Több helyen is olvastam, hogy aki túlzásba viszi a sportolást kiskorában, annak a kevés zsírtermelés miatt (vagy mi. Bocs, hogy nem tudom pontosan) későn jön meg az első menstruációja. Én pontosan ugyanígy jártam. Valami ötlet?
köszönöm, hogy írtál! :))
szívesen olvasok még több választ is! :)
Nekem anyának, hamar megjött, de nekem az övéhez képest 3 évvel később (10-13). Ezen nagyon csodálkoztak, mert a családba mindenkinek olyan hamar jött meg. Ezek szerint lehet a több éves torna miatt.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én is pontosan ezt éltem át, hogy jaj mindenkinek megvan az osztályból én meg "kimaradok" belőle, biztos sose fog megjönni. Már szinte betegesen vártam, mindennap gondoltam rá. Egyik nap fura módon eszembe se jutott, reggelre megjött. Ez a mai napig így van, hogy elkezdek rajta agyalni kb 1 héttel előtte, és amelyik nem nem gondolok rá biztos az nap jön meg. Nekem nem nyűg, hülyén hangzik, de szinte várom hogy jöjjön már meg. Engem semmibe nem hátráltat, bár már utolsó napokban kellemetlen. Görcsök ellen tornázok, vagy gyógyó de ez nagyon ritkán kell.
Csak annyit tudok tanácsolni, hogy próbálj meg ne rá gondolni, vagy ha nem hagy nyugodni készülj fel rá. Kezd el próbálgatni a betéteket, hogy melyik kényelmesebb neked, ha gondolod előre keress egy helyet nekik, ami nem feltűnő de könnyen elérhető számodra, valami kis hordozó amibe majd viheted magaddal. Csinálj magadnak naptárt, ahová már csak a dátumokat kell beírnod. Vagy olvasgass róla, rengeteg kis könyvet találni róla. Ha úgy vesszük bármikor megjöhet neked, és így nem fog teljesen váratlanul érni.
Bocs, hogy ennyit írtam, remélem segítettem és nem nyűg neked.
jajj nagyon szépen köszönöm a válaszokat! és kedves utolsó, örülök, hogy valaki igazán egyet érez velem és egyáltalán nem baj, hogy sokat írtál! :)
19:06!
élsportoló voltam, ahogy csak tudtak, hajtottak... szinte már az uszodában éltem le az életemet, ezért is kérdeztem, hogy akkor hogy is van ez a dolog! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!