Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen okai vannak annak...

Milyen okai vannak annak hogyha valakinek nem jön meg az első menstruációja?

Figyelt kérdés

Mik állhatnak mögötte? Milyen betegségekre utalhat? Vagy mi okból nem jön meg valakinek az első?

14 éves vagyok, tudom hogy még korai aggódnom, nem azért írom, hanem hogy tisztába legyek azzal mik lehetnek az okai annak hogy valakinek még pl. 16 évesen se jön meg.

Köszi a vászokat előre is! :)

2013. jan. 7. 15:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
54%

Tudom, hogy sok ilyen választ kaptál már, de ne várd. Átérzem maximálisan, a tegnapi napig nagyon vártam az elsőt. Tényleg nagyon. Aztán ma megjött, és nagyon fura, fáj a hasam, meg minden.

13L

2013. jan. 13. 21:32
 12/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Együttérzek veled! Tudom, hogy vannak görcsös emberek, de azért inkább elviselem a görcsöket, minthogy valami problémám legyen, ami miatt nem jön meg. Igen, szeretném, hogy megjöjjön, és tudom hogy nem egy leányálom, nem ezért várom, hanem azért, hogy megnyugodjak, hogy emiatt már nem kell aggódnom. És tudom, hogy még ráérek meg blablabla, de szerintem ti is hasonlóan éreznétek, hogyha azt látnátok, hogy körülöttetek már mindenki nagylány és csak te vagy egyedül kicsi, és emiatt kisebbségérzeted van. Főleg ha még hozzá társul egy kis magasságbeli lemaradottság is, és azt veszed észre hogy te minden szempontból kicsi vagy. (ezt most ne szemrehányásnak vegyétek, mert nem annak szántam, hanem szeretném hogy végre valaki megpróbálja egy kicsit átérezni a helyzetemet.)

2013. jan. 13. 22:16
 13/33 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! :) Egyrészt igazad van abban, hogy várod a menstruációt, mert az annak a jele, hogy a tested elkezdett felkészülni arra, hogy felnőtt korodban kisbabád legyen, és egyébként sem mindenkit visel meg. Van aki meg sem érzi. Mivel elkerülni úgysem lehet, így tök felesleges miatta előre idegeskedni, és azzal elrontani az életed!!! Viszont aki előbb kezd menstruálni, semmivel sem értékesebb, így akinek később jön meg, az sem kevésbé jó és értékes ember!!! :)
2013. jan. 14. 06:24
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok. :D

én is pont így gondoltam,amíg meg nem jött. engem sem visel meg,csak az első két napban,amikor olyan sok hogy a hátsóm is véres lesz. na azt utálom -.-

másrészt mindig akkor jön meg a lányok többségének,amikor van egy program. de ezt ne úgy képzeld el,hogy pl 1 hét múlva havernál házibuli,na és ott akkor meg fog jönni xd MINDIG AKKOR JÖN,HA MÁR NEM SZÁMÍTASZ RÁ! sok sztorit tudok ezzel kapcs!

az első nekem is biciklizés előtt jött meg. legközelebb meg akkor fog,amikor bálon táncolni fogok. igen,parázom majd,mert fehér ruhában leszek :s és nem tudom,hogy előtte próbáljam-e ki a tampont(mert amúgy irtózom tőle).

majd írhatsz,ha lesz valami! :)

2013. jan. 15. 16:03
 15/33 anonim ***** válasza:

szia :)

azóta megjött már?

2013. márc. 9. 14:04
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, szeretném, hogy megjöjjön, és tudom hogy nem egy leányálom, nem ezért várom, hanem azért, hogy megnyugodjak, hogy emiatt már nem kell aggódnom. "

Csak az a baj, hogy ez így nem igaz:D

Nekem megjött a menstruációm, mégis vannak problémáim, mert hormongondok miatt azóta sincs rendben, pedig már 22 vagyok.

Szóval az, hogy megjön, még nem sok mindent jelent.

Az meg azért igen ritka, hogy vkinek egyáltalán nem jön meg. Annak elég súlyos okai vannak általában (kromoszómarendellenesség, a belső nemi szervek hiánya, stb.)

