Miért ennyire tájékozatlanok az orvosok, gyógyszerészek? Miért vezetnek félre? Így védekezzünk felelősen?
Begyulladt arcra Dalacint írt fel a háziorvos.Kérdezem,hogy fogamzásgátlóval egyszerre szedhetőt írt-e fel (semmit nem tudtam a gyógyszerről még,akkor hallottam először a nevét),azt mondja persze. Megyek kiváltani,biztosnág kedvéért kérdezem a gyógyszerészt is,ugye nem antibiotikum,szedhető egyszerre fogamzásgátlóval.Persze,szedhető,ez nem antibiotikum.
Fizetek,hazamegyek,betegtájékoztató,antibiotikus.Kis google-zás,csökkenti a fogamzásgátló hatását,kiegészitő védekezés kell.
Ha nem nézek utána,akkor simán beszedem és nem védekezünk másképp akor ki okolható?
Bár mindig minden gyógyszernek utánanézek,de szerintem nem ez a normális,hisz azért mentem orvoshoz hogy ő tudja mi hogy van.
Hogy gyógyithat az ilyen?
És még előzzük meg a nem kivánt terhességet...
Teljesen igaza van a gyógyszerész kollégának. A kérdező csak hülyéz mindenkit, közben maga a hatökör. A klindamicinnek nincs keresztreakciója a fogamzásgátlókkal.
Begyulladt arcra amúgy sem Dalacint szoktak írni, hanem kenőcsöt. A fertőzés a szájüregben volt.
A kérdező ezután magabiztos, nagyképű tudatlanságában megkérdezi a gyógyszerészt, hogy ugye ezt lehet együtt szedni a fogamzásgátlóval. A helyes választ mondja a patikus: igen. Azt egészen biztosan nem mondta, hogy a Dalacin nem antibiotikum.
A kérdező ezután úgy gondolja, hogy 5-6 év szakmai képzést és akár több évtizedes szakmai tapasztalatot át lehet ugorni egy Google kereséssel.
Nos, nem lehet.
Szegény kérdezőnk buta, és ezt a mélységes sötétséget és felelőtlenséget próbálja rátolni a mindenben helyes választ adó egészségügyi személyzetre. Ha nem érezne késztetést arra, hogy mindent jobban tudjon a szakembereknél, akkor megspórolhattuk volna ezt a kérdést is.
Tiszta vicces ez az ide-oda fizetgetés.
Már ne is haragudjatok, de egy általában jómódú, rengeteget adózó családból származó gyógyszerész miért fizessen bármit a lakosság többi részének? Tán fair az ő szüleivel szemben, hogy az ő adójukból meg más gyerekét képzik? Ez az egész rendszer nem így működik, és a legnagyobb haszonélvezői messze nem az egészségügyi pályán lévők. Hanem a lakosság.
"Azt egészen biztosan nem mondta, hogy a Dalacin nem antibiotikum. "
Ott voltál?
:) Nekem már könnyű, én Svájcban dolgozom, alapvetően nem is Magyarországon szereztem a diplomámat (hanem Németországban), így tehát kívülállóként mondok véleményt.
Noha én sem veszem úgy, hogy 10 millió ember lehúzott volna azáltal, hogy 11 évig aprópénzért gyógyítottam őket, de sehol nem tapasztaltam még ilyen önző, ostoba és követelőző magatartást a lakosság részéről.
Próbálom az embereket meggyőzni arról, hogy ennek az ide-oda fizetésnek ők lesznek a legnagyobb vesztesei. Néhányan megértik, néhányan nem.
""Azt egészen biztosan nem mondta, hogy a Dalacin nem antibiotikum. "
Ott voltál?"
Miért, a gyógyszerész itt van, hogy igazolja a kérdező rosszindulatú idiotizmusát?
Szerinted felháborodok ha nem igy direktbe teszem fel a kérdést,hogy antibiotikum vagy sem?
Igy ezekkel a szavakkal mondta hogy a dalacin nem antibiotikum.
Én meg hittem neki (amig nem néztem meg a tájékoztatót) hogy nem az.
És arcgyulladásra kaptam,ez van.
Egyébként nem tudom mitől érzik magukat felsőbbrendűnek az orvosok,egyéb hasonló szakmájúak.De kevés aki nem ilyen fennhéjázva beszél.
Na lássuk csak:
"Szerinted felháborodok ha nem igy direktbe teszem fel a kérdést,hogy antibiotikum vagy sem?" -> Igen, mert okosabbnak akarod magad képzeli egy gyógyszerésznél, és amikor pofára esel, akkor megsértődsz és vádaskodsz. Most tulajdonképpen miért is vagy ideges? Ha minimális szinten hihető lenne, hogy igazad van, nem felhúznád magad, hanem nyugodt büszkeség töltene el.
"Igy ezekkel a szavakkal mondta hogy a dalacin nem antibiotikum." -> Ezen fölösleges rugózni, én azt mondom, hogy szerintem nem mondott ilyet egy képzett gyógyszerész, te meg azt, hogy igen. Sőt, azt is mondhatta, hogy a Balaton egy folyó. Ezt sem tudnám cáfolni, se te igazolni.
"Én meg hittem neki (amig nem néztem meg a tájékoztatót) hogy nem az." -> Tehát valójában (mivel bizonyítani úgysem tudod) az egész történet csak arra jó, hogy mindenki lássa, hogy okosabb vagy egy gyógyszerésznél, és együtt háborodjanak fel veled. Ebben a kicsinyes, gyerekes elismerésben akarsz fürödni. Bocs, hogy elrontom.
"És arcgyulladásra kaptam,ez van." -> Légy szíves muti meg a BNO kódját, amire felírta a Dalacint.
"Egyébként nem tudom mitől érzik magukat felsőbbrendűnek az orvosok,egyéb hasonló szakmájúak." -> Miért éreznék magukat felsőbbrendűnek? Mert kaptál felírtak neked egy gyógyszert és kaptál egy helyes választ? Vagy mi?
"De kevés aki nem ilyen fennhéjázva beszél." -> Vagy a sokkal egyszerűbb magyarázat, hogy van benned egy nagyfokú irigység a szellemi képességeik iránt, és ezért írtad az egész kérdést, ezért vered itt magad, hogy minél okosabbnak lássunk.
Emellett úgy gondolod, hogy a tudásnak az egyik velejáró előjoga a fennhéjázás, amit már a kérdés megírásakor is erősen gyakoroltál :)
Nyugi. Egy értelmes ember ettől a viselkedéstől nem fog okosnak tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!