Van olyan valaki akinek az első menstruációja 19 éves korában vagy afelett jött meg?
nekem még nem jött meg soha. illetve egyszer gyógyszer segítségével, de azt azonnal abba kellett hagynom mert trombózist okozott. voltunk már mindenféle kivizsgáláson több nőgyógyásznál mindenféle orvosnál és semmi bajom nincs de mégse jött még meg, igazából nagyon aggódom emiatt :(
19L
általában, ha valakinek 16 éves korára még nem jött meg akkor már orvoshoz kell vinni. Gondolom te voltál nőgyógyásznál, ő mit mondott??
nálam is voltak ilyen problémák csak nálam meg túl korán jött meg(9 éves voltam)
"Mivel minden eredmény és vizsgálat jó volt, semmi bajt nem állapítottak meg."
Ennek egyetlen oka lehet, hogy nem volt elég alapos a kivizsgálás. Ha lenne peteérésed, tüszőrepedésed, akkor lenne vérzésed is. Saját tapasztalatból mondom, hidd el. Nekem is minden hormoneredményem határértéken belüli, mégsincs peteérésem. Nálam az ok, több mint valószínű, hogy az elhízás. Úgyhogy most fogyózom.
Volt hasi ultrahang? Elküldtek endokrinológiára? Nézték az összes hormonodat, pajzsmirigyedet?
Nem írtál semmit, hogy milyen vizsgálatok voltak, hogy mit lehet kizárni.
26/N
Állj, állj, állj... Azért ez nyilván nem garancia semmire! Nálam se 100%, hogy önmagában ettől majd rendbe jön. Szóval ne éld bele magad teljesen. Mindenesetre nem árthat, ha egészséges tartományba viszed a súlyodat. Igazából a menzeszre a testsúly akkor van kihatással, ha ellehetetleníti a baba kihordását. Tehát ha valaki extrém sovány, vagy extrém kövér, akkor leáll a szaporítórendszer, mert a szervezet képtelen lenne a terhesség kihordására. Előbbi esetben nincs miből "összerakni" a babát, utóbbinál meg elég nagy teher a szervezetnek a túlsúly, nem fér bele még egy másik ember is.
Tehát nekem az utóbbi években már több, mint 40 kiló túlsúlyom volt, ennél igazán érthető, ha a szervezet "nem vállal" babát. 10-15 plusznál még nem hiszem, hogy riadót fúj a szervezet. Neked mennyi a túlsúlyod?
26/N
Bizony-bizony a 25-30 kiló már könnyen okozhat problémát! Én is pont ennyit szeretnék még fogyni! :) Szerintem mindenképpen vágj bele! Ne legyen drasztikus a fogyókúrád, mert akkor meg azért áll le a vérzés. (Mert ugye a szervezet úgy érzékeli, hogy "éhínség" van, ergo most a túlélés a cél, nem a szaporodás. Plusz pont emiatt behúzza a vészféket a zsírtartalékokon is, így nehezíti a fogyást.)
Szóval kerüld a szénhidrátokat, a cukrot, a fehérlisztes, zsíros dolgokat, egyél sok friss gyümit, zöldséget, a savanyúkáposztát is tudom ajánlani, rengeteg benne a c-vitamin, kalória szinte semmi, tojást, túrót, sovány sonkákat, felvágottakat, sovány husikat, ilyesmiket.
Lehetőség szerint valami kis mozgást is iktass be. Én pl. ellipszis trénerezek minden nap, de volt, hogy Norbi duci tréningeztem, azok is nagyon jók!
Ha bármi kérdésed van, akár a fogyival, akár nőgyógyászati dolgokkal, írj nyugodtan, akár privibe is! :) Egy cipőben járunk!
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!