Muszáj megvizsgálnia a nőgyógyásznak ahhoz, hogy fogamzásgátlót írjon fel?
Még sosem voltam nőgyógyásznál, de szeretnék áttérni a fogamzásgátlóra.
Meg lehet úgy is oldani a felírását, hogy ne kelljen ehhez ott matatnia? Illetve vannak-e olyan fogamzásgátlók, amik hormonmentesek, de ugyanúgy biztonságosak és könnyebben hozzájuk lehetne jutni?
24N
Remélem, hogy ilyen felelőtlenséget egyetlen orvos sem csinál! Már csak abból kifolyólag sem, hogy a nemi élet elkezdése után évente ajánlott a rákszűrés!
Én egyébkén személyesen nem ajánlok semmiféle hormont, mer bár kényelmes a szedésük, sok disznóságot képesek csinálni... szülés előtt marad az óvszer, pesszárium spermaölővel kombinálva, szülés után pedig spirál.
24 évesen még nem voltál nőgyógyásznál?
Hát... felelőtlenségnek tartom.
Ez ugyanúgy hozzátartozik, mint a szemész vagy a fül-orr-gégész.
Használj óvszert. Ennyi.
Nem szükséges, de egyik sem fogja kihagyni, mert rákot, miómát, polipot, cisztát, méhszájsebet, terhességet, gyulladást, fertőzést vehet észre, és ezek felett nem lehet elsiklania.
Hormonmentes az óvszer, és a spermaölő szerek. Meg persze a méhnyak kitapintása, a nyálka vizsgálata, a naptármódszer, hőmérőzés, megszakítás.
Labor vizsgálat /májfunkció/ ajánlott viszont a nőgyógyászati vizsgálat kötelező a gyógyszer felírása előtt.
Utána pedig évenként rákszűrés ajánlott.
De konkrétan mit kell "ott" megnéznie. Vérvételt meg ilyet megértek. Onnan vesz valami váladékot, vagy mi?
Lehet, hogy felelőtlen vagyok, 2 és fél éve élek nemi életet és eddig nem volt szükségem nőgyógyászra. Más orvoshoz jártam eleget...
És a barátod, az nem "matat" ott lent? Pff.
Simán lehet bármilyen fertőzésed, méhnyakrák, polip, ciszta.
És ha gyereket akarsz? Akkor se nyúljon senki hozzád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!