2013. márc. 9. 14:09
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
azóta megjött már? :)
2013. márc. 19. 19:23
 18/33 A kérdező kommentje:
Nem, még nem jött meg.
2013. márc. 19. 19:41
 19/33 anonim ***** válasza:

:(

és semmi változás folyásügyileg? vagy valami? hirtelen növekedés,mellnövés,hízás?

értem hogy várod és is nagyon aggódtam.. de aztán úgy voltam vele hogy szarok az egészre,nem érdekel az se ha gyógyszerrel kell meghozni 16 évesen! és megjött 3-4 hét múlva -_- szerinted?

de amúgy ha neked is megjön,akkor az elején még jó lesz,érdekes,sőt vicces is akár (amikor megjön akkor általában nézek egy nagyot,grimaszolok egyet majd röhögök és azt mondom hogy ilyen nincs xd). az első 3-t még elviseltem,sőt még a negyediket is(pedig az volt a legerősebb és az késett a legtöbbet). de az ötödik mégha pont akkor jött,amikor számítottam,de olyan nehezen jött,barnázás volt hogy nem tudtam eldönteni milyen betétet használjak.(éreztem hogy folyik valami,de csak halványbarna "lé" jött,mondtam is magamban hogy wtf) aztán meg a végére lett erős,de az is olyan volt hogy nem rendes vérzés hanem olyan erős barnázás hogy nagy méhfal darabok,sok nyálka(olyan volt mint sok egymásra tákolt ragasztó csomó,fúj-.-). aztán a hatodik meg előbb jött mint kellett volna,19 napos volt a ciklus..képzelheted milyen volt erre kelni(persze wc-n vettem észre). és most a jelek szerint megint előbb jön majd mint kéne. fuck.

ezeket csak tájékoztatásképpen írtam le,hogy felkészülj akármilyenre. lehet hogy neked olyan lesz az első mint nekem az ötödik,de az is lehet hogy egyből rendes vér. nem tudhatod.

legyen nálad betét,gyógyszer(ha valaki kér,ne adj neki betétet!tőlem is kértek anno,amikor meg kellett,már nem volt). nem azt mondom hogy legyél bunkó,hanem neked sokkal fontosabb hogy legyen mindig kéznél 3-4 db betét,mivel még nem jött meg és fontos hogy biztosítva légy :) ha kér valaki,mond finoman hogy nincs,nem tudsz adni vagy elfogyott és nem töltötted fel a készleteket. az utóbbi azért is előnyös,mert ha nem tudják hogy neked még nem jött meg,akkor már nem is fogják azt hinni,mivel azt mondtad hogy elfogyott. szal érted :D

HA viszont rákérdeznek a "szent dátumra",mondj valami számodra fontos időpontot(xy névnapja,szülinap,program nap,amire még emlékszel). de az sokkal hitelesebb ha hozzáteszed,hogy de nem jött meg rendesen és ezért muszáj hogy legyen nálad pár darab betét. ezeket csak azért írom tippnek,hogyha már tényleg zavar a dolog és nem akarod hogy cikizzenek(már akik ezt teszik).

:)

2013. márc. 19. 21:32
 20/33 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál. Lehet furcsa, de még senki se kért tőlem betétet, pedig talán nekem van a legnagyobb raktáram a suliban..de ez most komolyan. Kaptunk még régebben ilyen termékmintákat, meg ilyen felvilágostító füzetes csomagokat és azokat a suliban a tartom biztonságos helyen(sulibox):D a biztonság kedvéért.

amúgy változás csak a súlyomban van. Legalábbis azt vettem észre hogy az utóbbi 1-2 hónapban rámment vagy 2kg. Az eddigi 35 kilóm helyett 37 vagyok. Azokon az aprócska melleimen se veszek észre növekedést. A folyásomnak egy ideje egy ideig eléggé megnőtt a mennyisége. Mármint már suliban 2. óra után már éreztem hogy lucskos vagyok.xd De utána estéig már nem is jön olyan sok meg nem is ézrem úgy, csak reggelenként ilyen. Meg mostanában már nincs olyan sok. Ez egy pár hétig volt és szerintem már egy hete nem olyan erős a folyásom, mint az akkori brutális. Nem tudom hogy ez miért volt ilyen sok, vagy hogy jelenthet-e valamit. De más furcsaságot vagy változást nem vettem észre.

2013. márc. 19. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!