Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van köztetek olyan, vagy...

Van köztetek olyan, vagy esetleg ismertek olyan lányt akinek 16 éves kora után jött meg az első menstruációja?

Figyelt kérdés

Szóval a problémám az,hogy 3 hónap múlva betöltöm a 16-ot és még nem jött meg.Kezdek félni hogy valami bajom lehet.

Elég vékony vagyok(165/48),de ez nálam ilyen örökletes dolog.A testem már elkezdett fejlődni,nőnek a melleim is.Én már szinte el is könyveltem hogy nekem már nem is fog megjönni és amikor panaszkodok anyukámnak hogy szeretnék hízni mert soványnak érzem magam,mindig azt mondja hogy miután meg fog jönni majd hízok.Erre én mindig azt mondom hogy nekem már biztos nem fog,de ő elintézi annyival hogy olyan nincs.Szóval kezdek félni.

Azt azért tudni kell rólam hogy a koromhoz képest elég éretten gondolkodom,néha elgondolkodom a jövőmön,nem olyan élj a mának típus vagyok és ha belegondolok hogy esetleg nem lehet majd gyerekem,nem élhetem át az anyaság örömeit,nagyon elkeseredek.(Még mielőtt egyesek letolnának,nem,nem 16 évesen akarok anya lenni,félreértés ne essék.De számomra a legszebb dolog egy nő életében az ha anya lesz.)Persze az is lehet hogy kár előre ilyesmin parázni,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.Hallottam már olyanról akinek 17 évesen jött meg,de sok olyanról is hogy valami betegség esetleg a hormonok miatt nem jött meg.Esetleg várjak még,mert megjöhet nekem is?

2012. jún. 29. 15:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem jobb ha orvoshoz mész!
2012. jún. 29. 16:01
 2/12 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam rá,de annyi helyen olvastam már hogy 16 év után jött meg,hogy azért még reménykedem,hátha én is egy ilyen szerencsés vagyok.
2012. jún. 29. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:

nem tudom hogy te irtad e ki az elözö kérést de ha nem akkor nekd is leirom

én 16 évesen 3 orvosnál is voltam hog nem jött meg mind a 3 azt mondta hogy várja 18 éves koromig nincs gond vele várjak türelmesen mert csak későn érő tipus vagyok

nekem 17 évesen jött meg nyugodj meg és ha 18 éves korodig nem jön meg akkor meny orvoshoz mert hidd el nem olyan kellemes terpeszten akár nő akár férfi elött

2012. jún. 29. 16:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is ebben reménykedek,hogy későn érő típus vagyok.Igazából félek is orvoshoz menni,csak hát el van könyvelve hogy átlagban 13-15 között kellene megjöjjön,és ezért aggódom.
2012. jún. 29. 16:30
 5/12 anonim ***** válasza:
De látatlanban nem lehet tudni, hogy azért nem jött-e meg a menstruációd, mert későn érő vagy, vagy pedig más ok miatt.
2012. jún. 29. 16:32
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem is mondtam hogy 100%-ban biztos vagyok benne,csak arra szerettem volna választ kapni hogy lehetséges-e ilyesmi.És mint az előző válaszoló írta,úgy tűnik igen.

Lehet félreérthetően fogalmaztam a leírásban.Nem arra vágyom hogy már meglegyen(mert írtam még nem akarok gyereket)csak tudni akartam van-e esélyem rá hogy majd legyen.És azt hiszem megfogadom a tanácsot és ha 18 éves koromig csak nem jön meg akkor elmegyek orvoshoz.Türelmes leszek.

2012. jún. 29. 16:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem sem jött meg 16 éves koromig, én is kb olyan paraméterekkel rendelkeztem mint te, de anno anyukám elvitt a nőgyógyászához, hogy minden rendben van-e. Abszolút nem úgy éltem meg, hogy ez tragédia lenne. Ha baj van, derüljön ki minél előbb, ha nincs, meg megnyugtat.

Nálam semmi probléma nem állt fent, nem is kaptam semmilyen gyógyszert. Rá fél évre megjött.

Szerintem ezzel nem érdemes viccelni. Keress egy normális nőgyógyászt. Kérd anyukád segítségét, ő biztos többet ismer, mint te.

Azóta már 30 éves vagyok, van 2 gyerekem, szóval az, hogy még nem menstruálsz nem azt jelenti, hogy nem is fogsz.

2012. jún. 29. 19:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 17 éves koromban jött meg. Sovány voltam, a másodlagos nemi jelleg is később alakult ki, mint az osztálytársaimnál,alacsonyabb is voltam, szóval gimiben úgy néztem ki, mintha beült volna az osztályba valamelyik gyereknek a kishúga :)
2012. jún. 29. 23:48
 9/12 A kérdező kommentje:

Úgy látom megoszlanak a vélemények.

Kedves utolsó válaszoló,te voltál orvosnál?

2012. jún. 30. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem voltam orvosnál azért, mert nem akart megjönni. Mondom, annyira fejletlen voltam, hogy fura is lett volna, ha megjön. Anyám is későn érő típus volt, nyilván tőle örököltem.
2012. jún. 30. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!