Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen okai vannak annak...

Milyen okai vannak annak hogyha valakinek nem jön meg az első menstruációja?

Figyelt kérdés

Mik állhatnak mögötte? Milyen betegségekre utalhat? Vagy mi okból nem jön meg valakinek az első?

14 éves vagyok, tudom hogy még korai aggódnom, nem azért írom, hanem hogy tisztába legyek azzal mik lehetnek az okai annak hogy valakinek még pl. 16 évesen se jön meg.

Köszi a vászokat előre is! :)

2013. jan. 7. 15:25
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
61%

:DD a 14. születésnapom után én is pont egy ilyen kérdést írtam ki. fölösleges volt ;) 3 hónappal rá megjött xd

nekem tényleg késett,hormon zavar és stressz miatt(ne depire gondolj,az elhatalmasodott stressz sokkal rosszabb),mindenen feszengtem és izgultam,amiből lejön az hogy az idegesség miatt eltolódik a menzesz,amin szintén stresszeltem hogy eltolódik xd szóval 13 évesen jött volna meg de késett kb fél évet :(

pajzsmirigy-alulműködéskor is késik,egy szintén 14 éve lánynak ilyenje van és neki sem akar megjönni. van hogy valakinek fejletlenek a szervei,vagy a hipotalamuszával van probléma,de ez már durvább eset. ismerek olyat,akinek maga a serdülés sem indult be még 18 évesen sem(!!). orvoshoz járkált állandóan,aztán derült ki ez. gyógyszerrel megjött neki.

de ha már nálad beindult a nemi érés,akkor egyszer tuti megjön! :)

14L

2013. jan. 7. 15:34
 2/33 A kérdező kommentje:

Köszi, már beindult a nemi érés kb 2 éve, már van mellem, de elég kicsi(és most nem úgy értem mint akik 75B-s mellekkel mondják hogy nincsen mellük, mert én melltartót se hordok olyan kicsi. Némelyik 4.-esnek nagyobb van, mint nekem. De már a többi fejlődés is beindult, szőrös a puncim,hónaljam, meg van már fehérfolyásom vagy 2-2,5 éve.

.

csak ma derült ki hogy az osztályban már az utolsó lánynak is megjött rajtam kívül.(évelején még hárman voltunk kislányok,mostanra egyedül maradtam.)

Amúgy én is elég stresszes vagyok, mindig dolgozat előtt meg állandan steresszes vagyok, ha sokat kell tanulnom és nem látom az alagút végét, de úgy érzem hogy a 2. félév könnyebb lesz , vagyis remélem. Ha lement a felvételi akkor már amiatt se fogok aggódni. meg néha rámjön, hogy aggódok amiatt hogy meg fog-e jönni időben vagy valaha, vagy hogy nincsen-e valami betegségem ami miatt majd csak gyógyszer segítségével fog megjönni..néha rámtör az aggódás emiatt, tudom hogy felesleges, de olyan izé lenne gimiben ha nem lenne még meg.

2013. jan. 7. 16:00
 3/33 anonim ***** válasza:
Lehet hormonális oka, vagy valamilyen születési rendellenesség ami előbb nem derül ki.
2013. jan. 7. 16:12
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok: nekem 2,5 éve volt folyásom,miután megjött :DD

nem a mellmérettől függ,nekem 11 évesen kezdett el nőni és így sem valami nagy :( de azóta nőtt egy picit,amikor először megjött.

nekem pontosan 3 évvel azután jött meg,miután a melleim nőni kezdtek.de már mondtam hogy mivel eltolódott,ezért lett 3 év,mert kb 2-2,5 év mellnövekedés után szokott rendszerint megjönni.

hidd el,már nagyon közel vagy ;)

és a folyásod állagra milyen? volt már barna?

2013. jan. 7. 16:28
 5/33 A kérdező kommentje:

Nem volt még barna, de hallottam hogy az elsó menstruáció előtt van akinek van ilyen barna folyás, nekem még nem volt. (az egyik osztálytársamnak volt barna folyása és kb. 2 hónapra rá meg is jött neki)

sokszor van hogy sok folyásom van, de amúgy alapból van egy bizonyos mennyiség minden nap, a színe átlátszós-fehéres és nyálkás állagú(pont olyan amilyennek lennie kell)

2013. jan. 7. 16:43
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Lehet pár oka...

Lehet anatómiai rendellenesség (pl. nem fejlődik ki az illető méhe, vagy épp teljesen zárt a szűzhártyája). Lehetnek kromoszómaeltérések is (pl. ha genetikailag az illető nem teljesen lány), de ez nyilván már hamarabb kiderül, mert egyéb jelei is vannak. Aztán lehetnek ilyenolyan hormonális okai.

Felesleges ezen aggódni.

2013. jan. 7. 17:15
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

nekem se volt barna előtte,csak nagyon sok és nyálkás folyásom lehet,de nagyon durván. el sem tudod képzelni :( kb olyan volt a bugyim,mint egy nagyon náthás ember papírzsebkendője -.- (tisztaságit is használtam)

első voltam

2013. jan. 7. 18:51
 8/33 A kérdező kommentje:
Én nekem meg valamikor alig van folyásom, valamikor kevés van, hamar 'megdermed' és beleragadok, de van amikor olyan sok, hogy tocsogok benne...:| És kiszámíthatlan, hogy mikor milyen..
2013. jan. 7. 20:22
 9/33 anonim ***** válasza:

ha meglesz,akkor utána a folyásod ugyanilyen furcsa lesz. abból lehet majd tudni,hogy tartasz a ciklusban.

én most nem értem,mert volt peteérésem 25.-én,mert barna folyásom volt,de volt még másodikán és negyedikén,na meg tegnap is. a köztes napokon meg nyúlós,krémes folyás egyszerre.és most nem tudom,hogy akkor megjött-e másodikán vagy még csak ezután fog Oo eddig pontos volt,a második és harmadik kimaradás nélkül megjött,de ezt nem értem :'o

ahogy olvashatod,nem csak a menzesz előtt van probléma a folyással. :(

2013. jan. 7. 22:16
 10/33 A kérdező kommentje:
Sejtettem hogy az első évek nem a pontosságról híresek, de az lehet hogy a folyásomban van valami ritmus, hogy egyszer kevesebb, egyszer több egyszer fehér, egyszer nem is látom? Lehet hogy van benne valami rendszer, ritmus, amit még nem fedeztem fel? Lehetséges ilyesmi? Vagy ez így van vagy csak az én agyamból pattannak ki ilyenek?
2013. jan. 7. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!