsgálat, viszont még sohasem fájt, nem vérezem, néha ugyan kicsit bunkón viselkedik, viszont nagyon körültekintően megvizsgál, évente elküld laborba, csinál hüvelyi ultrahangot, mellvizsgálatot.
"A citológia során a méhszájadból kikanyarint egy kis részt, ez valószínűleg nagyon fog fájni, és vérezni is fogsz, szóval vigyél betétet magaddal, meg zsepiket, hogy le tudd magadról törölni a vért." meg tüskés páca..jesszusom, hogy lehet ekkora idiótaságot írni, és még fel is pontozni?
Az nem tüskés! És főleg nem vágnak ki belőle semmit. És maximum pár cseppes vérzésnél nem szabadna többnek jelentkeznie a művelet után.
Egy sima kis kefével kotornak le pár sejtet a méhnyakról, nem kimetszenek, meg tüskés dolgokat dugnak fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!